2008-01-23

Den lilla hämnden


När man utsatts för någon oförätt av något slag och mår dåligt matas man oftast av allehanda klyschor typ. "Tiden jobbar för den som har rätt" och "Hut går hem". Jag tror att man ibland måste hjälpa både tiden och huten på traven och det är då man ska tillämpa den lilla hämnden.

Den lilla hämnden är oftast ofarlig ja rent utav harmlös men den värmer gott i ett sårat hjärta och ger bara en liten dos skadeglädje. Man kan leva med den utan problem. Oftast mår man bättre efteråt. Den som utsätts för den lilla hämnden blir inte skadad eller så utan får bara sin tillvaro lite mer komplicerad en stund. Lite knölig sådär.

Den lilla hämnden kan tillämpas både i stort och smått. Ett exempel är om man är i klinsch med sin partner kan man köpa sig en svindyr väska eller klocka för makens ihopsparade "nya fina fälgar till bilen pengar". Besvärligt att spara ihop igen och inte så kul att ännu en säsong fara omkring och försöka glassa med rostiga fälgar. Man kan även använda pengarna till ett nytt Nintendo till barnen, i synnerhet när de redan har 10 varianter av det. Ungefär där ligger nivån på den lilla hämnden. Inom idrotten kan man se till att "spöa skiten ur" någon man ogillar. Bilden visar när jag som enda kvinna spöade ett antal kaxiga karlar i luftgevärsskytte en gång. Den lilla hämnden för kvinnligheten!

Den stora Buppen hade som ni vet blivit ganska så rejält sviken av sin vän slyngeln. Igår föreslog två andra unga slynglar, AA, ett litet ungdomshyss. När slyngeln fortfarande var inomhus skyndade dom sig ut och flyttade på hans cykel till ett helt annat cykelställ. Ni vet ju hur många cyklar det står vid en skola. Sen stod dom en bit bort och filmade med sina mobiler när den stackars slyngeln förvirrat försökte hitta sin cykel. Det gjorde gott i Buppens hjärta, han fick "ge igen" utan att behöva "sänka sig till slyngelns nivå" och det var inget elakt utan blev bara besvärligt. Slyngeln hade bråttom och en annan tid att passa. Ev kommer AA upprepa sitt lilla tilltag redan idag. Men jag föreslog att det räckte med en gång. Barnsligt kanske men gossarna är ju bara 15-16 år och det är ett ypperligt exempel på den lilla hämnden i den åldersguppen.

Så ut och praktisera nu alla ni som behöver.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha! Underbart ju!

Anonym sa...

Dr S Det borde du rekomendera dina patiente;-) Nerj nu måste jag jobba lite..