2008-01-29

14 år och panikslagen


Hyperstressad ooch panikslagen fjåårtis ringde nyss. Hon hittade inte till konditoriet där hon ska praoa. I morgon ska hon spela in en CD med flickkören på musikhögskolan men hennes far kunde inte skjutsa, paniken växte i takt med att hon berättade. På torsdag hade hon "värsta spanskaprovet". Hon "fattade absolut ingenting". Fjåårtisen har ett vädligt kontrollbehov och när det blir för mycket hon inte klarar av blir hon panikslagen helt enkelt. Jag lugnade henne och strukturerade upp dagarna samt lotsade henne via telefonen till rätt fik. Jag lovade även dyrt och heligt att jag eller KP kör henne imorgon om hon behöver skjuts.

Efter en stund ringde hon upp igen, kvittrande glad allt var ordnat. Nu skulle hon hem och plugga till provet och på fiket hade dom varit jättetrevliga när hon presenterade sig. Och hon var i vetskap om att skjuts imorgon var ordnat.

Allt hade löst sig.

Det är inte så dumt ändå att ha en mamma och en pappa:-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Som förälder är man nog inte så uppskattad som man borde bli. Inte så att jag vill att mina barn ska resa sig upp och applådera när jag kommer in i rummet...eller, jo det vill jag nog...

Anonym sa...

Känner igen det där med när det blir kaos hos "de yngre", de behöver hjälp att bena ut en sak i taget. Härligt när man som förälder känner att man lugn och sansad lyckas ibland, eller hur ?
Men du Magnus, det där med applåder, varför inte ? Eller vågen, eller jubel ? I alla fall nån gång om året..

Anonym sa...

Vacker dotter! Väldigt mycket bättre utan kattöron och vad det nu var på kortet jag såg förut :-)
Inte lätt få praoplatser nu för tiden, synd med tanke på att man faktiskt lite kan "prova på" det man funderar på i framtiden. Hoppas hon kommer trivas på fiket.

Anonym sa...

Hälls på Olaigatan. bara dit och fika under v 6 och 7 alla:-) Skolan ordnar platser via praktikcentralen så både Busan och Buppen har haft tur med sina platser.