2008-09-30

Överraskning

Väl hemkommen från arbetet, senare än vanligt, låg en liten överraskning och väntade på mig i hallen.

KP hade varit hemma hos mig med filmen "Ps I love you" på morgonen.

Är det kärlek? Ja!

Hade jag förtjänat det? I allra högsta grad! Jag är ju fiskeänka:-)

Men jag blev glad, uppriktigt glad!

Ny pang...iiihhhhh:-)

Ooo vad spännande..jag ska kanske köpa en ny pistol. Det pirrar i hela kroppen av spänning inför det beslutet. En ny .22 samma märke men en annan modell. Den andra ska jag sälja så jag gör ingen ekonomisk förlust. (Ifall någon (läs Bästaste) nu är orolig för min ekonomi:-)

Anledningen till att jag vill byta är att jag är lite känslig. Känslig för rekyler och trycken och liknande. Det innebär att när jag missar någon gång tror jag aldrig att det är mitt fel utan det beror på något tekniskt. Alltså köper man en ny pistol. Jag är inte ironisk nu om någon tror det.

Man skjuter med muskelminnet, på instinkt. När man inte gör det och börjar tänka brukar det gå åt pipsvängen direkt, men när man gör det och det ändå inte fungerar behöver man se över sitt material. Skillnaden är hårfin och jag har under lång tid analyserat och gått igenom händelsförlopp och skjutningar varför vi börjar bli stärkta i teorin. Materialet passar inte mig, jag är inte tillfreds. Vi skyttar är mycket noga med vårt material. Det ska passa den enskilde. Ammon ska vara rätt, kolven ska "gjutas" in i min hand, olika vapen har olika rekyl man har olika inställningar på förtryck och tryck. Olika märken passar också mer eller mindre olika personer och tävlingsformer. En vetenskap helt enkelt.

Lyxproblem kanske men det är min sport jag talar om nu.

Bamse!


Jag är ingen älskare av ståuppkomik men jag älskar Bamse, har alltid gjort. Min favvis är Skalman och efter att ha hört det här fantastiskt roliga inslaget så förstår jag varför jag älskar Skalman.

Han har ju en Mockfjärdsrevolver!

:-)

Glöm inte bort vad som är viktigt

På lördag fyller min far 70 år, min biologiske far. Som ni vet har jag inte särskilt mycket kontakt med honom. Han är inte dum på något vis det har bara blivit såhär. Han gav upp sitt föräldraskap när vi var ganska små och då går det inte att ta tillbaka det efter 40 år bara för att det passar.

Mina föräldrar skildes redan 1973, det var en skilsmässa som inte var särskilt trevlig ej heller särskilt ovanlig. På den tiden var det aldrig tal om att barn skulle bo hos sin pappa, man bodde hos mamma och träffade sin pappa varannan helg. Fäder gavs ingen möjlighet till att få ta del av barnens vardagsliv.

Nu fick min far väldigt bråttom att leva sitt eget liv så det här med varannan helg såg vi inte röken av. Han hade fullt upp med sig själv och sitt och vi barn valdes alltid bort, vi prioriterades mycket sällan om vi inte skulle visas upp förstås. Att konsekvent prioritera sig själv och sitt eget framför sina barn straffar sig i slutändan. När nu min far efter nästa 40 år ville komma tillbaka och bli förälder och morförälder igen så var det försent helt enkelt. Vi fanns inte kvar.

Det finns ingen sorg eller bitterhet bakom det är bara så att han blivit en främling, jag har förvisso alltid haft lite kontakt med honom genom åren men det har varit en kontakt som till vilken vuxen som helst, inte som den kontakt man ska ha till sin förälder. Jag har haft föräldrar, en mamma och en pappa, dvs den man min mor gifte om sig med och det är han som är morfar till mina barn.

Morfar B finns också men på ett mindre självklart vis. Han är ingen naturlig del för mina barn heller. Men när han svek oss så trädde min fantastisk faster in så vi har alltid varit en stor del i min fars familj, något jag är väldigt tacksam över. Jag har dealat med min faster och vi har bestämt att nu på ålderns höst så tar hon hand om min far, hennes bror, så tar jag hand om henne sen. Hon är många år yngre än fadern vilket möjliggör det hela.

Det ska bli trevligt dock i helgen, vi är trots allt en ganska sammansvetsad skara i synnerhet är jag starkt sammansvetsad med min faster, farbror och kusin. Jag ser fram emot tillställningen men kan inte låta bli att tänka hur annorlunda det kunde ha varit om min far valt oss i stället för sig själv.

Man kan inte nonchalera sina barn och familj hur länge som helst, för den dagen man vill tillbaka så finns dom inte längre kvar. Dom vill helt enkelt inte finnas kvar. Sorgligt men sant.

Nu vill jag starkt poängtera att man aldrig aldrig ska neka sina barn rätten till båda föräldrar, det finns många därute som gör det. Jag berättar bara min historia ur mitt perspektiv och har inga andra värderingar än det med min berättelse.

2008-09-29

Det börjar bli några medaljer

Det börjar bli några medaljer, idag ramlade det in två till. Allsvenskan är avklarad och i år kom vi på silverplats både i Div 1 sportpistol och elitsserien i Standardpistol.

Medaljerna ligger än så länge i mitt vitrinskåp i vardagsrummet. (De från förr ligger i källaren i en burk) Där samsas dom bland alla glas, jag älskar vinglas i alla former och färger, mina finaste tomtar och all sprit. Ja jag har faktiskt en hel del sprit som står och samlar damm. En kvarleva från min tid som gift. Exmaken reste halva världen runt och hade mycket affärsbesök från Taiwan bla. De hitresta Taiwaneserna var ovanligt väluppfostrade och brukade fråga om exmaken med kollegor ville ha te eller whiskey i present:-)

Tror ni dom valde te?

Om vänner (igen) och matglada teens

Jag är en rik person, inte på pengar men på vänner! Jag är oerhört tacksam över mina vänner nya som gamla och även mina nygamlingar. Jag är en människa som alltid har mina vänner kvar. Det är en ynnest!

Nu ska den här rika personen göra av med lite pengar dock inte på något roligare än mat:-) Teensen är hemma och då säger det slörp i kylskåp och skafferi. Min son är så mager så mager men ändå kan han äta som två tyngdlyftare. Härligt att skåda.

Härligt men dyrt:-)

Två förvirrade damer

Jag och Bästaste är verkligen "two of a kind":-) Inte konstigt att vi har så roligt ihop. Vi är oerhört lika. Lika vimsiga, lika förvirrade och lika benägna till att skratta åt det. Det som skiljer oss åt är att jag har jättebra lokalsinne och sifferminne medans hon inte har något alls. Ja hon har väl andra sinnen men inte något av dessa:-)

Tanken med vår Londontripp var att vi först skulle ta oss till Worcter. Henens son bor och pluggar där. Bästaste mindes exakt vad billigt det var att åka tåg mellan London och Worcter. Vi bokade därför inte flyg till Birgingham, som var mycket dyrare. Vi bokade därmed in två nätter fr o m Söndag i London på ett hotell vid Hyde Park och ett jättetidigt flyg så vi skulle hinna med lite i Worcter under lördagen och där bo på ett Bed and Brekfast.

En ypperlig planering tyckte vi båda ända tills vi pratade med hennes son, som förklarade prisläget för oss...

Det visade sig att det kostar "mätt i pengar" att åka tåg mellan Worcter och London, något ingen normal resekassa kan stå ut med:-) Nu var vi tvugna att boka in en extranatt på vårt hotell i London och det fanns ju givetvis inte:-) Boka om flyg från London till Birgingham med Ryan Air är nästan stört omöjligt.

Läget är därför följande. Vi kommer till London jättetidigt på Lördagmorgon. Där får vi knata runt med våra väskor till kl 14.00 då vi kan checka in på ett hotell i närheten av British Museum. Dagen därpå måste vi checka ut klockan 11.00 för att först kl.14.00 kunna checka in på hotellet vid Hyde Park. Vi får alltså traska runt med våra resväskor i två dagar mer eller mindre. Hotellen ligger tack o lov på varsin sida om Oxford Street så vi får väl ta lätt packning och fylla väskorna efter vägen:-)

Vi i ett nötskal!

Ogrästankar

En tanke har börjat gro i mig. En tanke som jag inte vill ska gro i mig men som konsekvent ges näring. Ett riktigt ogräs till tanke. något som förstör min vackra rabatt. En rabatt som jag vårdat och pysslat om.

I stället för att min tanke gödslas och gödslas vore det bättre att ge den något utrotande. Något som drog upp den med rötterna och att jorden den planterats i saneras från tankens gift en gång för alla. Jag kan inte ensam göra den saneringen då jag själv inte planterat tanken. Jag har inte heller gödslat den och gett den näring. Det är en tanke jag inte vill ha, och ej heller bett om. Men likförbannat har den påtvingats mig.

Jag hoppas att den innan veckan är över har vissnat bort, utrotats och aldrig mer kommer tillbaka.

2008-09-28

100 saker

Det är en väldans massa böcker och snack om listor typ "100 saker du måste göra innan du dör". Jag tror inte jag har så många saker på min lista som jag vill göra innan jag dör.

