2008-01-23

Att göra någon glad.

En ung dam ringer och frågar efter kurser i Excell. Det kan du läsa här svarar jag. Kan jag säger hon osäkert. Javisst svarar jag. Jag kan inte dagtid bara kvällstid säger hon, fortfarande med en röst som visar att hon inte riktigt tror mig. Inga problem svarar jag vi har datakurser både dag och kvällstid med individuell studietakt och handledning. Jag hör hur hon börjar bli upprymd. Hon tar ett djupt andetag och frågar. Vad kostar det? Jag svarar glatt. Ingenting detta är vuxenutbildningen och du har redan betalt via dina skattepengar.

Hennes glädje är obeskrivbar, sprudlande berättar hon om ett jobb hon får bara hon lär sig Excell. Hon har kollat upp flera kurser men de var alldeles för dyra.

Hon är så glad...och jag med.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Men åh va härligt! Visst är det underbart att "vända" en person?? O göra någon glad?

Att även få omvända en ARG o OTREVLIG person till GLAD o URSÄKTANDE är också värsta kicken för mig. Det är en utmaning varje gång jag stöter någon grinolle.

Morsning.

Anonym sa...

Fru P: Jamen vad sägs om att göra en riktigt glad perosn på dåligt humör :-) Det är en konst frågar du mig Ha ha ha. Skämt åsido att göra folk glada och mig själv på ett strålande humör är en utmaning varje dag!

Anonym sa...

Ok, för att bli glad ska man lära sig excel...sign me up ;)

Anonym sa...

Magnus: Du får komma till oss så ska vi fixa värstingexcellkurser åt dig. Då blir du jätteglad igen.

Anonym sa...

Vad härligt. Excel är ju kul.

Anonym sa...

Magnus: Du ser t o m den gode doktorn ordinerar excell. Sydnärkingsk excell.

Anonym sa...

Excel för mina tankar till linjer, tabeller som skall fyllas med siffror.Jag tror det är få förunnat att bli jätteglad av det. Jag förordar en buggkurs, eftersom då höjs både pulsen och humöret. Man snurrar runt med den ena mannen efter den andra. Jättekul!!

Anonym sa...

Men du "bästaste", jag vet att du gillar bugg, men jag trodde även du tände på det där med siffror ? Excel borde ju alltså få igång dig ? (får inte igång mig kan jag säga..)

Du pangbruden, härligt när man "gör någons dag". Men som sagt, ibland blir det det motsatta, det hör till vad man än jobbar med (tror jag).