2008-01-05

Klokskola avsnitt 1:2

Jag kom på vad jag hade glömt skriva i min klokskola del 1. Så här kommer en uppgradering.

Man har alltid en del i att ett förhållande kraschar.. Ja ja bortsett från när man blir misshandlad och liknande då. Men i en normal relation vid en separation så är det väldigt lätt att skylla på den andre. Jag gjorde det själv länge. Det tog oerhört lång tid innan jag erkände de fel jag begått. Hela tiden var det barnens pappa som var si och så som gjorde att jag inte ville.. Men jag då? Knappast Guds bästa barn.. Nu med alla dessa år bakom mig så kan jag äntligen erkänna både för mig själv och för andra vad elak jag stundom var mot honom. Jag hoppas att han kan erkänna samma sak gentemot mig.

Så elak kommer jag aldrig vara gentemot kära pojkvännen, det har jag lärt mig! Han har tur den mannen som fick mig nu, jag är numera av en bättre årgång ;-)

En klok bloggare, Magnus, skrev i en kommentar att han ägnat ett år till att förlåta sig själv. De visa orden tänker jag knycka till min uppgraderade klokskola. Jag tror det är oerhört viktigt att inte bara förlåta sin partner utan även sig själv och det är vi dåliga på. Vi skuldbelägger oss istället för att förlåta oss.

F.ö är det skönt att ha lämnat skilsmässotiden och nysingladtiden bakom sig.. Först när man läser om vad andra går igenom, och kan tänka så här kände jag med, så inser man vad långt man kommit. Man har gått vidare. Långt vidare och är i en ny fas i livet.

Jag får sån lust att säga vänta livet blir så mycket bättre om ett tag! Härda ut! Men som kloka ACA skrev alla måste igenom sina egna misstag och sorger. Och det stämmer att man oftast är starkare när man kommit igenom krisen än vad man var innan man gick in i den. Summan är väl att man inte ska vara rädd för att krisa.

Jag är bara glad... och lycklig igen! Därför ska jag minsann bli "Gäddhippad" om ett par veckor. Flera, fina, farliga pangbrudar på stan´;-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till förlovningen vännen! Jag är himla glad för er skull! Kan berätta att du/ni roat mig kolossalt de senaste 20 min. (Inte läst sidan på länge) Ett gott skratt förlänger ju livet och nu tror jag att jag blir minst 94.
;-)Vad beträffar skilsmässor och annat som kan vara tungt i livet så kan jag bara säga att goda vänner kan betyda allt! Må gott och ha det så bra. Kram från "äldsta vännen"

Anonym sa...

Ahh pruseluskan! Tack.. och gott nytt min vän, jag har väl roat dig i snart 40 år eller nåt.. ;-) Du har rätt goda vänner.. utan dom blir det skit av allt..Kram

Anonym sa...

Hm, tja, du har väl åstadkommit ett och annat litet huvudbry också... ;-)
Fast vad är det hon säger farmor i Alfons Åberg; Man måste kunna ha "tråkigt" ibland för att uppskatta och märka när man har det roligt och bra! Klok gumma det där :-)
Passar på att hälsa Gott Nytt till dig och dina andra trevliga vänner jag träffat.

Anonym sa...

Låter härligt att du är så lycklig, pangbruden, ingjuter hopp till oss andra som det ibland gungar lite för. Att förlåta sig själv låter klokt, men ack så svårt. Helt klart är det en process, man kan inte hoppa över nåt moment, för då ploppar det upp senare