I själva verket har jag bara en dröm kvar att uppfylla och den är inget märkvärdig. Jag vill åka till New York. Det har jag velat i många år men av ekonomiska och tidsmässiga skäl har det inte kunnat bli av. Drömmen lever dock fortfarande och jag vet att jag kommer dit en dag.

För övrigt har de flesta av mina önskningar gått i uppfyllelse, jag är en enkel själ förstår ni. Behöver inte mycket men det jag behöver orkar jag inte vara utan.

Kvällen blev bättre än dagen men sådana här dagar ska jag hoppa över i fortsättningen:-)

Vad drömmer ni om?

Allt det här ska krattas upp och lite till

Ni förstår att man kör 70 skottkärror varje år va? Visst är alla almar härute vackra men vad löv vi får kratta. Tja man får se det som motion.

Inte konstigt att jag har mått dåligt en tid och inte kännt mig iform. Jag har en mycket kraftig stafylokockinfektion i högra örat. Det var ingen trevlig klump av var och blod den rara doktorn sög ur mitt öra. Nu ska jag äta starkt penicillin i dubbel dos ett par dagar och därefter i 10 dagar till. Halsbränna och svampinfektion kommer säkert som ett brev på posten men hellre det än detta ständig lock för örat.

Det är underbart att höra igen:-)

Bokat tid

Nu har jag åtminstone tagit mig i kragen ochfixat en jourtid på vårdcentralen. 13.45 ska örat beses av en doktor.

Då kanske jag åtminstone får tillbaka hörseln...

Fy-tusan vad less jag är..

Tomma löften och bad hair day

Det händer inte ofta men stundom har jag dagar när jag inte är på humör helt enkelt. För det mesta ser jag alltid något positivt i tillvaron men vissa dagar går det helt enkelt inte. Idag är det en sån dag.

Jag har haft lock för örat och ont i det i över en vecka nu och mitt tålamod tryter. I morgon måste jag ringa vårdcentralen igen och det irriterar mig gränslöst. Varför det irriterar mig vet jag inte men jag arbetar i en annan kommun och ska jag till vårdcentralen så innebär det att jag måste resa 4 mil enkel väg.

Sen fungerar inte en enda av mina telefoner helt plötsligt. Bortsett från mobilen då. Jag har fyra trådlösa telefoner och alla har lagt av. Makabert. Jag har tillräckligt med saker som måste ordnas och inte tid med det här. Jag avskyr när inte tillvaron flyter på utan grumsas av tekniska missöden.

I vanliga fall har vi alltid varit i Sälen den här helgen, skjutit mörkerfält och shoppat till halva priset på Stadium vid snötorget. Kanske beror mitt dåliga humör på att jag måste vara tvingad att vara hemma. Mörkerfältarna är inställda, KP har fullt upp med fiske och teensen med annat.

Dottern har missbrukat ett förtroende. Vi är överens om att när hon sover över hos en kompis så ska hon ringa hem, hon försvann kl 07.30 i går morse och inte ett ljud har jag hört ifrån henne. Det var likadant sist hon sov hon den kompisen, och då gjorde vi upp vad som gällde. Jag tycker inte det är för mycket begärt av en 15 åring att slå en signal eller skicka ett sms. Jag vill inte ha mina barn vind för våg nere på stan. Att bryta ett löfte eller ett förtroende är inte heller något jag ser lätt på. Att man missar en gång har jag förståelse för men gör man det konsekvent så tar jag väldigt illa upp. Man ska står för sitt ord, tomma löften och tomt snack betackar jag mig för.

Jag är en snäll och generös person och jag tar jag mycket hänsyn till andra och andras önskemål därför blir jag oerhört sårad och kränkt när andra "utnyttjar" den sidan hos mig och sätter sig själva i främsta rummet. Då kan jag vara långsint, så långsint att det kan ta en livstid.

Hör ni vad sur jag är.. på än den ena än den andra.. inte min dag det här.. En riktigt "bad hair day" har jag trots att håret är det enda som är bra...

Finns det någon därute som kan pigga upp mig lite månne?

2008-09-27

Teensen när dom var de sötaste trollbarn

Teensen när dom var de sötaste trollbarn man kunde tänka sig. På en strand vid havet på jylland. En härlig tid liksom nu

Väx upp!

Värst vad ytligt det förra inlägget blev då. Men av hänsyn och omtanke om andra så kan jag inte skriva riktigt om min dag. Dagen har egentligen gett mig uppslag till ett långt blogginlägg men jag avvaktar. Det är viktigare med förtroenden än blogginlägg.

Däremot är jag tvungen att, jag bara måste få, lämna följande citat:

Till de eller den som det berör:

Väx upp!

Om vänner och London

Ibland liksom hejdar sig tiden ett tag.. Nu ska ni inte bli besvärade med någnn banal dödsannonsdikt, jag har bara träffat en människa ur mitt föflutna idag. Någon som under många år betydde mycket för mig. Någon jag kallar min vän. Återigen har jag fått fog för att djup och äkta vänskap håller. Oavsett fas i livet så finns den där.

Jag har än en gång fått rätt i mitt val av vän, det gör mig upprymd och glad. Mina instinkter är pålitliga i det avseendet!

Ja ja nu ska inte jag sitta här och vara sentimental på något vis, mat ska lagas och golv torkas. Hela dagen har gått åt till shopping och fika med både nya och gamla vänner. Dags att kavla upp ärmarna och vara lite nyttig en stund:-)

Lyxproblem ett är löst, det blir extranatt i London. Som jag längtar. Jag älskar att ha saker att se fram emot, att längta till och drömma om. Sånt gör mig glad och gör den grå vardagen enklare att hantera. T o m örat glöms bort för en stund.:-)

Fin kväll alla!

15 år och fri!


Mina barn är liksom mig väldigt självständiga. Jag tror det grundar sig på att jag varit usel att leka med dom när dom var små. Dom fick leka själva. Jag är ingen pyssel eller lekmamma. Visst har jag busat med dom och läst massor och jag har plockat fram kritor och pärlplattor men själva leken fixade dom själva eller med kompisar. Deras pappa var nog bättre än jag på själv leken.

Däremot har jag lagt ner mycket tid på kommunikation och att vi varit tillsammans. Gjort annat tillsammans. Vi har plockat svamp, åkt skidor och pulka och sett filmer ihop. Vi har alltid pratat och dom har fått svar på sina frågor. hur märkliga frågorna än varit. Tex om sonen var allergisk mot krokodiler eller inte... Kan vara bra att känna till om man nu skulle stöta på en krokodil.:-) Det är även bra att veta om det var Götebrogarna som högg huvudet av adeln under Franska revolutionen eller om det var vanliga borgare:-) För att inte tala om hur kungen kom ut ur sin mammas mage, när den frågan var aktuell:-)

Hur som helst när mina barn får nej av mig, och det får dom fortfarande, så vet dom varför. Jag säger aldrig nej utan att motivera. Min dotter vet att jag vill att vi startar en "bohosmammavecka" tillsammans. Hon håller med om argumenten och tycker nog att det är ganska skönt att mamma finns där och styr upp lite så hon i sin tonårsfladdrighet inte far iväg hur långt som helst. Det skapar lite trygghet hos henne. Hon vet att jag vill att hon ska må bra i själen även när hon är i medelåldern, jag tror att ha en bra relation till sin mamma grundlägger mycket av hur vi mår längre fram i livet.

Nå nu förkastar jag absolut inte papporna och hur viktig den relationen är men jag kan bara prata utifrån min roll som mamma. Jag tror mina barn har en bra relation till sin pappa den ser bara lite annorlunda ut, vi tillför olika saker.

I går var hon hemma sötnosen Ex14 och redan nu klockan 07.30 är hon på språng. Friheten hägrar:-) Sova över hos kompisen och tillbringa hela dagen på nöjesbadet Gustavsvik står på programmet. Där ska det spanas på killar och badas hela dagen. Stärkt i sin tro på sig själv och sin självständighet dansar hon i väg till bussen. Vi är överens och båda är nöjda och glada. Inga skrik, inga hårda ord, ingen som är förtvivlad eller orolig. Jag håller alla tummar för att det ska få fortsätta att vara såhär. Att min dotter ska få vara fri och lycklig hela vägen. Tro på sig själv och i vetskap att hon är älskad. Det finns inga garantier men det finns en vilja. En mamma och en älskad ung jäntas vilja att växa upp tillsammans, sida vid sida men med varsitt liv.

Sen meddelade hon ju med glimten i ögat att eftersom hon är 15 fyllda så finns det vissa saker som jag inte kan lägga mig i... oooops..gulp.. säger jag:-)

Ni förstår slyngeln från Götene hänger kvar och kommer troligen på besök under höstlovet...

2008-09-26

Fin fredag alla!

Man vet att man har lyxproblem när man funderar på att köpa en ny pistol. Det är även lyxproblem att fundera på om man ska ta en extranatt i London och skippa dyra tåget till Worcter i november eller göra tvärtom.

Det finns dom som funderar på om maten ska räcka längre än en hel vecka den här månaden.

På det stora hela har jag det allt bra... Vad gör då ett krånglande öra..

Men inget är ju så bra att det inte kan bli bättre:-) Är väldigt trött på mitt irriterande krånglande öra..

