2008-02-12

Tisdag i Sydnärke

En nysning, en god natts sömn och man är frisk igen:-) Det är mycket sällsynt att jag blir sjuk, men jag vågar inte längre utmana ödet. För knappt tre år sedan hade jag kaxigt uttryckt att jag minsann ALDRIG blev sjuk. Mindre än en vecka senare låg jag i lunginflammation och 40 graders feber.. Somliga straffas omedelbart:-)

Morgonen har ägnats åt möte med chefen, intressant för han aviserade ev nya arbetsuppgifter. Ansvar för våra KY-utbildningar åtminstone vad gäller den administrativa delen och myndighetskontakten. Spännande då det är ett område i skolvärlden jag aldrig tidigare fördjupat mig i. Jag behöver ha lite nya utmaningar ibland, jag blir lätt uttråkad annars.

Eftersom det här är en vanlig ordinarie tråkig tisdag när inte ens solen skiner kan ni inte räkna med annat än ett vanligt tråkigt ordinarie blogginlägg. Resten av dagen skall ägnas åt SFI statistik och på eftermiddagen skall två kollegor uppvaktas innan enhetsmöte. Sent kommer jag hem och då bara för att packa om väskorna och flytta ut till KP ett par dagar.

I kväll startar den där serien 9A. "Superlärare" ska lyckas omvandla "värstingelever" i Rosengård till blivande "Guds änglar" och NV studenter... hmm.. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Spelar det inte lite mycket på fördomar? Vaddå superlärare?? De flesta lärare jag känner och dom är j-gt många gör ett kanonjobb och är superlärare hela högen. Att "hänga" ut ungdomar i problemområden när syftet egentligen är underhållning är jag också lite tveksam till. Sen är det ju så här.. Hade dom lyckats om det inte varit TV? Nu vet ju ungdomarna det och kanske anstränger sig mer inför kamerorna.. För att göra bra show helt enkelt. Jag kanske har fel och jag ska titta okritiskt.. men det känns lite som "Amerikansk underhållnig" typ..

Fin dag ni alla önskar eder Pangbrud.

4 kommentarer:

niinis sa...

Ja, det är en rätt trist tisdag, håller med...:( Men va tusan, den är inte slut än, den kanske hinner bjuda på många trevligheter där i Närke?! ;)

Jahaa...missat det dära programmet helt... måste nog oxå kolla för det låter väldigt typ: Jamie Olivers matlagningsskola över det hela....

Hmm

Puss

Anonym sa...

OJ, det nog bäst att jag tittar på programmet ang. "värstingelever"!!! Går dessa eleverna under omvandlingen i klasser med 32 elever. Annars är det fusk!!

Om de i tvprogrammet har lika stora klasser som vi har kan jag kanske ta åt mig en del och bli en bättre lärare!!!

Anonym sa...

Ja man har nog inte 32 elever i grundskolan. Det är bara på gymnasiet.. det ligger nog snarare runt 29..

Anonym sa...

Håller med om att det blir lite vridet att göra underhållning av detta. Jag kommer nog att försöka se nåt eller några avsnitt, främst för att se hur dessa superlärare gör. Alltid kan man lära sig nåt.