2008-02-05

Begränsa sig

Jag har så mycket funderingar just nu som jag skulle vilja skriva ner men jag känner att jag måste begränsa mig. Vad jag ogillar det ordet, att begränsa sig. För mig betyder det uppföra sig, tagga ner, vara lite lagom. Det är inte alltid jag har lust med det. Man ska begränsa sitt födointag, sitt partajande, sitt shoppande, sitt pratande, ja allt. Varför då? Blir jag en bättre människa om jag begränsar mig? Blir jag lyckligare och gladare? Förvisso håller jag kanske vikten men om jag samtidigt tränar obegränsat så går det ju på ett ut. Obegränsad shopping kan ju i och för sig leda till fattigdom men man kan ju sälja vidare på blocket vilket återigen bevisar att det går på ett ut. Att dricka och partaja obegränsat kanske inte är så klokt men begränsingen sker per automatik, man kräks eller somnar helt enkelt.

Det enda som man i Sverige med gott anseende får göra obegränsat är att arbeta. Vilket är märkligt för det brukar oundvikligen leda till utbrändhet och sjukskriven får man endast vara under en begränsad tid.

Idag är det fettisdagen. Stora semmeldagen. Ät nu obegränsade mängder av det ljuvligt goda bakverket Semla! Alla utom jag för jag är allergisk mot mandel sen 8 år tillbaka.

En sorg i dessa Semmeltider eftersom det begränsar mig.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Önskar mig en stooor semla idag! Fast, hm, jag har ju begränsat mig själv till GI-metoden nån vecka till!! Attans! Tur att man nu för tiden kan äta det mesta året om! Den får vänta.

Är det busans fik som blivit "blokaderad" idag?

Anonym sa...

Busbomsen är på Hells olaigatan ingen blockad där inte:-) Vi ska dit på fiak idag minsann .-)

Anonym sa...

Gott med hembakad semla på jobbet idag. Men sen är det ju fasta i 40 dagar (enligt den kristna tron).

Pangbruden sa...

Jag har fastat sen 14 januari.. suck

Den allvetande brädhögen sa...

I lilla Degerfors finns en semla som du skulle kunna äta!
Märtas kondis erbjöd idag semlor med vaniljkräm i stället för sedvanlig mandelmassa! Min tolvåring NJÖÖÖÖÖT.

Anonym sa...

Stina: Tack för tipset, finns likanande i Stan´med.. men det är ju mandelmassan jag saknar.. snyft

Buzan sa...

Jag älskar semlor... fast utan mandelmassa.. så jag får typ äta locket, grädden och sen brödet runt mandelmassan... haha.. se där.. nu är vi begränsade igen... :)

Den allvetande brädhögen sa...

Själv är jag laktosintolerant.
Givetvis är mjukglass bland det godaste jag vet...

Anonym sa...

Jag avskyr begränsningar!!! ;-)

Anonym sa...

Vadå begränsningar är det inte vi som själva väljer att begränsa oss! När det gäller mat kan man ju äta allt en gång i allafall :-)

Anonym sa...

Vad tråkigt att vara allergisk mot det godaste som finns, SEMLOR!Vet inte exakt vad du menar med begränsningar i skrivandet, men för min del känns det som att allt jag skulle vilja skriva om inte känns OK att göra offentligt på en blogg. Detta gör att jag inte börjat blogga. Vem har förresten sagt att du ska begränsa ditt partajande och pratande? Att begränsa sitt shoppande kan jag hålla med om, det kan få trista följdverkningar i form av läskiga brev i fönsterkuvert från hotfulla intressenter. Födointaget oxå om man nu tycker det börjar strama, fast jag tyckte inte det såg ut som nåt problem för dig, Pangis? Partaja på och prata på du, vem vet vad som väntar imorgon för dysterheter!! Carpie diem.

Anonym sa...

Gammis och gatuflickan: Precis! Exakt! I´m in! :-)

Den allvetande brädhögen sa...

Jag har alltid längtat efter att få hänvisa någon/några engelskspråkig/a till konditoriet Hell...
hihihi

Pangbruden sa...

Stina: Ha ha ha :-) Syn ddom stavar med Ä Hälls.. annars kan jag se synen framför mig när dom står och läser skylten:-)