Nu ska jag tvinga teensen ner till mig framför TV´n, jag har köpt godis och chips till dom. Ett smart knep visade det sig för vips så var diskmaskinen tömd, blommorna vattnade och alla tidningar till pappersåtervinningen bortplockade:-)

Men vi sitter inte längre i en hög som när dom var små och klängde på mig, tur det kanske..:-)

Gissa vad?


Kan någon gissa vad käraste pojkvännen ska syssla med hela helgen?

Ja just det, ni gissar rätt.

Tar säsongen aldrig slut någon gång.

Jag är en tålmodig människa men även jag har mina gränser.

Hade jag inte haft så j-a ont i örat hade jag nog gått på krogen och partajat rejält i kväll.

Å andra sidan kommer teensen hem, och jag kan ju alltid ha mysfredag med dom. Jag för mig själv framför tv´n och dom på sina rum på övervåningen.

J-a familj jag har:-) Tur att jag älskar dom så mycket!

Uppdatering: För en liten stund sedan ringde Ex14 och ville sova över hos en kompis inne i stan men surmamman jag sa nej. Har ju inte sett dom på en vecka:-)

Om energi och Almsjukan

Energi är något jag har överskott av just nu. Bara att tacka och ta emot. Nu är det ju inte så att jag fått extra energitillskott utan någon anledning utan det stavas minimalt med kolhydrater.

Så fort jag avstår kolhydrater ökar min energi, jag blir pigg som en mindre Mört:-)

Sen ska man väl inte förakta de vackra höstdagarna med sol och hög klar luft. Helt klart är hösten min favoritårstid.

I helgen ska jag ta tillvara på mitt energiöverskott och göra något jag brukar dra mig för. Rensa stuprännorna! Jag har stora,, K-märkta, 100åriga och skräpiga Almar utanför min framsida, dess blad har en förmåga att lägga sig fint i stuprännorna varpå jag måste balansera på en stege och rensa ur dom. Eftersom jag är höjdrädd är det inte något jag gör med lätt hjärta. Fjunet får stå nedanför och hålla ett stadigt tag i stegen för mina knän skakar obehärskat.

Dom här Almarna är förvisso vackra, dom bildar en mindre allé, men ack så skräpiga. Jag brukar ha kört ca 70 skottkärror med löv innan vintern och snön kommer.

Eftersom träden är K-märkta får vi inte ta ner dom så jag väntar ihärdigt på, och ser fram emot en släng av Almsjukan:-)

2008-09-25

Om friskvård och musik

Minsann blev det en rejäl friskvårdsdag. Först bowling på jobbet därefter klippte jag min gräsmatta och nu har vi tagit en skogspromenad och kommit hem med en hel svampkorg igen:-)

Föresten prova www.chilirec.com logga in er och lyssna på all världens radiomusik, spara den på er egen inspelningslista och spela in de låtar ni gillar på er dator. Gratis och legalt! Precis som på den gamla goda tiden när vi spelade in musik på våra kasettbandspelare.

Det bästa med chilirec tycker jag är att man slipper bedövas av samma skvallåtar hela tiden, ni vet de som skivbolagen för tillfället hypar. Chilirec scannar av många länders radiokanaler.. och ja ni slipper rysk folkmusik och liknande:-)

Nu måste jag rensa svamp, till tonerna av bla Survivor och Melissa Etheridge fin kväll alla!:-)

Jag tog dom på slutet. Tre spärrar på ra

Jag tog dom på slutet. Tre spärrar på raken o segern var min:-)

Ha ha den äldsta av oss leder:-) o det ä

Ha ha den äldsta av oss leder:-) o det är inte jag

Lunch o bowling med jobbet. Jag ska spöa

Lunch o bowling med jobbet. Jag ska spöa chefen hade jag tänkt:-)

Jag dissar luffare och backpackers


Hörde på radion i morse om två unga män som skrivit en reseguide. Luffarens återkomst. Självklart dissade dom allt som heter bekvämlighet och charter. "Att åka till en plats som är som hemma fasst annorlunda".. Ehh vad menar dom med det egentligen:-)

Många resenärer anser att enda sättet att resa och uppleva saker måste vara genom fattigdom och obekvämligheter. Man ska sova på stränder i Portugal eller bortre Asien för den delen. Palla citroner i Italien och snatta i Lettland för att därpå koka sylt på de jordgubbar man snott. Kokandet måste själlfallet ske vid vägkanten på ett trangakök när lokalbefolkningen flashar förbi i nyinköpta bilar. Helst ska man sova i någon bondes stall i Tibet. Gör man inte allt det här så upplever man inget. Jag bullshitar hela det tänket. Lever man så under en resa så hinner man knappast uppleva något utan all tid och energi måste ju gå åt till att överleva dagen, eller hur?

Jag har bilat i Europa åtskilliga gånger och jag lovar, jag har upplevt massor! Jag har bott på campingar i Belgien med betandes Belgien bluekor utanför dörren. Bott på vandrarhem i Österrike som visade sig vara ett gammal slott från 1000-talet, hamnat på en lokal lite roddtävling i Spanien bland förvånade spanjorer som hojtade arriba arriba. Jag har sett små pittoreska byar i Provence och köpt deras lokalproducerade mat, åkt vilse i Italien och ovetandes ätit kanin. Provat champagne i Reims och gett pengar till tiggarna utanför katedralen som helgar Jeanne D´Arc.

Jag har träffat massa trevliga människor, ätit gott, sovit gott, sett det lokala och njutit av sol och värme. Vi har shoppat på marknader och i varuhus, lagat mat ibland men oftast ätit billigare på restaurang. Men jag har aldrig haft det obekvämt eller arbetsamt. Det är inte resa eller semester för mig.

Att resa ska vara njutbart och avkopplande. Jag finner ingen korrelation mellan njutbart och obekvämt.

Vad tycker ni?

På bilden ser ni Fjunet när han kastar snöboll med liten Hugo högst uppe på Grossglockner midsommardagen 2005. Midsommarafton det året firade vi med goda vänner i Zell am Zee på ett vandrarhem precis vid sjön. Kidsen badade och vi drack vin och käkade medhavd sill. En fantastisk upplevelse som därtill var bekväm:-)

2008-09-24

Helt otroligt!


Ni vill inte veta och skulle ni mot förmodan vilja veta så kommer ni knappast att tro mig...

..men så här ligger det till..

Jag har inte Borelia, utan ett virus som härjar fritt här. Den ena efter den andra åker hem, trötta illamående och yra. Då man inte misstänker massgraviditeter eller fästinginvasion återstår endast virus.

Detta j-a virus har till slut satt sig i mitt högra öra. Så nu spökar det igen och jag vågar inte ringa till VC för då blir jag säkert klassad som SVBK.

Ni vet Sveda, värk och brännkärring. KP föreslog nödslakt...

Är det inte lagen om alltings djävlighet så säg... :-)

OBS! Bilden har inte ett skit med inlägget att göra mer än att den påminner om svunna tider..friska tider;-)

Fyra bilar och en prylgalen pojkvän

Kära pojkvännen har många egenheter som inte är särskilt specifika för honom utan snarare speglar det faktum att han är en man.

Män brukar tycka om saker, teknisk saker och prylar. Åtminstone de män som jag känner till. KP är en man som tycker väldigt mycket om tekniska prylar och det är helt ok för mig i vanliga fall.

I morse tog han däremot i så han nästan sprack. Han föreslog att jag skulle köpa mig en vinterbil. Då kunde vi ha min skönhet i garaget vintertid och spara lite på den. Jaha sa jag, i tron att han skämtade, då får vi väl sälja din gamla Scirocco..

Jag trodde karln skulle trilla av stolen, sälja hans fina 80-talsskönhet! Att jag övehuvudtaget tänkte tanken gjorde mig till en sämre vetande:-)

Men vi kan ju inte ha fyra bilar svarade jag lite lamt. Jodå, enligt KP är två bilar var något man mycket väl kan ha ifall någon av dom går sönder. Det är alltid nån som är trasig...

Ehhh???

Mig veterligen har ingen av våra bilar varit trasig, de är alldeles för nya för det, och går en bil mot förmodan sönder så bor vi ju de facto inte i obygden utan i en stad där det går bussar i tid och otid. Vi har ju redan i dag tillgång till tre bilar:-)

Nej något argument för att ha två bilar var finner inte jag mer än den manliga lusten att äga prylar då förstås:-) Han är sugen på ett litet handlingsprojekt förstår ni..

Man känner sina löss:-)

Besiktigad skönhet


Du har inga positionsljus sa mannen på besiktningen åt mig. Ehh vaddå? Vad är det för något svarade jag? Jag har ju ljus, titta här. Det där är halvljuset svarade han torrt, det du använder på dagen. Han försökte förklara men insåg efter en stund att det var meningslöst. Hur som helst fick han mig att förstå att jag är tvungen att köpa två små glödlampor till bilen och stoppa i någonstans bakom en liten burk. Jobb för KP raringen med andra ord:-)

Bilbesiktningsmannen var f.ö en rar och snäll gammal man som pratade med mig om smörjoljor, chassinummer och procent på bromsarna fram. Jag log mest rart och talade om för honom vad duktig han var och vad bra det var att han lärde mig lite...

