2008-01-24

Inlägg nr 200

När jag läser igenom min blogg kan jag ibland tycka att den verkar lite ytlig och glättig sådär. Lite märkligt för jag är varken ytlig eller glättig som person. Glad och lycklig förvisso men annars tror jag mig vara en djuping. Klubbkuratorn :-)

Jag önskar att jag hade förmåga att skriva sådär djupt och personligt men jag drar mig lite för det av rädsla att utelämna de människor i mitt liv (oavsiktligt) som betyder mest för mig. De är ju en del av min personlighet. Däremot dras jag till de bloggare som har den här förmåga att skriva. Jag har stor behållning av dom. Människor som skriver så att deras känslostämming lyser igenom i bloggen. Det kan vara glädje, sorg, ilska, ett intresse, värme mm. Jag har däremot lite svårt för bloggar om mode, kändisar och inredning. Jag kan helt enkelt inte identifiera mig med dom. De bloggar jag läser däremot, dom beskriver den vardag vi alla lever i. Eller ett intresse jag delar. Och dom gör det bra! Ni hittar dom via mina länkar.

En blogg jag inte länkat till (jag har inte kunnat bett om lov och det tycker jag är anständigt. Om du läser Será J så ber jag om lov nu:-) men som jag varmt rekomenderar är En västernärkings bekännelser, ni hittar honom via Lottas Bokblogg. Será J är dels väldigt kunnig både inom sin proffession som präst men även inom andra områden som tåg och historia vilket gör bloggen intressant men framför allt skriver han oerhört varmt, en värme som lyser genom orden.

Jag är nog just nu i en fas i livet där jag känner mig oerhört glad och lycklig. Jag tror inte jag känt mig sån förr. Jag har varit tillräckligt ledsen i mitt liv så återstoden tänker jag vara glad. :-) Jag ser alltid något roligt i min vardag. Helt plötsligt dyker det upp något litet som får mig att skratta. Sen kan jag vara ilsksint som sjutton men sällan ledsen. Visst oroar jag mig, mest för barnen, att det ska gå dom väl. Och jag har ständig ångest för att jag aldrig målar klart mina förnster på huset.

M a o får ni fortsätta läsa om vad jag finner lustigt i livet och en dos pistolskytte har ingen dött av. Vill ni veta mina innersta tankar får ni slå en signal. :-)

En sak till... Det regnar ute, ovanligt va?!!! :-)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Å... den bloggen ska jag titta på. Känner mig också glad över att du länkat till min blogg.
Jag tycker inte du skriver ytligt. Det där med hur personligt och utlämnande man kan och bör skriva är en jäkla balansgång. Jag började blogga anonymt och väldigt utlämnande. Nu mår jag bättre och många som läser min blogg har mig på facebook där jag inte är anonym. Dessutom har jag vänner och arbetskamrater som läser. Därmed kan jag inte skriva riktigt som jag gjorde förut. Jag är sugen på att börja på en ny blogg där jag struntar helt i anonymiteten. Men vi får se.

Anonym sa...

Dr S Tack! Det är svårt, jag har så många funderingar ibland inom mig men jag undviker att skriva ner dom. Just för att inte såra. Det skrivna ordet tolkas ju med läsarens ögon, det kan lätt uppfattas fel. Sen är jag ju glad om dagen, det speglar min blogg tror jag. Serás blogg tror jag du kommer tycka om. Du har lite av samma språk. Varmt.

Anonym sa...

Jag tycker du klarar balansgången bra ang. vad som är lämpligt att skriva. En viss integritet är nog bra....tror jag. Själv bloggar jag ju inte för jag tycker allt som vore intressant att skriva om är alldeles för utlämnande. Har kanske alldeles för stark integritet!!

Anonym sa...

Bästaste: Du om någon borde skriva..!

Anonym sa...

Eeeeeh...hyfsat många har väl dött av pistolskytte? Dock inte tävlingsformen...;)

Anonym sa...

Magnus: Har jag aldrig hört talas om;-) ridning däremot är livsfarligt! ;-)

Anonym sa...

Tycker inte du ger ett ytligt intryck, personligt men ändå inte för utlämnande. Din blogg utstrålar precis som du skriver att du är en person som bra i livet just nu. Härligt och inspirerande, eller hur jag nu ska säga.. Sen väntar jag också på att "bästaste" börjar blogga, då börjar jag ! Avslutande vill jag å det bestämdaste dementera att ridning är livsfarligt. Rätt hanterat och med förnuft är det oerhört energigivande och underbart ! Pistoler, jag vad ska jag säga, man kan väl skojsa med en sten och lite knallpulver som jag gjorde i min barndom...

Anonym sa...

Gatuflickan: TACK! Jag väntar på era bloggar med spänning! Själv hade jag gunghäst som barn:-)

Anonym sa...

Det verkar som om det bara är jag som tror att det är skillnad på utlämna och utelämna.
Jag vill egentligen inte vara språkpolis på nätet, men hade det varit irl hade jag huggit direkt!
"Jag gnäller inte, jag bara talar om..." ;-)

Vad är likheten på ridning och skytte? Jo, båda är farliga om man står på fel sida.

Jag har hälsat på två hästar idag...

Anonym sa...

Jag instämmer med gatuflickan. Ridning är inte farligt, det är en bra sport som kräver kondition, styrka, balans och följsamhet.

séra Jónatan sa...

Du får gärna lägga till min blogg på din bloglista. Tack för de fina orden. Jag är rörd!