2008-02-27

5 låtar ur mitt liv

Jag blev utmanad av Séra som sagt, och så här låter den utmaning jag absolut inte kan låta bli att anta. Jag har funderat noga kring den eftersom musik alltid haft stor betydelse i mitt liv och jag ville komma på något speciellt.

"Den nya utmaningen går ut på att man ska lista fem låtar som man förknippar med någonting annat. Det kan vara en period i livet, en person, en känsla eller... vad som helst egentligen. Du listar alltså låtarna samt berättar vad du förknippar dem med"

De låtar jag valt är kanske inte mina favoritlåtar eller min favoritmusik men de har speciella minnen som alltid kommer tillbaka när jag hör dom.

1. O helga natt. Varje år hämtade min syster och jag vår "Styvfarmor" och åkte på Julotta i Grythyttans kyrka. I den lokala kyrkokören fanns en kvinna som framförde den solo varje år. Lika falskt varje gång och vi vaknade till när tonenrna skar genom märg och ben. Syrran och jag höll på att skratta oss ur kyrkbänken varje gång och än idag kan jag bli full i skratt när jag hör den. Jag väntar bara på ett skriande.

2. The man´s to big the man´s to strong med Dire Straits. Tionde spåret på "MTV" skivan. Den kom -84 tror jag. Låten förknippar jag med bilkörning i Norska fjällvärlden på natten. Jag är på väg och jag är lycklig.

3. Enter Sandman med Metallica är för alltid förknippat med Buppen när han var en liten lintott och mimade till den på fritids småstjärnorna. Han var så söt och försökte se så tuff och hård ut på samma gång. Jag hade den länge som mobilsignal.

4. Knocking on heavens door är en låt som dyker upp i många sammanhang, även i mitt liv. Min dotter som är oerhört musikalisk sjunger i ett rockband, dom tränar seriöst på NTB (eller vad det nu heter) med en "tränare". Dom gör många bra låtar tjejerna och är rikitig samspelade. Jag har hört dom flera gånger och är lika stolt varje gång. Den här låten var den första dom övade in. På deras allra första gig när dom var 11 år gamla uppträdde dom med den och Busan sjöng. Och som hon sjöng!! Vilken röst hon hade utvecklat jag tappade hakan av förvåning. Jag har inspelningen i min mobil än. Min tjejja!

5. Försent med Ratata... Min hjärtesorgelåt sen 80 talet.. Den surrade i mitt huvud under lång tid innan skillsmässan var ett faktum. Även om man vill separera och är överens så innebär det inte at det är lätt och man har faktiskt lov att sörja det man förlorat. Dvs kanske inte mannen (eller kvinnan) utan det liv man en gång trodde man ville ha, den familj man fick som man nu splittrat. Texten säger allt: "Och allt står i lågor nu på sommarens sista dag och vad det är som fått oss hit det vet varken du eller jag. Vi går här i våra tomma rum och söker nån att klandra men det enda som vi vet helt säkert är att vi förlorat varandra"

Utöver det så finns alla mina lyckliga låtar med KP men han och dom är såpass speciella för mig att dom kommer få egna utrymmen i den här bloggen!

Nu vill jag utmana med! Niinis, Fru P, Frippo, Doc, PapaMac, ACA, Buz, MajsanMallan kom igen vilka låter betyder något speciellt för er?

13 kommentarer:

Anonym sa...

Musik är fantastiskt, så fort man hör en gammal låt så far tankarna iväg till hur det var då..........
fösta förälsklsen, första dumpningen, trevliga minnen, skilsmässolåten, m.m.

Anonym sa...

Jag har antagit utmaningen.

Anonym sa...

Snyft... kan inte jag också få anta utmaningen???

Please! *L*
http://livethosmig.blogg.se

Anonym sa...

Jamen det är väl klart! Jag länkar till dig med! vi har ju nästan samma liv du och jag.. :-)

Anonym sa...

Självklart är jag BRYNÄSDAMEN!!
Jag håller på Brynäs, bor på Brynäs, jobbar på alla deras hemmamatcher i enav Sportbarerna... Helt OK!

Jasså du är STENBOCK, ;o) Då är du lika klok, hård, bra och bäst som MIG!! Grattis!!

Brynäsdamen

Anonym sa...

Japp jag sa ju det:-) Heja Brynäs!

Anonym sa...

Kanske tar och gör en lista jag också! Ingen av dina fem låtar som kommer platsa på min lista dock även om Metallica säkert har någon låt som kommer finnas med i funderingarna :)

Heja Brynäs! (Här också!)

Anonym sa...

Åhhh...Ratata! Minns inte att du gillade dem. Går att hitta 10 lika bra låtar till med dem.

Kram

JG

Anonym sa...

Visste att det var du!!! :-) Klart det går, Jackie, Ge inte upp, Jag är glad att det är över, Någonting, Doktor kärlek, Jamen de är ju nostalgitripp de luxe! Kram själv!

Anonym sa...

Är jag Doc? Är jag det? Jag vill vara Doc! Äh, jag tar utmaningen i vilket fall. Det låter kulkul.

Pangbruden sa...

Klart du är doc, vem annars?

Anonym sa...

Vet du vad?
Dr S är död!
Länge leve Doc!

Anonym sa...

Håller med dags att byta image.. du tränar ju och så numer.. Doc är mer din nya stil;-)