2008-02-07

Englandsbesök

V 10 blir vi invaderade. Av brittiskor till Buppen och hans kamraters stora glädje. Två brittiska damer i lämplig ålder dvs ca 14-17 år ska bo hos oss i dagarna fem. Egentligen besöker de fjååårtisen, återbesök efter hennes Englandsturné med flickkören i höstas. Men inte desto mindre är de hormonstinna gossarna förväntansfulla.

Förra året hade Stora Buppen 2 franska gossar på besök. Sonen kan lagom mycket knagglig franska. Jag och exmaken kan tyska. De unga fransmännen kunde knappt engelska och pratade franska med normandisk dialekt. Succé!!! Tja dagens ungdom är ju inte tappad bakom några vagnar. De hittade raskt ett översättningsprogram på internet, babelfish, och sen gick kommunikationen skriftligt via datorer.

Den här gången lär vi inte få några språkproblem, sonen går på Engelska skolan, likaså gör trillingtjejerna i huset mitt emot som även är fjåårtisens bästisar. Problemet blir väl maten, de små engelska kottarna är tydligen vana med choklad och toast med chokladpålägg och andra sötsaker, chips och sandwishes morgon, middag och kväll. Fjåårtisen var helt knäckt när hon kom hem i höstas och vägrade godis i flera veckor:-)

Ska bli kul att se om de fixar havregrynsgröt till frukost ;-)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Man ska ta seden dit man kommer ;-)
De får fasiken gilla läget... jag tycker det är så vidrigt att kidsen äter sånt skit som bland annat de engelska gör.

Jag själv är uppväxt med rostade mackor (vitt bröd), Oboy och Frosties. Hur kunde mamma?

Idag äter vi bara mörkt bröd. Lättyoghurt och juice om vi skall "festa till det".

Godis endast på lördagar. Eller om det är semester. Eller fest.

Vi svenskar har hajjat o är jävligt duktiga på detta!!

Pangbruden sa...

Fru P, håller med. Min dotter drömde om att få en paprika i England stackarn. Det värsta man kan ge sina barn till frukost är oboy. dom får en sockerkick orkar massor i en timme sen är dom slut innan det är lunch i skolan. Mina teens äter youghurt naturellev med melonsmak och havrefras. Minstingen gillar havregrynsgröt.

Anonym sa...

ÅH, äntligen något intressant ang. internationella kontakter.....Tänk att fjoortisen ska få prata engelska hela dagarna. Kommer gå jättebra!! Behövs en större bil för att frakta runt teensen så har jag en!!
Av någon anledning lyckades vi nästan omedelbart komma in på på mat och näringsriktig kost igen!!!.
GE MIG EN LÄNK TILL EN BLOGG UTAN RECEPT OCH MAT!!

Majsanochmalla sa...

Pangisen...

När kan du ta mina minimänniskor?

Dom behöver "Strajtas upp"....

Pok

Malla

Anonym sa...

Bästaste (always) Jag rekomenderar Majsan och Mallas blogg. Kvinnor i din smak. I utbyte mot vanlig bil kan jag lämna en sportbil.

Majsan och Malla Borde kunna ordnas, frukostexercis runt grötbordet.. Jag dricker bara kaffe:-)

niinis sa...

Hahaha, oj.... jag blir illamående bara jag läser om den frukosten. Kan det vara bra det där??

Hemma har jag fått brottats mot frosties och chokladflingor men kapitulerar ibland. Bara det äter ett grovt bröd till så ska det inte vara några probs.... jag brottas med lite för smala ungar dessutom! Vet inte varför men jag vill att ungarna hullar på sig lite, känns som dom är känsliga för infektioner ju smalare dom är..

Men, barnens pappa var en sticka till han fyllde 30... så dom har väl o brås på! Inte är det mig i alla fall...

Kram från Rultan Nina

Pangbruden sa...

Mina kids har varit smala jämt, det är bättre, frisk är dom med. dom tröttnade självmant på dessa sockerfrukostar.. (Tack o lov) Men visst har vi väl druckit både oboy och ätit cocopops.. men havrefras gick hem. Engelsmän verkar ha dåliga matvanor och sliter mycket med övervikt och sjukdomar typ diabetes två. I skolorna finna knappt salld och det var fett och flottigt sa dottern. En nyttig resa för henen!!! Dom åt färdigmat, och allt detta godis hela tiden, snadwish, Kit Kat choklad och chips.. hon var helt knäckt. det nytigaste dom fick var pizza en kväll :-)

Pangbruden sa...

Vad jag stavar illa, jag skriver så mycket fortare med ena handen:-)

Anonym sa...

Håller med.. minns när jag jobbade i Italien.. och då var det bakelse och capuccino till frukost varje dag...Hur kunde jag?

Visst fixar barn det mesta.. min son drog till Japan förra året och var där i 3 månader.. kom hem och när jag möter ungen på arlanda står han och pratar med en japan på JAPANSKA.. va??

Pangbruden sa...

Buz: Helt otroligt! Man imponeras:-9