2008-01-12

Fiskeänka


Vaknar upp i ösregnet och inser att jag är ensam. Dumpad och övergiven. En annan gädda lockar mer, eller en lax eller en öring. Jag är en fiskeänka! Är man som jag tillsamman med en KP (Läs kära pojkvännen) som fiskar får man kallt räkna med att spendera en och annan helg, vardag, storhelg etc utan honom för fiskesuget är starkare än heroin. Skulle jag föreslå att vi någon lördag ska beträda stadens affärscenter för lite avancerad shopping så slår det aldrig fel. Av någon märklig anledning råkar alltid de mest annorlunda fisketävlingar infalla just den föreslagna dagen. Det kan vara allt från Klubbmästerskap i abborre till gäddfestival.

Visst följer jag med ibland men inte sjutton går jag upp ur sängen 04.20 en lördag i januari för skumpa omkring på Vänern hela dagen. Allt för några ynka 10 kiloslaxar eller vad det nu är de jagar:-)

Men klok som jag är skulle jag aldrig försöka gå emellan honom och hans spö för jag vet ju att han anser att storfångsten i hans liv, ja det är ju jag!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr kan jag inte erbjuda dig att följa med på avancerad shopping idag. Jag ska ju handla
passande bitar till ditt pussel. Jaaaaaaaaaaaaa , du vet, födelsedagspusslet.

Pangbruden sa...

skit också hade hoppats att du ville spendera ett par tinmmar i den trevliga butiken Jaktia där jag har ett presentkort.. Vi hade kunnat titta på .38 ammo tex..

Anonym sa...

Vad ska jag göra där. Jag använder ej ammunition och pistoler, det vet du. Jag använder sporrar och piskor.
Fast när jag följde med "gatuflickan" sist behövde jag inte dessa attribut. Den "kungliga guldklimpen" var pigg och alert ändå.

Anonym sa...

..dom säljer fiskedrag oxå.. om det är mer intressant för damen.. och kikare.. och kepsar..

Anonym sa...

Varför försöka få med en kar på avancerad shopping de stressar ju bara och vill vidare.(läs hem)De är inte speciellt trevligt sällskap när man shoppar har jag upptäckt sen lång tid tillbaka. Varför kom du inte ut på skjutbanan för där finns det ju i alla fall trevligt sällskap på lördag förmiddag.

Anonym sa...

Gammis: Var lätt bakis.. och det var väl lika bra att jag var hemma för som du sköt med .32 an i dag hade jag bara blivit nojjig av avundsjuka:-) Läskpropp! :-)