Självklart gick bilen igenom besiktningen felfritt...;-)

2008-09-23

Skolmassakern i Finland

För att förekomma vill jag bara meddela att jag och mina skyttekamrater är ytterst seriösa idrottsmän och kvinnor. Skulle ickeseriösa göra sig besvär så har dom inte tillträde till vår klubb iallafall. Innan en person beviljas inträde går denne en relativt lång men även ingående teoretisk och praktisk utbildning som avslutas med att man får "skriva upp" inför en av förbundet godkänd examinator. Utbildningen i min klubb är relativt kostsam vilket innebär att man genom det ytterligare sållar ickeseriösa.

Många nybörjare försvinner långt innan de klarat licenskraven, för det är ganska tråkigt att lära sig skjuta. Man står och harvar och harvar mot en precisionstavla där noggranhet och andningsteknik blir viktigare än pangandet. Den som är ute efter att det ska smälla tröttnar oftast snabbt.

Om en person inte är aktiv och vill söka om sin licens efter lagstadgade 5 år så skulle vi i styrelsen aldrig ge ett intyg om aktiv skytt till polismyndigheten, varpå licensen dras tillbaka och vapnen faktiskt förstörs.

Det är polisen som utfärdar licenser, inte vi, men vi intygar om en person är aktiv. Med aktiv menas att man deltar regelbundet i tävling och andra aktiviteter inom klubben. Detta finns reglerat i Skyttehandboken, en tjock lunta vars regelverk vi är tvungna att hålla.

Det är helt andra regler som gäller för licens i Finland, vad jag förstått är det mycket enklare.

Om en massaker av liknande slag skulle ske i Sverige är sannolikheten större att utövaren har fått tag på sitt vapen illegalt, inte via egen licens.

Tyvärr finns inga garantier och ingen regel utan undantag men inom ÖPSSK som jag tillhör är vi väldigt noggranna med säkerhet och det regelverk vi tillhör. Allt för vår sport.

Mina vapen är enkom mina idrottsredskap alltså inga leksaker och jag behandlar dom därefter! Jag är övertygad om att ni skyttar som är här inne håller med om det.

Dagens massaker i Finland är en tragedi som med all säkerhet bottnar i något helt annat än tillgängligheten på vapen. Jag är fullt medveten om att ingen dött om han inte haft ett vapen men ändock ställer jag mig frågan om varför personen sköt? Vad drev honom och varför uppmärksammade ingen att det skulle komma?

F.ö skänker jag mina tankar till alla de som är drabbade på något vis av denna fruktansvärda händelse!

5 saker om mig

En och annan bloggis därute i cyberspace har denna mindre och eminenta lista i sina inlägg. Den senaste är min kära Brynäsdam och efterson hon inte har utmanat mig så snor jag den och meddelar följande:

5 platser där jag varit på semester: Kroatien, Grekland, Frankrike, Prag, Holland, Belgien, Danmark, Portugal, Spanien, London, Budapest,.. ehhh ja vaddå jag kanske inte kan räkna.. men resa kan jag:-)
5 jobb som jag har haft: Systembolaget, Studievägledare, Nämndsekreterare, Servitris, skoaffärsbiträde och numera skolsekreterare.. Och nej vi hade inte rabatt på systembolaget men en massa procent:-)
5 saker som ALLTID finns i min handväska: Plånbok, mobiltelefon, ammo (ja faktiskt), glasögon, nycklar. Hela tiden letar jag desperat efter alla dessa saker.
5 saker i min frys: Gösar (uppfiskade av KP), frysta grönsaker (aldrig hemodlade), köttfärs, svamp (egenhändigt plockade), fläskfilé.
5 saker i min bil: Filt, senaste numret av Pistolskytten, Takimpregnering till caben, penna, mobilladdare.

Sån är jag.. Hur är du? Känner du dig manad så varsågod!

Om fika, köpstopp och nationalsången

Vid fikat klockan 09.00 på mitt arbete avhandlas de mest fantastiska spörsmål. Ta idag tex.

Efter inspiration av Monica och hennes köpstopp startade vi med att fundera ut vad vi skulle ha svårast att avstå ifrån om vi hade köpstopp under en längre tid. De flesta skulle sakna att kunna fika och luncha ute mest. Väskor, skor och byggmaterial (Ja ni får själva gissa vilka som var kvinnor och män här) var också något som flera skulle ha jobbigt att avstå ifrån. En kollega ansåg att hon skulle kunna avstå från precis allt utom snus, men efter en stund ansåg vi att snus går under livsmedel och då är det ok att inhandla nämnda vara. :-)

Jag tror jag skulle kunna klara mig utan det mesta men om jag inte fick lägga pengar på startavgifter eller en kopp kaffe på tävlingar skulle mitt liv kännas oerhört torftigt. Vad skulle ni sakna mest?

Efter den djupa diskussionen var vi igång. Dyslexi och hur dyslektiker har behandlat genom tiderna upprörde oss en stund, varpå vi snabbt kom in på det här med belöning för utfört jobb.

Min snusande kollega var riktigt i gasen och hon meddelade krasst att hon inte kunde begripa varför hon aldrig fick applåder eller medaljer när hon gjort klart en arbetsuppgift. Det får ju alla idrottsstjärnor och även dom gör ju bara sitt jobb.. :-) Inte ens en snutt av nationalsången spelades upp när hon gick hem efter väl utförd arbetsvecka.

Ja man kan ju fundera på det... om chefen varje fredag delar ut medaljer och nationalsången spelas till veckans bästa arbetare...

Det skulle kännas ungefär som att arbeta på Mac Donalds..eller IKEA

Såhär fikar man i Hallsberg, hur fikar ni?:-)

Fortfarande tomt

I går slog jag alla rekord i besök.. ja för att vara min blogg då..och idag så sitter jag här och det är helt tomt i hjärnan.

Så fräckt av mig!

Men håll kära ni efter kaffet kanske något har dykt upp i min omkonterande hjärna. Kaffe och en skiva leverpastej borde vara grejen för en förtorkad bloggare.

Men besöksrekord hörrni:-)

Man tackar!

Det står still..

Vet ni, jag har inget att skriva om just nu... för ovanlighetens skull.. Återkommer längre fram under dagen när hjärnan landat och alla sinnen är i fas:-)

Nu måste jag omkontera ca 50 fakturor som man ändrat id på. Tack för det ekonomiavdelningen..

2008-09-22

Det tog oss 15 minuter att få ihop den

Det tog oss 15 minuter att få ihop den här fina kantarellskörden. Tur man bor precis vid skogskanten. Nu återstår bara rensningen. Pust

Rosa Bandet


Jag är tekniskt väldigt inkompetent och när jag skulle försöka lägga in en bild på Rosa Bandet som jag fann hos Monica misslyckades jag totalt. Jag får ha den i ett inlägg i stället.

Mina barns farmor, dvs exets mamma, dog i bröstcancer 1972, då hade den spritt sig genom hela ryggraden. Min exman var bara 8 år gammal och det satte djupa spår i honom, spår han alltid kommer att bära. Hans ena moster fick också sjukdomen. Min dotter är väldigt lik sin farmor så jag kommer att se till att hon har sina bröst under stor uppsikt genom livet. Eventuellt kommer jag be om ett s.k genetiskt prov på henne när hon är i 20 årsåldern. Bröstcancer kan vara ärftligt och det är en sjukdom som är djävulsk. Visst kan man klara av själva primärcancern men många gånger uppstår aggressiv sekundärcancer som man inte klarar av. Jag hade en kollega som dog av "skiten" i sviterna av sekundärcancer och även en f.d skyttekompis gick samma j-a öde till mötes.

Jag köper alltid, alltid Rosa Bandet. Jag stöttar inte mycket men Rosa Bandet känns angeläget i min familj.

Alla ni kvinnor därute i cyberspace.. Har ni inte klämt på era bröst än, gör det i dag!

Ensamhet?

För många år sedan mötte jag en kvinna som med åren lärt sig att "man är alltid ensam". Hon var omgiven av familj och vänner men ansåg att man till syvende och sist alltid stod ensam.

Jag tror mig minnas att hon menade att besluten och tankarna alltid fanns inom henne och att hon själv skulle komma fram till vad hon ville. Hennes sorger och glädje bar hon ensam oavsett om hon delade med sig av dom till andra.

Jag vet inte om jag håller med henne. Att man kan känna sig ensam trots att man har människor runt omkring det kan jag förstå, och självfallet finns det allt för många människor därute som inte har någon. Men vi som är lyckliga att ha vänner och familj är vi, trots det, ständigt ensamma i en egen liten bubbla? För mig känns det främmande.

Ibland kan jag känna mig ensam även i tvåsamheten. Det är när jag inte får förståelse för mina åsikter, när jag om och om igen måste dryfta mina tankar och jag inte når fram. Men så är det ju inte alltid, för det mesta når man sin motpart till slut och ensamheten blir tvåsamhet igen. Även om jag inte når fram till den jag vill förmedla mitt budskap till så finns det oftast någon annan i min krets som kan lyfta min börda, förstå och dela den.

Vad tycker ni? Är vi männskor alltid ensamma till slut eller är det så att vi inte behöver det om vi nu har turen att ha människor i vår närhet?

Jag väljer att tro på det sistnämnda.

