2008-01-19

Att resa


Jag är såld på att bila runt i Europa. Har gjort det åtskilliga somrar och sett och upplevt i stort sett varenda land i Europa. Favoritländer är Frankrike (Provence) men även de forna Öststaterna som nu är upprustade, relativt billiga och fortfarande vänliga. Kroatien, Slovenien och Tjeckien kan jag varmt rekommendera. Jag gillar inte Italien, inte norra Italien i allfall. Smutsigt, nedgånget, dyrt och med en "hetsig" ton bland människor. Det kanske har att göra med att vi körde vilse i Milano kl 21.00 på kvällen utan hotell och med två trötta barn i baksätet.. :-)

Hur som helst. Jag behöver resa med jämna mellanrum för att få ro i min rastlösa själ. Charter är helt ok men efter ett par dagar blir jag uttråkad. Och är det som när jag och KP var på Lanzarote förra året, ösregn, får jag "kula".

Bästaste och jag tog en bussresa till Prag hösten 06. Det var en positiv överaskning. Det var vi och en bunt pensionärer. (Vi sa att vi var förtidpensionärer så vi platsade i gänget:-) Vi klarade oss själva för vi är båda resvana och hade varit i Prag förr. Vi behöver inte följa med på alla guidade turer men får bilandets tjusning genom bussen. Man ser mycket. Sen är det kul att prata med lite nya människor oavsett ålder. Pensionärer är helkul, dom tar sig en whiskey i bussen och kallade oss 40 plussare för "flickorna" så vi var väl omhändertagna. Att vi sen lyckades, med vår positiva charm, lägga beslag på hotellets finaste vindsvåning med 18 m i takhöjd gjorde ju inte saken sämre. Och synen när Bästaste insåg fördelarna med Tjeckisk shopping glömmer jag aldrig. Hon for som en iller bland affärerna och jag hade full sjå att följa med. Till saken hör att hon stunden innan meddelat att shoppa var inte något hon brukade ägna sig på resor..jo jo:-)

Nu ska vi iväg igen. Bussresa i Maj till Alsace. Prova vin och äta god fransk mat. Röja med pensionärer och förhoppningsvis shoppa lite. Bokat och klart.

Måtte jag nu inte ha beställt en resa som infaller den helg fjååårtisen konfirmerar sig. Då blir det väsen...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Denna kommande resa kommer jag inte shoppa så mycket. I Prag måste jag ha drabbats av tillfällig sinnesförvirring som gjorde att jag for fram som en stormvind mellan affärerna.

Lotta sa...

Hej hopp!
har bloggtipsat om dig i min blogg...

trevlig helg!
Lotta

Anonym sa...

:-) Vad kul. Trevlig helg du med!