2008-02-19

Våga hjälm


Förr brukade man skratta lite rått sådär åt de i pisterna som hade de häftigaste kläderna och de ballaste skidorna. Småspydiga kommentarer, kanske med ett stygn av avundsjuka i, såsom "de kan ju inte åka" haglade. Idag hör man sällan sånt. Däremot har jag börjat höra "spydigheter" om dom som inte har hjälm i pisten. De bästa åkarna har haft hjälm länge, dagens ungdomar har bara bytt ut barnhjälmen mot något häftigare och fler och fler av oss vanliga åkare har inhandlat en varm, skön och snygg hjälm att skydda våra utsatta skallar med. Det är inte så ofta man ser folk åkandes endast iförda mössa längre. Bra tycker jag! Man far ganska fort nedför pisten och alla trillar någon gång. Jo alla.. även du som just nu kommer att hävda att det gör du aaaldrig ;-)

Jag har aldrig hört kommentarer om ickehjälmare förr men nu började de komma så smått.. typ.. Ja ja de utan hjälm kan ju inte åka.. Precis som de kommentarer som fälldes över "finlirarna" förr.

Annorlunda, men nu finns det lite fog i snacket. Det är vettigt med hjälm! Och är du en extremt duktig skidåkare så är det lika vettigt med ryggplatta!

Våga hjälm säger jag så tillhör du numera de häftiga i backen :-)

8 kommentarer:

Buzan sa...

mm..du har så rätt... men varför är det inte så COOLT att ha hjälm när man cyklar då? Tycker det är minst lika farligt om inte farligare.. (inte att ha hjälm men att cykla) Fram för fler coola hjälmar och mer info om HUR viktigt det är.

*pözz*

Buzan sa...

Som jag brukar säga: Livet är hårt - Använd hjälm!

Anonym sa...

Klart man ska ha cykelhjälm.. Örebro är en cykelstad och här tycker jag många verkar ha hjälm. En gammal bekant till mig krockade med en betongsugga för några år sen.. vaknade upp 1 vecka senare i uppsala och hade då endast 505 chans att överleva.. DÅ skaffade jag cykelhjälm.. men jag kör mest bil.. bor på landet:-) pöss till dig!

Anonym sa...

Men ingen hjälm i bilen än? Trots cab och så..?? ;-)
Själv har jag kevlarhjälm på jobbet i Afghanistan..:-)

Anonym sa...

Jag har ju störtbåge.. :-)

Anonym sa...

Jag ramlar AAAALDRIG... he he... Det är jätteroligt att det blivit så här - hjälm är inte för töntar längre. Det börjar bli så även för cyklister ju. Bra skit helt enkelt. Fast jag har inte skaffat hjälp, vare sig till skidbackarna eller till cykeln. Måste börja tänka om nu.

O va härligt det där ser uuuut!
Vill också åka lagg!

En sak man sannerligen kan undra över är varför man har hjälm i ishockey, bandy o så men inte i konståkning???? Med alla hopp, piruetter o farliga moves. Det är ju riktigt jävla korkat!

Anonym sa...

Efter familjemedlems olycka i helgen känner jag att man ska ha hjälm hela tiden för man vet aldrig när olyckan kan vara framme.

Anonym sa...

Aca.. Jag såg det i din blogg.. fruktansvärt! Hoppas det går bra.