2008-01-08

Husets höghet


Det finns en oerhört bortskämd "man" i mitt liv. Han tror att han regerar i detta hus, ja inte bara i huset utan i hela byn.

Han är fet, rödhårig och kommer och går som han vill. Mat ska han ha flera gånger om dagen och inte bara en sort utan det ska serveras olika märken och smaker varje gång. Det räcker att vi närmar oss kylskåpet så kommer han dunsandes.

Han sover och slöar hela dagarna och ränner ute på nätterna. Och han snarkar, högljutt! Nattetid släpar han gärna in allehanda varelser som han dödat och till på köpet vill han ha beröm för det! Han gör förvisso sina behov på utsidan men det stinker i rabatterna om våren.

Han har fortfarande efter 7 år svåra identitetsproblem, eller rättare sagt. Han väljer vad för slags typ han vill vara beroende på tillfälle.

Men visst har han goda sidor, han köper tex julklappar till alla (utom mig av någon anledning) Och han har sett till att ormarna försvunnit vid ån. Fasanerna med tyvärr.

Han har berikat byns skolbarn i många år för han tror fortfarande han går på "lågstadiet". Han tycker så mycket om att går i skolan att han tillbringat flertal nätter inlåst där.. och dom undrar varför larmet går så ofta.

Grannen har han charmat så till den milda grad att det ligger en filt under hans favoritgran på grannens tomt!!

Den här bortskämda typen betalade vi pengar för att få betjäna år ut och år in..

Visst är det märkligt hur man kan låta sig regeras så till den milda grad av en katt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju det som är charmen med djur, de kan styra en med järnhand med bara sin självklara närvaro. Kommer osökt att tänka på andra djur som t ex hästar...(jag blir snart blockad av denna pangbrud om jag nämner detta djur en gång till på denna sida)

Anonym sa...

Ja och hingstar:-) Här blockas inga gatuflickor inte!