2008-02-03

Förföljd

Ja så känner jag mig. För mer än 20 år sedan hade jag en mindre flirt med en kille som var kompis med min syster. Inget mer och saker och ting utvecklade sig inte. Ja ni läste rätt för mer än 20 år sen!! Efter det har vi överhuvudtaget inte ens sett varandra. Jag hade t o m glömt vem det var. För ett år sen fick jag ett sms av okänd person som ville bjuda mig på fika. Jag tackade vänligt men bestämt nej. När vi kolalde upp numret visade det sig att det var han. Dårfink var det ord som flög i min skalle.. Efter någon vecka kom ett nytt sms och även ett telefonsamtal. Jag svarade inte på telefonsamtalet och jag och KP komponerade gemensamt ett vänligt men mycket avvisande sms. Sen blev det lugnt. Fram tills i går.

Ett sms från en okänd som skrev att han ville gärna träffa mig. Vi kollade upp numret på eniro..samma typ igen!! Smsen är inte på "hej gamla kompis nivå" utan mer "heeeej låt oss börja träffas nivå" på ett sliskigt sätt. Det är därför jag reagerar som jag gör.

Varför vill man träffa en person man inte sett på över 20 år??!! Som man knappt hade en mycket oskyldig flirt med?? Att personen i fråga inte är nykter är jag övertygad om, han har tydligen haft problem med spriten.. Men varför i h-e kontakta mig!!! Jag har varit gift, är omförlovad har två egna och ett bonusbarn plus en katt! Varför?? Jag tycker det är riktigt otäckt, vet ju inte vad som är galet i hans huvud. Frågade syrran och hon trodde inte han var farlig eller så men udda. Hade ni kontaktat någon efter 20 år?? Och om ni gjort det och blivit vänligt avvisade hade ni då fortsatt?? Det hade inte jag gjort iallafall.

Det här skrämmer mig så till den milda grad att när det ringde på mobilen idag vågade jag inte svara för jag kände inte igen numret. Min KP och jag beslutade gemensamt igår att inte svara på några sms. Har ju avvisat artigt en gång och det borde räcka. Måste vara obehagligt för min kära pojkvän med stackarn. Nu är han tack o lov den lugna trygga typen men ändå.

Vad ska jag göra? Vad skulle ni gjort? Svara på sms igen och avisa eller ignorera det hela? Eller har ni några andra bra förslag? Jag är ingen fegis men det här ger mig creeps förstår ni. Jag klargjorde vänligt men bestämt att jag var upptagen och inte intresserad och ändå fortsätter det..

Hjälp

16 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer det ett sms till så ring upp och var TYDLIG (frostig, avmätt, t o m otrevlig, you name it)i telefon. Det skulle jag göra. Steg 2 så får du bussa KP på honom. Det borde väl göra susen.

Anonym sa...

Jag har inte sett dig på 18 år, men skulle gärna ses! :)

Anonym sa...

Anonym: jo men det är viss skillnad. Och jag får ju inga creepy sms från dig.. typ vill gääärna träffa dig.. rys.. tror jag vet vem du är btw;-)

Anonym sa...

nog kan jag fixa några creepy sms till dig...Langa över mobilnumret bara...:)

Anonym sa...

Anonym: Testa Eniro :-)

Anonym sa...

Skit i att svara. Varför lägga ner energi på sånt.

Buzan sa...

creepy är bara förnamnet. Förstår helt klart att du blir skraj. Det värsta är dock, tycker jag, att du begränsas. Du vågar inte svara i telefon om du inte vet vem det är.. kan ju vara nåt viktit och så VÅGAR man inte för att en idiot håller på så där. Tycker du ska svara nästan gång och fråga EXAKT VAD ÄR DET DU INTE BEGFRIPER när jag säger NEJ tack!

Anonym sa...

Gatuflickan Magnus och Buzan (välkommen hit btw:-) Tack, jag kommer att svara itf , brukar göra det men fick nojja idag.. I övrigt tror jag med att man inte ska ödsla energi på strunt.. men jag vill liksomha slut på skiten så jag får nog bli skarpare...

Anonym sa...

Jag skulle aldrig våga trakassera en kvinna med skjutvapen på det sättet. Äh... inget att skämta om. Killen verkar klart störd. Och jag antar att polisen inte kan göra något så länge som han inte hotat eller bevisligen gjort något olagligt.
Men till att börja med så är det nog tydlighet som gäller och det finns väl ingen anledning att vara vänlig heller.

Anonym sa...

Dr S.. Nej just det du har rätt.. bråka aldrig med en pangbrud:-)

Buzan sa...

tack, och tack detsamma. har lagt till din blogg i favoriter, så vi lär nog ses igen.

Anonym sa...

Du är ju förlovad med en svensk mästare, så be honom att svara nästa gång nån okänd ringer.
Som tur är har jag inte fått några okända samtal!

Anonym sa...

Bästaste: Ja han är t o m nordisk mästare.. och i klubben har vi 5 svenska mästare till vårt beskydd om vi behöver:-)en kompis till mig med kontakter ska luska lite.. ev har han varit i görningen med nåt.. hm

Anonym sa...

mamma, låt mig ringa honom! elr skriv '' om du fortsätter anmäler jag dig '' det brukar jag göra :) funkar varje gång! // din dotter

Anonym sa...

Älskade gumman min!!! Vad gjorde jag utan dig? Du är väl den bästa dotter man kan ha!!! (Nu gråter jag lite av lycka:-) Vilken tjej va?!!!

Anonym sa...

Häromdan låg jag i badkaret och slog numret till vän Camilla i Köping och VARFÖR svarade då "Lövis" i HENNES telefon? Jag hade slagit MITT gamla nummer som jag hade när jag var SAMBO med "Lövis" för ÖVER 20 år sedan. TJOHO! SÅ visst har jag gjort samma sak,men jag bjöd inte ut honom på dejt, en timmes samtal blev det om allt som hänt de sista 20 åren! Och när jag la på var det skönt att tänka "shit vilket trist liv jag hade haft ihop med honom"...Men du han är nog "bara" oerhört ensam - den där spritkillen. TUr du har både katt och KP som vaktar dig! Kramelikram och tjingeling! Vän V