2008-09-21

Söndagsbön

Jag hoppas innerligt att inte någon köper Helge Fossmos bok om tragedierna i Knutby och därigenom bidrar till hans försörjning på något vis.

BOKAT!

22/11 kl 07.30 flyger vi från Skavsta till Stansted i London. Därifrån tar vi tåget till Worchestershire i norra delen av landet för att hälsa på Bästastes son och lilla svärdotter. Dom pluggar där.

På söndagen far vi ner till London igen och där ska vi ägna tre dagar åt shopping (såklart) ev museébesök samt att vi ska se en musical. Ja just det, vi ska shoppa också, nämnde jag det:-)

Fin dag alla!

London

Vi försöker boka Londonresa med Ryan Air den 22/11 Bästaste och jag. Vi fyller i alla uppgifter och klickar i att vi förstått resevilkoren och när vi ska bekräfta resan säger datorn "Bekräfta att du förstått resevillkoren". Vi backar och gör om proceduren, bekräftar att vi förstått resevillkoren och får självklart samma j-a besked igen!

Ryan Air: VI HAR FÖRSTÅTT RESEVILLKOREN! Vad är problemet? Förstår ni inte att vi har förstått?

Så här kommer det garanterat hålla på tills i morgon när resan är dyrare.

Om vänskap

Söndagmorgon och jag är inte ute i skogen och knatar med en pistol i näven. Nästan en liten märklig känsla. Jag fick helt enkelt ställa in. Visst är jag envis som synden men jag är inte helt tappad bakom en vagn så med tanke på veckan var det smartast att hålla sig hemma. Då kan man ta det lungt av och till.

Såg en fantastisk film igår jag bara måste rekomendera. Vänner för livet med Adam Sandler, Don Cheadle och Liv Tyler. Ånej det är ingen Sandlerkomedi det är en mycket varm film som handlar om vänskap. En man har mist sin fru, tre barn och pudel i 11/9 olyckan och efter det kraschat inombords. "Han kände hur dom brann upp". Han blir helt enkelt "wacko" och lever sitt liv bland dataspel och att om och om igen renovera köket. Han vägrar att ha någon kontakt med sin tidigare familj men mellan honom och hans forne cellegekompis, som aldrig känt hans fru och barn, växer en mycket fin vänskap fram. En vänskap som visar sig vara skör nar man kommer för när det som hänt men som finns kvar trots stormar.

Sådan vänskap väljer jag. Jag väljer vänner som stannar, dom som finns där oavsett och som vet att jag finns kvar även om vi inte hörts på evigheter. I somras fick jag belägg för vänskap när jag mötte min vän V och så sent som igår blev jag återigen påmind om vilka fina vänner jag har!

Det som glädjer mig mest är att det finns fler, vänner som är alldeles självklara även om vi inte setts på länge. Ni vet vilka ni är!

Vi föds till vår familj men vänner väljer vi själva.

2008-09-20

Typisk Pangisblus. Den är smårutig i bla

Typisk Pangisblus. Den är smårutig i bla grått svart o lite rosa

Om jackor och London


De eftersatta har fått sitt denna dag. Jag har, shoppat, umgåtts med mina närmaste väninnor och jag har påtat i rabatterna:-)

Jag gillar jackor, jag har garderoberna fulla med diverse jackor och jag skulle kunna ha lika många till. Jag har 3 moccajackor plus en moccakappa, två olika skidjackor, en softshelljacka, en vind och vattentät fritidsjacka plus min skyttejacka. Utöver det är det bra att ha några regnställ också:-)

Jag har tre vinterkappor i olika färg plus en varmare ifall jag fryser, Självklart äger jag en sommarkappa också. Utöver det har jag några olika sorters sommarkavajer och täckjackor plus en rejäl dunjacka om det skulle krypa neråt -30 grader. Jag skulle tro att jag har ca 15-20 olika sorters jackor och nu har jag en till:-)

KP raringen klagar inte för han är precis likadan. Det är väl därför vi matchar han och jag, vi har samma passion för jackor:-)

Bästaste vännen och jag ska åka till England, jag måste piggas upp lite. Inget Dubai och någon märklig infektion i kroppen botas bäst med en resa och lite avancerad shopping. I London kan man göra både och varpå Bästaste just nu sitter och letar resor för fullt på nätet. Vi har varit i London förr hon och jag:-)

22 oktober kan man flyga för 5 kronor utan flygskatt... Då har jag t o m råd att bo därborta:-)

Jag var ju tvungen att köpa mig en match

Jag var ju tvungen att köpa mig en matchande vinterjacka till min snygga sjal:-)

Läckraste latten i stan får man på bara

Läckraste latten i stan får man på bara vara. Den baristan kan jag tänka mig att ha som svärson. Har Shoppa snygg sjal o läcker blus:-)

Billigt vin..

Efter att ha läst ett inlägg hos Papamac om klämkäckhet slog ett minne till i mig med full kraft.

Min syster bor i Norge. Norge är ett dyrt land. I synnerhet är allt som innehåller alkohol dyrt.

Vid ett tillfälle en sommar var min syster och jag och handlade lite vin på ett av stadens systembolag. När min kära norska syster skulle betala utbrast hon, på ren svenska, glatt och lyckligt. "Men vad billigt"! Det blev alldeles tyst i lokalen, knäpptyst. Kassörskan log lite chockad tillbaka och mumlade något i stil med att det var ju trevligt osv, varpå min syster försökte förklara att hon minsann bodde i Norge och där var allt så dyrt.

Själv skakade jag på huvudet och tänkte "Syster syster vad har du gjort, vi svenskar handlar alkohol i Tyskland för att det är billigt där, inte här... suck.." Där rök vår önskan om billigt vin i Sverige all världens väg..

Efteråt fick syster åka hem med skammens rodnad på sina kinder och skriva 1000 gånger på ett ark "Det är inte billigt att handla på systembolaget i Sverige"!

Bättre en Pangis i båten än en gädda på kroken..eller?


Idag ska jag göra något riktigt ovanligt. Något jag inte hinner med, eller kanske bortprioriterar. Jag ska åka in till stan och fika med en kompis. En av mina bästa vänner, som jag ser alltför sällan numera. Den här gången beror det nog mer på hennes nya kärlek än på mig:-)

Märkligt att man även som 40 plussare vill isolera sig när man är nyförälskad. Hur gammal man än blir så finns det draget i en. Nu är det väl inte så praktiskt möjligt alla gånger med jobb, barn och massa åtaganden men så fort man får chansen så coconar man in sig i sin lilla kärleksbubbla. Visst är det härligt?

Faktum är att jag än idag gillar att cocona mig lite med KP raringen, ni vet mina heliga fredagar. Den här helgen har han dock valt att fiska i stället för att vara med mig! Kan ni tänka.. vad är vitsen med att befinna sig på Fryken på gäddfestival när man istället har en äkta gammgädda hemma:-) Hur många gäddor tror ni man draggar upp på sträckan Kil-Sunne-Kil:-)

Fika och lite shopping på stan var det ja..av med pyjamasen och in i "gåpåstanstassen" :-)

Härlig lördag önskar jag er!

2008-09-19

Vilken modell föredrar du?

Det står att läsa i dagens Express om en man som försöker ha sex med en Toyota! En Japan! Tradig liten pålitlig variant som det aldrig händer något spännande med. Då är det väl bättre att välja en eldig liten Fransos som Renault, eller varför inte en pigg liten Italienare, Fiat. Dom går hela tiden. Bästaste hade en Fiat en gång i tiden och den fick hon minsann låna ut till hela släkten, den gick ständigt och var lika pigg när den kom tillbaka.

Däremot rekommenderas inte Volvo eller Saab, tråkiga och enformiga. Händer aldrig något nytt om de överhuvudtaget orkar komma i gång. Skulle dom få upp farten någon gång och man tror man ska få sig en resa så lägger dom av vid första häftiga sväng. Nej dylika fordon passar inte krävande kvinnor. Ständigt kräver de nya små reservdelar också. Nej en bil ska vara självförsörjande frågar ni mig:-)

En eldig Renault cab som man kan klä av när det hettar till är att föredra. Går framåt i mjuk och viril lunk och så snart man önskar ökar den farten och den tappar aldrig greppet om vägen. Vips, på det mest fabulösa vis så är man framme.

Audi kan också tänkas lämpligt när man kommit upp i ålder, den gör det den ska och har många hästkrafter. Dock kan turbovarianten vara att föredra.

Men Toyota.. ok då fördelen med Toyota är väl att den aldrig går sönder och sällan behöver in på verkstad. Den håller en livstid och lite till men vem sjutton vill inte byta bil någon gång?

Ölrecension, Try it you´ll like it!

Läste denna ölrecension i tidningen Fokus som vi har på jobbet. Recensenten är en ölexpert som varje år ordnar öl och whiskeyfestival i Stockholm.

När det nu förhåller sig så att det är min gode vän Malte som är bryggare för just nämnda öl blev jag ekstra glad. Jag erkänner villigt att just Nils Oscar tillhör mina favoritsorter. Ni som inte provat den ölen, gör det, ni kommer att bli förtjusta!

Grattis Malte!

Stor kille

Man vet att man har fått en stor kille när CSN-kortet dimper ner i postlådan.

