2008-01-09

Lustig dag

Idag har de några av de mest märkliga saker inträffat under alla mina 17 år i skolvärlden.

Jag har en tjänst som motsvarar forna tiders bitr. rektor, dvs jag arbetar rent administrativt. Den bakgrunden gör det hela lite lustigare.

Det började med att jag fått ett mail i morse. En elev som läser En B kunde inte komma, och bad mig ta reda på vad hon hade i läxa???

Läxor får du ta reda på själv svarade jag lite småsyrligt.

Sen kom det in en ung man iförd s.k arbetarbyxor och ville låna en penna. I benfickan hade han en hel rad med pennor sittandes?! Jag var tvungen attt fråga om ingen av dom fungerade.

Och nu kom telefonsamtalet som tar priset. En dam ringer mig och frågar om jag vet vilken färg det är på boken till kursen i social omsorg!!!?

Dom säger att ett gott skratt förlänger livet.. och käften.. Efter den här dagen kommer jag säkert att bli en ytterst bredmunnad 100 åring. ;-)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som mitt jobb som gatuflicka, ibland får man diverse skojsiga frågor. Men du, han med pennorna SÖKTE JU KONTAKT, fattar du noll ?? Men du är väl immun mot kontaktsökande personer av det motsatta könet förstås ?

PS. Var pennmannen stilig, charmig, intelligent och i lämplig ålder så hänvisa honom att gatuflickan har pennor av olika sort att dela ut...då kan du även räkna in koppleri till dina dagliga sysslor - haha

Anonym sa...

Om han beslutar sig för att dyka upp igen ber jag honom ta kontakt. Medels brev kanske.. en brevvän?
Är det ok han gossen var född i mitten av 70- talet? ;-)

Lotta sa...

Ungefär som på bibblan då med andra ord - man kan få de mest underliga frågor som: "Var har ni böckerna om ögonproteser?" -Som om vi hade ett helt rum fyllt med böcker om just ögonproteser! "Jag vill ha en bok om hur man klär på sig - i vilken ordning man ska ta på sig plaggen" "Finns det någon bok som beskriver att tenorer oftare har tinnitus?" "Jag skulle vilja låna den där boken med det röda omslaget och ett träd i vänstra hörnet, men jag har ingen aning om vad den heter eller vem som skrivit den." (Ganska typisk fråga som man ofta får...)
Ibland är det svårt att hålla sig för skratt...
För övrigt har nu barnen bytt namn. De hävdar båda å det bestämdaste att de numera heter Åke och Pippi Långstrump. Vem som är vem får du själv lista ut :-)
//L

Anonym sa...

Ja, brevvän kanske vore nåt, han är ju pennintresserad ?? Gamla tiders brev i bläck, tänka sig när man fick såna ! Fast nu hade jag ju annat i åtanke förstås...Född i mitten på 70-talet är helt OK, oerhört passande egentligen, så ung som jag är i sinne och minne. Det här med hantverkare är ju så trevligt på nåt sätt...;-)

Förresten, att jobba på biblo, att det var så roligt, det trodde jag inte ? (undrar vilka frågor jag ställt när jag besöker biblo som väckt fniss, måntro..hm)

Pangbruden sa...

Lotta: Jag kan mycket väl tänka mig att du har en prinsessa Åke och en gosse vid namn Pippi.. :-)
Att du inte bloggar om dina barns upptåg, dom är ju roligare än Gardell:-) Ge mig mera!

Gatuflickan: Jag har hans adress.....

Lotta sa...

Pangis: Nu är det mycket kul eftersom Storebror verkar ha kommit in i "Varfördå-och-hurdå-åldern" med frågor som typ: "Varför sitter golvet fast?" och: "Mamma - hur kom jag egentligen IN i din mage?" Jag tycker nästan det är lättast att svara på golvfrågan... :-)

Anonym sa...

Lotta: På frågan om hur han kom in i din mage kan du svara: Samma väg som han kom ut. När jag förklarade för stora Buppen en gån ghur han kom ut ur min mage och vilken väg så tittade han skumt på mig och sa: .."Men inte kungen iallafall.." Ha ha ha