2008-02-06

Stluntplat

Vi vänner har skickat runt ett mail till varandra där vi ska försöka beskriva varandra. Ofta blir jag tillmätt ord som pratig, vältalig, pratsam och liknande. I det avseendet är jag lik min morfar en ståtlig norsk bonde,med fantasi som löpte över alla gränser. En stor historieberättare där man aldrig visste vad som var fakta eller fiktion.

Jag erkänner, visst är jag en ordglad person. När min son var en liten Buppe upptäcktes det på den sedvanliga 4-årskontrollen att han inte hörde på ena örat. Vi blev snabbt aviserade till audiologen, och mycket riktigt, knappt någon hörsel alls. Utredning skulle göras och vi forslades vidare till öronmottagningen. Där upptäckte läkaren en stor vaxpropp. Proppen sögs ur örat och det visade sig vara en pärla som var helt inkapslad i vax. Gossen torde ha haft pärlan i örat i ett år enligt läkaren.

Doktorn som var en vänlig man frågade Buppen varför han hade stoppat in en pärla i örat. Då tittade gossebarnet på mig med stinn blick och meddelade högt: "Föl att mamma platal så mycket stlunt"!

Doktorn skrattade sig ur stolen.. Det är sant, han trillade faktiskt ner från sin metallpall:-)

Jag platal fortfarande, kanske inte så mycket strunt men pratar gör jag.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Och sluta inte med det!
Det är därför vi tycker så mycket om dig. Och den här historien förbättrade min eftermiddag med 100%

Anonym sa...

Du inte bara platal du skriver också en hel massa men det är aldrig lessamt i din närvaro och vad som är strunt är väl mottagaren som avgör.
Håller med vårt kära yngel sluta inte tala låt bara oss andra få vara med.

Pangbruden sa...

Jag skulle aldrig sluta tala.. eller lyssna för den delen.. ses på lördag.. träning.. Och stor tävling på söndag..yeees! Där jag misstänker trofén står på spel;-)

Den här historien är sann och jag har skrattat i många år åt den, viktigt att den nedteckans i fall jag får Alzheimers eller nåt:-) Ni vet ju hur rpp buppen kan vara och han var likadan redan som småtroll.

niinis sa...

Hahahahahahahahaaaaaaaaa...... guuuu va gulligt! Hahahahaha.... förstår att den där doktorn ramla ned från sin pall!

:)
kram

Buzan sa...

thats why we love u babe :)0

Anonym sa...

Niinis och Buzan: POK!!! ;-)

Anonym sa...

Underbart! En riktig klassiker!

Anonym sa...

Vilken underbar historia, som sagt, skriv ner den så den inte glöms bort!! Ni två gjorde nog den doktorns dag till en dag att minnas...

Anonym sa...

Ja den är en höjdare. Buppen är ju fortfarande knivskarp men som 4 åring .. Jag ser framför mig hur han gled av pallen storskrattandes.. :-)

Lotta sa...

Min sons tillfällig hörselskada på fyraårskontrollen botades med ett snabbt toalettbesök. Stackars gossen var helt enkelt så kissnödig att han inte kunde koncentrera sig på pipandet.
Nu när han snart fyller fem verkar han ha väldigt selektiv hörsel och hör verkligen bara det han vill höra - eller också är han bara ovanligt kissnödig hela tiden :-)

séra Jónatan sa...

Ljufweligt!
Jag hoppas att alla dina ord kan vägas på guldvåg trots att de är så många. "Munnen talar det som hjärtat är fullt av".

Anonym sa...

Séra: Jag antar at jag har ett ovanligt stort hjärta:-)

Lotta: Skriv ner allt dom gör och säger så det inte går förlorat! :-)