Man vet även att man har fått en stor kille när kvällen går åt till att MSN´a med en ljuv, långhårig ung dam, och inte nog med det, han photoshoppade massa bilder på henne och skickade tillbaka:-)

Till sist inser man att man har fått en stor kille när han inte ens blir generad när man frågar om tjejen och korten, utan svarar lika lugnt som om jag hade frågat om vilken mat han var sugen på.

Spännande...

At work

Har pallrat mig iväg till arbetsplatsen. Att vara hemma är så urbota tråkigt att jag inte förmår mer. Jag har ju den fördelen att jag kan höja och sänka mitt skrivbord så jag kan faktiskt stå och arbeta.

Sen är det ingen idé att ligga hemma i sängen om man måste ligga själv, ringde KP och undrade om han inte kunde tänka sig en dag i sängen med mig, men han hade inte tid att sjukskriva sig och hur det än är. Fisketarmen suger...

2008-09-18

Kärlek


Det är kärlek när den kära pojkvänner ringer kl 18.30 och vill komma över en stund bara för att få pussas lite innan han far iväg på fiskeresa med gubbarna. Det är iallafall 2,5 mil och en mängd rödljus mellan våra hus..

Uttråkad de luxe!

Jag avskyr det här, att "bara vara hemma och ta det försiktigt". It makes me go nuts helt enkelt.

Visst gillar jag att vara ledig under semestrar och helger men då är jag ledig på andra premisser. Nu är jag ledig för att jag är "därtill nödd och tvungen". Är jag uppe för länge och framför allt sitter kommer huvudvärken som ett brev på posten, eller mail i inkorgen. 20 000 volt blixtrar omkring i skallen. Ligger jag still och tar det lungt är det bra och jag avskyr det.

Jag tycker om att vara på jobbet. Betala lite fakturor här, gå på möten där, lösa lite problem, snäsa av en och annan försäljare. Jag blir glad av att skicka in massa diverse till KY myndigheter, göra statistik och blogga lite. Fika, luncha och slänga käft med mina arbetskamrater, kolla upp lite lagar och diskutera skolproblematik och krockar med migrationsverket. just att träta över migrationsverket brukar pigga upp mig rejält:-)

Jag avskyr att vara sysslolös. Efter en dag kryper det i mig, jag irrar upp och ner ur sängen som en värpsjuk höna. Zappar mellan alla idiotiska program på Tv´n, den ena mer horribla showen efter den andra. Roar mig med att plocka ur och i diskmaskinen och moppa en och annan golvyta i taget. Jag har t o m bloggat om sopsortering!

Ju mer jag har att göra desto mer ork och energi får jag, på ett positivt sätt. Att ha det så här gör mig uttråkad och loj. Även om jag vet att om jag håller mig lite stilla en stund så blir det bra till helgen. Det är ändå obönhörligen urtråkigt!

KP raringen ska fiska med gubbarna en helhelg så jag ska vara gräsänka med allt vad det innebär. Då vill jag banne mig inte ligga i sängen för mig själv och sukta.

Felskallad

Vad trodde jag egentligen? Att det skulle vara kul att skriva om en soptipp?

Det märks att det är något fel i skallen på mig:-)

Kär i en soptipp

Här har man varit uppe med huvudvärk sen klockan 04.00 i morse men nu vet jag iallafall varför.

När man gör ryggmärgsprov kan det helt enkelt bli så här om man steppar lite för snabbt lite för tidigt efteråt. Läkaren missade ju även märgen ett par gånger innan hon hittade rätt, så det är inte så konstigt. Jag skulle helt enkelt ha lagt mig ner på onsdagen och inte farit i väg till mitt älskade Atletippen med grovsopor. Nu måste jag ta det lite lungt ett par dagar, men jag vet fortfarande inte om jag har Borelia:-/

Det har varit lite väl mycket sjuksnack i den här bloggen ett par dagar, stackarn. Han behöver få lite roligheter inskrivna i sig nu för att stå ut, tex sopsortering. Jag tillhör dom knäppgöka rsom gillar att sortera sopor, och framför allt att sortera och slänga grovsopor.

Om man kan vara kär i en soptipp så är jag det just nu. Atletippen i Örebro, man kan slänga precis allt möjligt och det står fina skyltar vart man ska lägga grejorna. Trevlig personal finns det med som kommer med små åthutningar om man gör fel. Jag frågar flera gånger vart jag ska slänga ditt och datt och då¨blir dom så nöjda.

Metall ska hit och trä dit, gamla elprylar skall in i ett särskilt hus och det osorterbara i en särskild container för bränning. Ordning och reda. Var sak, eller sopa, på sin plats. Man kan t o m slänga jord på en särskild plats och nåde den som ställer färburken på bordet för gammalt lim:-)

Källaren på 90 m2 är avklarad och de flesta överskåp till garderoberna, återstår vinden på sisådär 50 m2 men då får exet hjälpa till för där står mest hans gamla teknikprylar kvar. Jag hjälper gärna till med att forsla iväg grejorna till Atle, bara trevligt men trots allt....

..I framtiden ska jag vara lite mer trångbodd då kan man inte spara på allt möjligt.

Förvisso är det en fröjd att åka till Atle och sortera lite grovsopor men det finns ju vettigare saker att göra på sin fritid.

2008-09-17

Status

Har mått bättre orkar bara ligga. Är jag uppe för lång stund mår jag jätteilla och får ont i huvudet, framför allt kan jag inte sitta! Det går väl över antar jag men visst är det ironiskt att söka för huvudvärk, ledvärk och illamående och efter undersökning ha ännu ondare och må ännu mer illa! Törs fasen ta kontakt med sjukvården igen:-)

Återigen har jag kommit till insikt om varför jag en gång i tiden skilde mig från barnens far.. brr

Fjunet har dock kul med sitt ena öga vars pupill är 5 gånger så stor, allt var bra tack o lov och han går nu under namnet "The half junkie":-)

Tack alla ni för uppmuntran, jag är inte särskilt sjuklig av mig i vanliga fall men nu verkar det ha gott troll i det här..

KAOS

Kaos är bara förnamnet här just nu. Jag fick skjutsas hem för en timme sedan efter att ha svimmat på jobbet med astronomisk huvudvärk och illamående.. troligen sviter från igår. Kan tänka mig att det är så här att ha migrän...

Samtidigt ringer Fjunet, som spelade brännboll i går och då fick en brännboll hårt i ögat på nära håll. Hans glädje över att få ha en blåtira på skolfotot hade förbytts till oro eftersom ögat värker illa och rinner hela tiden. Skolsyster skickade honom till ögonmottagningen.

Exet går ju som vanligt inte att få tag på. En karriärist ser alltid främst till sig själv och sitt arbete. Barn är något som sker efter arbetstid. Nu är jag kanske lite orättvis men tyvärr så är det här en av orsakerna att han numera är ett ex. Han finns inte tillgänglig helt enkelt. Han ställer upp när man ber honom men man får aldrig tag på honom när man behöver.

Tur man då har KP som tar ledigt från jobbet och skjutsar Fjunet till stora sjukhuset.

Själv ska jag gå och spy... inte bara galla över exet utan på riktigt...

Morgonmys..sure!

På radion i morse pratades det om morgonmys. Arla morgonstund innan jobbet med tända ljus och "hotelfrukost". Vem sjutton hinner med det på vardagarna? Gör ni det? Orkar ni går upp mitt i natten för att hinna ställa till med morgonmys för resten av familjen eller är ni som mig, snozandes och sovandes in i det sista:-)

Hos mig fungerar det så här: Först går Ex14 upp, ca 06.15. Hon behöver inte gå upp så tidigt men hon avskyr alla på morgonen och vill helst vara ifred. Hon fixar sin frukost själv som hon fått göra i många år nu. Har man en mamma som inte äter frukost lär man sig snabbt att ordna den själv:-) 06.30 går jag upp. Duschar, om jag inte gjort det på kvällen, dricker kaffe, sminkar mig och fixar håret. 07.15 åker jag till jobbet. Inte ett stearinljus i sikte!

När Fjunet går upp har jag ingen aning om, han börjar senare än oss och det enda som krävs är yoghurt och havrefras. Finns inte det hemma blir han sur.

De veckor vi inte har barn går KP upp först varpå jag vacklar upp min vanliga tid, samma schema men jag slipper sätta på kaffet. Nej jag får inget kaffe på sängen då heller:-)

På helgerna då? Hardly! Teensen sover till lunch, jag äter inte frukost men brukar ge KP kaffe på sängen, mata katten och lilla Tass.

Ska vi tävla är vi uppe långt före tuppen och då måste man pressa i sig lite frukost men stearinljus och mys, nej det hör kvällarna till i vår familj.

2008-09-16

Pankis åt pangis

Han är gullig KP raringen. Jag mår dåligt och vet fortfarande inte varför och då kommer han hit och steker pannkakor åt oss!!! Precis som när man var liten och var sjuk. Då fick man alltid glass och Bamse av mamma:-)

Problemet är att jag inte äter pannkakor, jag äter lågkolhydratskost sen i lördags.

Men Fjunet blev glad för pannkakor är det enda jag vägrar att göra.

Sen var ju tanken oändligt rar.... fick tröstens ord med. "Allt blir bra bara vi bor ihop".

Jag kanske helt enkelt har "Flytta ihop abstinens".

