2008-02-13

Slutfuskat minsann

Det är så mycket jag borde göra nu ikväll men jag är trött efter en eftermiddags duvning i bla bedrägerilagen. Känner ni till den? Gjorde inte jag heller tills i eftermiddag. Infördes i augusti 2007..och är rätt tuff mot den enskilde. Jag säger så här efter att ha hört detta föredrag: Glöm inte bort att anmäla sjukt barn, sjukdom och liknande till försäkringskassan och ditt arbete. Inget mer slarv där tack! Och tala för guds skull om för CSN om du avbryter dina studier. Slarvar man och man borde insett bättre, ja då är man åtalbar! Misskötsel kan generera böter eller fängelse i 6 mån! Hårda bud och jävligt tufft men det finns tydligen en beloppsgräns på ca 5000:- Knappt en månadsutbetalning för en studerande.

Alla vi vanliga dödliga är ju som sagt potentiella fuskare. Åtminstone enligt vår regering.

Nu duschen och soffan

5 kommentarer:

Buzan sa...

på allvar ..jag fattar inte!

Anonym sa...

Det ska i fortsättningen vara lika olagligt att göra ett bedrägeri gentemot statliga myndigheter som det redan har varit mot privatpersoner.

Anonym sa...

BuZ: Japp på allvar..

Malte.. Nåt sånt ja

Anonym sa...

Jag tycker nog det är OK om de som fuskar kläms åt, jag vill att de skattepengar jag betalar går till det som det är avsett för. Inte till folk som ska sko sig, fuska och inte drar sig för att klämma ut varje droppe utan några skrupler. Det är ju alla våras pengar, skattepengarna!

Anonym sa...

Klart man ska klämma åt fuskare absolut. frmför allt ska man lägga ner massa resurser på den stora ekonomiska brottsligheten som bedrivs i vårt avlånga land. Där rör det sig om miljardbelopp!