2008-01-22

Diet

Jag är på diet förstår ni. En alldeles fantastisk diet. Jag har inga direkta överviktsproblem men som skytt har jag utvecklat en kosthållning min kropp inte är van vid och min andra träning har fått vika åt sidan. Detta har resulterat i ett antal otrevliga pluskilon de senaste 2 åren.

Men nu fick jag nog. Ivrigt påhejad av en kollega startade jag mitt nya liv förra måndagen med att äta enligt det populära GI. Inga som helt kolhydrater och massa proteiner och fett. Som den närking jag numera är tänkte jag givetvis att det gååår aaaldriiig:-) Men där "sket jag mig en spik". Jag är alldeles förundrad!

De första 3 dagarna hade jag sprängande huvudvärk. Dag 4 vaknade jag och det kändes ungefär som om man blivit frisk efter en influensa. En befriad känsla på något vis. Envis som jag är har jag ihärdigt fortsatt. I går när jag satte mig vid datorn kände jag att "vart sjutton är min valk ovanför jeansen" den var betydligt mindre! Jag hade gått ner 2 kilo! Och då har jag smaskat majonäs, ostar, avokado mm! Helt otroligt!

Om ett par veckor ska kolhydrater tillföras igen. Jag måste nog äta lite av det redan till helgen eftersom vi ska tävla på söndag. 3 fältskyttevarv där koncentrationen måste vara på topp får inte förstöras av några viktnedgåångar inte. Men annars är jag lite småsåld på det här.

Fortsättning följer mina vänner! Det våras för en pangbrud modell smärt:-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Oj,går det så fort!! I så fall är det nog risk för att du får lösa halv biljett på vår pensionärsresa. Ska genast gå in och ändra bokningen.

Anonym sa...

Ha ha, "sket jag mig en spik" - nytt uttryck för mig :-)

GI is da shit!! Jag körde två veckor stenhårt i somras o fick precis samma resultat o reaktion som du - "mehh, ser inte magen lite plattare ut".

En fantastisk metod. Man får ju äta en massa gott o ändå bli smalare!!

Nu tänker jag GI fortfarande men äter ändå kolhydrater (måste man ju när man tränar o håller på) så nu tar jag en massa broccoli o köttfärssås samt LIIIITE spaghetti. Det är ju jättegott ändå.

YOU GO GIRL!!

Anonym sa...

Bästaste: Ja, jag kan ju knappast ta upp ett helt stolsäte i maj med den här takten.

Fru P: Ja den är ju klockren dieten! Äta Brie och bli smal, my kind of diet!

Anonym sa...

Känns bra att få lite inspiration! Har även jag fått ett antal oönskade kilon som gärna får lämna plats åt lite fastare "hull" :-)
Är man 27 får man kanske inse att den slimmande vältränade perioden är förbi :-)) Men vägrar köpa nya kläder så nu är det dax!!

Nytt liv med GI, träning och mera skojsigheter från och med nu!!

(Kändes bra att skriva i alla fall...) :-)

Anonym sa...

Jag har precis ätit 3 bitar princesstårta. Är det GI?

Anonym sa...

Dr s vid vite är det förbjudet att äta mer än TVÅ bitar tårta:-)

Anonym sa...

I höstas rådde det GI hysteri på jobbet. Allt snack var GI, så då blev jag lite anti, men vad jag förstår så funkar dieten och det är ju gott så.

Anonym sa...

För mig är det snarare ett bra sätt att gå tillbaka till min normala kost. Slå i nödbromsen lite rejält. Sen är det fascinerande hur man äter.. det krockar med hela mitt tänk kring fett.