F.ö kallar jag pannkakor för pangkakor.. såklart:-)

Hypokondrikern talar

I godan ro ringer man VC för att få tid till ett blodprov och kolla om man fått borelia. De flesta jag känner träffar doktorn får ja eller nej och vid ja utskrivet lite penicillin. På VC träffade jag en ung och energisk AT-läkare. Jag var det andra boreliafall hon träffat på men hon hade praktiserat på neurologen på KS i ett år och sett ett och annat. SUCK! Visst är det bra att bli rejält genomgådd men kan dom inte ta någon annan nästa gång. Jag har alltid "turen" att träffa på de mest energiska doktorerna... Och det är på gott och ont.

Den energiska lilla doktorn ringde infektionsjouren för konsultation och de blev eld och lågor. Jag var tvungen att infinna mig. Prover skulle minsann tas. Lika bra att åka dit tänkte jag då kanske man kan få prata med en erfaren doktor som inte blir så, vad ska jag säga, upphetsad kanske.

Hur som helst så hade jag ett långt samtal med doktorn och även hon ansåg att mina symptom tyder på borelia, typiska boreliasymptom i synnerhet när det satt sig på nervsystemet. Hon tyckte absolut att jag skulle göra ett ryggmärgsprov vilket jag var tveksam till. Jag försökte trassla mig ur det men jag litar ju på proffsen.

Jag mådde illa av nervositet innan, jag lovar!

Sagt och gjort ryggmärgsprov har vi gjort, det var nu inte så farligt även om det gjordes utan bedövning. Jag svimmade bara en gång:-)

Nu sitter jag med alla symptom på borelia, provsvaren från blodprovet kommer nästa vecka. Men jag har inga celler i ryggmärgen, och därmed troligen ingen infektion heller. Jag har ingen urinvägsinfektion och jag är tack och lov inte gravid.

Troligen har jag fått hypokondri alternativt hamnat i något tidigt klimakterie.

En sak är iallfall säker, det var sista gången på länge som jag var sjuk. Det blir bara dyrt och man får inget för det. Inte ens en liten droppe penicillin:-)

Oavsett hur jag mår så tänker jag helt enkelt strunta i det fortsättningsvis.

Skickad till akuten. Ryggmärgsprov för a

Skickad till akuten. Ryggmärgsprov för att kolla om borelian satt sig på nervsystemet. Trams!

På spaning efter den tid som flytt...

Det som förundrar mig när jag ser på gamla bilder är att jag ser ju banne mig nästan likadan ut i håret nu som då. Trist, men inte helt ovanligt. Vi skaffar oss en stil som vi trivs med och den förändras visserligen men bara marginellt för att matcha tidsandan som råder. Grundstilen tror jag oftast de flesta av oss behåller. Vad tror ni?

Jag såg ut så här under många år i min ungdom, när jag fyllde 30 fick jag ett ryck och klippte mig riktigt kort och färgade håret rött. Jag var väldigt tunn på den tiden så det riktigt korta passade mig. Den stilen körde jag i många år för att återgå till långt igen när jag närmade mig 40. Sista rycket ni vet, plus det faktum att kilona började komma tillbaka:-)

Det nedersta kortet är taget hösten -83 jag är 18 år och har precis börjat tredje året på gymnasiet:-) 3-årig ekonomisk i Filipstad minsann. Det översta kortet är taget påsken -86. I Norge hos mormor, vi hade varit i Vemdalen dagarna innan och inte kört ett enda åk:-). I bakgrunden skymtar hennes rosa skåpluckor. Min mormor älskade rosa och lila och hela hennes hus var målat i dessa färger:-)

Hur har ni det med stilen? Har ni ändrat er mycket genom åren eller har ni en "grundstil" som ni trivs med och håller fast vid?

2008-09-15

Och när tror ni den här bilden är tagen?

Och när tror ni den här bilden är tagen? Kan ni er 80tals historia?

Gissa vem och vilket år bilden är tagen:

Gissa vem och vilket år bilden är tagen:-)

Jamen vad f---n!

Nu ringde Ex14 igen, nu skulle hon inte ens komma hem ikväll. Hon ville följa med M hem för att plugga. Nu när jag ska göra tomatsoppa och allt. Det hade hon hunnit att glömma..

Det blev inget av med det, ska jag göra tomatsoppa får damen fint pallra sig hem:-)

Hur ska man få en tonårsbrutta att bestämma sig någon gång?

Hälsotillstånd

Sköterskan på VC tyckte det lät misstänkt likt Borrelia, jag har tid 10.45 i morgon. nu ska jag snart avsluta dagen och fara till affären, tomatsoppeingridienser ska inhandlas:-)

Fjunet kommer inte att bli glad, han tycker inte att soppa eller mackor är mat. Nej kött och potatis ska det vara:-)

Tomatsoppa

Det ringer på mobilen. Dottern har ett viktigt meddelande till sin mamma, då går det som vanligt inte att vänta.

I dag ville hon att jag skulle göra tomatsoppa ikväll!!???!!

Tomatsoppa!!, Var får hon allt ifrån?

Barasåattnivet

Ja jag har ringt VC, fått telefontid för rådgivning och tidsbeställning kl 15.20 i eftermiddag.

Jag lovar dyrt och heligt att meddela resultat.

Jag är väldigt sjuklig av mig numera;-) Lite "mest synd om mig" syndrom. Tur man kan garva åt sig själv.

:-)

Dekoderkrångel

I går meddelades det på SVT att man var tvungen att göra en ominstallation av dekodern om man hade egen antenn. Jag tillhör den berörda gruppen och eftersom jag gärna har tillgång till kanal 1 och 2, jag betalar ju min licens laglydigt, så gjorde jag en omsökning.

Resultatet blev att alla j-a kanaler ligger huller om buller, jag hittar ingenting. SVT 1 låg på kanalplats 831!!! Det enda som fanns på sin plats var trean och det är den kanal jag ser minst på. Inte nog med det, mitt bland alla TV kanaler låg en och annan radiokanal och skvalpade. Jag lyssnar väl för tusan inte på radion när jag någon gång ser på TV´n.

Halva kvällen gick åt att försöka återskapa kanallistan. Men som förr blir den aldrig, jag funderar starkt på att strunta i TV-licensen framöver. Krångel är det minsta jag behöver i mitt liv.

Såg jag sällan på TV förr lär det ju inte bli mer nu när jag inte kan zappa efter ordning.

2008-09-14

Om källarröj och bra musik

Hur många j-a stearinljus kan en människa samla på sig egentligen? Och visste ni att jag hade ett sprillans nytt strykjärn ståendes? Inte jag heller. Tur att jag inte köpte ett nytt häromdagen som jag funderade på.:-)

Källare ska man gå igenom ofta.

Den här snyggingens senaste "Wanderlust" går på repeat hemma hos mig just nu.

Enjoy!

Höst

Lika bra att ta hösten på allvar. Vi har stängt ner altanen! Möblerna, bortsett, från ett par fotöljer och ett litet bord är inställda i garaget. Förhoppningsvis har vi kommit så långt i vår flytt att de aldrig mer kommer att plockas fram igen, inte på den här altanen i allafall.

Men ibland undrar jag...

F.ö har jag ont i huvud, nacke och leder. Mår illa och blir kallsvettig tämligen fort. Det lutar mer och mer åt en liten släng av Borelia. Får nog ta mig själv i kragen och ringa VC i morgonbitti.

Skadar ju endast plånboken...

Kaffe på sängen

KP raringen tror jag kan sova hur länge som helst på morgonen. Bortsett om han ska fiska eller skjuta då förstås. Men är han ledig ja då sover han likt en tonåring.

Eftersom jag själv är ganska så morgonpigg har det föranlett viss ojämlikhet i detta hus under helgerna.

Det är alltid han som får kaffe på sängen!

Jag är inte van med det, jag är van att vara den som får kaffe på sängen. När Ex14 var en liten busa drillade jag henne i "kaffepåsängenkonsten" Hon låg resolut bredvid mig på morgonen och ropade ut i köket att "Paaappaaaa vi vill ha baffe nu" Ja hon sa baffe inte kaffe:-)

Vilken far kan motstå det? Exet kom med kaffekopp till mig och en likadan med mjölk i till lilla Busan, sen låg vi i sängen hon och jag och mös med varsinn kaffekopp och tidningen.

Undrar om det fungerar att göra likadant idag:-)

2008-09-13

I afton njuter vi...


Undrar just om det var sista gången för i år som vi grillade KP raringen och jag. Hösten kom så plötsligt. Först var det sommar sen blev det regn och när det slutat regnat ja då var det höst.

Dagen på skjutbanan var lyckad. Allting flöt helt plötsligt, skotten bara satt. Sköt en av mina bästa standardomgångar någonsin. Efteråt tränade jag fältskytte och hur svårt jag än gjorde det för mig så satt skotten som huggtänder mitt i tavlan:-) Tänk om man kunde göra likadant på tävling.

Skytte är en grym sport, man måste vara lite masochist för att uppskatta den tror jag:-)

I afton njuter vi av familjen, alla är hemma. KP, jag, lilla Tass och båda teensen. Mest njuter nog katten. Det bästa han vet är när hela hans flock av betjänter finns hemmavid:-)

Trevlig kväll alla, det ska vi ha tillsammans med ett gott glas rött!

I min ammolåda finns div ammo, sottändar

I min ammolåda finns div ammo, sottändare, skruvmejsel och ett läppglans.:-) man är väl kvinna

Sista omgången i allsvenskan

Sista omgången i allsvenskan

Tonårsmamman erkänner


De fredagar som teensen ska komma hem vill jag verkligen att dom ska komma hem. Jag har längtat efter dom och fortfarande är jag i tron att de vill ha fredagsmys med sin mamma.

Dom vill aldrig ha fredagsmys med sin mamma, dom vill ha fredagsmys med sin dator eller någon kompis. Vill mamman ha fredagsmys får hon ha det själv.

Igår ringde Ex14, hon var på stan efter skolan och undrade om hon fick sova över hos bästisen. Man blir lite förvirrat stressat i det ögonblicket när man sitter på jobbet. Å ena sidan vill jag att hon kommer hem på fredagen å andra sidan är bästis en tjej hon växt upp med, som bor här ute och vi känner hela familjen mycket bra. Inget konstigt att sova över inte. Jag gav till vika och sa ja.

Tre timmar senare fick jag för mig att dom tagit tåget till Götene och den där slyngeln.:-)

Jag ringde upp och hörde jag inte ett tågljud i bakgrunden...Den misstänksamma teensmorsan tog över det autonoma nervsystemet frågor ställdes och misstron haglade.

Ex14 blev, med all rätt, riktigt förbannad på mig för att jag misstrodde henne.

Hon var inte på något tåg hon var vid bussen på väg hem och min kusin stod i närheten så om jag inte trodde på henne kunde jag prata med honom.

När vi pratade lite senare fick jag be om ursäkt och jag förklarade att det berodde på att jag helst ville att hon skulle komma hem på fredagar. Jag längtar ju mer efter henne än hon efter mig.

Hon blev oerhört nöjd med den förklaringen, "lilla mamma som inte klarar sig utan mig typ". Det kunde hon minsann förstå:-)

Jag har kommit på att det bästa sättet att hantera henne är att jag "tar på mig skulden". Det är jag som är ovan med en tonåring, jag som blir rädd etc. Istället för att jag misstror och ifrågasättar henne så säger jag att "jag litar på dig men jag är så ovan att du är stor" och liknande. Igår när jag "glömde" det ja då bröt ju helvetet loss direkt men när jag återtog min roll som den "svagare" så blev allt bra. Genom det här så får hon känna sig stor, när hon behöver få känna sig stor. Hon behöver få vara liten ibland också men den rollen är jag ju mer van vid så den är enklare att hantera.

Jag har fullt upp med att vara smartare.. men än så länge går det ju bra:-)

Pas a pas, ett steg i taget:-)

2008-09-12

Sprit och vapensmuggling:-)

Ex14 ska åka till Prag till våren. Skolan har ett musikaliskt utbyte med Prag och alla åk 9 far dit varje år. I går fick vi en första information. Framför allt handlade informationen om vad teensen förväntades att inte göra.

Dvs dom får inte uppträda olämpligt innan resan, dom får inte supa skallen av sig under resan och dom får definitivt inte försöka köpa vapen och ta med sig hem.

Allt har skett förr, vissa har blivit nekade att få följa med, helt ok tycker jag. En del är inte mogna och Prag är ingen liten snäll småstad i Dalsland direkt.

Fulla ungdomar är jag heller ingen älskare av, det var ju skillnad när jag var 16 år och berusad på skolresan till Kreta, på den tiden var det ju inte så farligt:-)

Men det här med vapen tycker jag är en annan sak. Både jag och exmaken, som även han är pistolskytt, var av den åsikten att det hade ju varit finemang om dottern kunde köpa med lite ammo eller kulor hem. Mycket billigare därnere förstår ni. Eller en ny CZ A-pang.. ja den finns garanterat till halva priset. ;-)

Nej alkohol och olämpligt uppträdande går fetbort men det där med vapen är något vi skulle behöva diskutera med rektorn.

Den som inte fattar att jag skämtar nu hoppas jag får en regnig helg, alla ni andra önskar jag sol och brittsommarvärme.

En stjärna!

Jag säger bara Jonas Jacobsson!

Det ska ni veta att han spöar skiten ur samtliga skyttar i Sverige när han tävlar i öppen klass på "vanliga" SM etc. Detta har föranlett att några surgubbar inom sporten klagat och sagt att han inte skjuter på samma villkor, han sitter ju.

Helt sant, han tävlar inte på samma villkor. Det är f-n så mycket svårare att skjuta sittande än att stå. Du har mycket sämre balans och det är lätt att du drar upp axlarna och skotten hamnar ovanför. Vi skjuter sittande ibland och det är surt svårt.

Jonas Jacobsson är helt enkelt en gudabenådad skytt, som har lagt ner oerhört mycket träning på sporten. Han skulle spöa skiten ur de flesta även på vanliga OS, tro inget annat. Han har sämre förutsättnignar än oss andra eftersom han måste sitta. Ändå har han tagit 16 guld sedan 1980!

Sug på den ni!

Tom tunna

Den gode Beltran verkar i hovrätten vara "Top tunnor rasande".

Men Beltran så här är det: "Tomma tunnor skramlar mest"

Guldsubstans i tillvaron

J-gt trött, ja det kanske jag är. Inte så konstigt egentligen. Se bara på mitt helgschema. Tvätta, gräsmattan, skjutbanan, källaren och tvätta igen. Jag blir uttråkad bara av tanken om jag ska vara ärlig.

Man behöver lite guldsubstans i tillvaron. Nu ska jag iofs inte klaga jag har en bra tillvaro. En lugn tillvaro med kärlek, fin familj och trygghet. Jag har intressen och vänner men ibland behövs det där lilla extra. Något som gör att man går igång lite. Guldsubstansen som ger lite extra energi och näring.

Nej en liten resa är nog vad jag behöver, eller kanske lite avancerad shopping. Guldsubstans för mig brukar vara att ha en resa inplanerad. Något att drömma om och spara till. Läsa reseguider och böcker om landets kök. Nu när det inte blir något med Dubai behöver jag något annat att drömma om, och då menar jag inte någon skjutning i Norge.

Jag har som sagt inga höga krav, en lite resa bara så piggnar jag nog till igen;-)

2008-09-11

Sjuk eller?

Hela veckan har jag varit trött, ni vet sådär sjukligt trött som man kan bli om man inte är helt i form. Jag kan sova i 9 timmar men vara lika trött ändå. Jag har även haft huvudvärk, ont i vissa leder och mått fruktansvärt illa.

Eftersom det inte gett med sig börjar jag fundera på om något är fel. Jag har tre alternativ att välja mellan.

1. Borelia, fick ju fästingbett för ett tag sen som fortfarande kliar och är besvärligt. Symptomen stämmer in.

2. Gravid, Ja vaddå det har skett förr och symptomen stämmer in.

3. Det sedvanliga lilla anfallet av hypokondri. Symptomen stämmer in.

Fan vet vad som är värst egentligen.

Ilsken i trafiken igen

Tror ni att man skulle kunna preja en sån där förb-d långtradare av vägen?

Jag har sån lust till det.

Vaktkatt

Innan jag hade kattlucka så krafsade min katt på sovrumsdörren varje morgon ca 04.00 när han skulle ut. Likt en mor till ett spädbarn vaknade jag tvärt, rusade upp och släppte ut kattfan i det fria. Hela proceduren tog ca 20 sekunder.

En morgon hör jag ett ljud, irriterad som vanligt rusar jag upp, slänger upp dörren och ser katten komma farandes från andra delen av huset. Han springer ut och jag slår igen dörren, går in och noterar att klockan bara är 01.30. Jag minns att jag tänker att värst vad tidigt han skulle ut i natt. Sen slocknar jag som ett litet ljus.

Dagen därpå går grannen runt och knackar dörr. Han undrar om jag har haft besök under natten eller hört något konstigt. Neeej då svarar jag allt har varit som vanligt. Jag sover väldigt tryggt så inget har stör mig inte. Varför undrar du frågar jag? Jo inatt runt 01.30 har det varit en "tjuvliga" och känt på alla dörrar i grannskapet. Då, som en blixt från en klar himmel slår det mig vad det var för ljud jag hört. Det var ingen katt som krafsade på dörren, det var handtaget som trycktes ner. Pusselbitarna faller på plats, den tidiga timmen och katten som kom farandes från en annan del av huset.

Tänk er att du som tjuv ska smyga in i ett hus. Du trycker försiktigt ner handtaget på dörren, sekunderna efter slås dörren upp på vid gavel och ut rusar en 8 kilos röd och mycket stor katt, varpå dörren slängs igen. "Vi ska inte ha nåt typ". Han kunde ju fått en hjärtinfarkt den boven:-)

Efter det har det varit lugnt på vår gata, inte en bov i sikte.

Igår meddelade Ex14 att hon ska börja på thaiboxning, så nu blir vi ännu tryggare. Tre skyttar i familjen, en thaiboxerska och så en redig vaktkatt!

Ja jag skulle då inte vilja försöka mig på något i mitt hus:-)

2008-09-10

Trist

Nej vad trist. Vi kan inte åka till Dubai över nyår och senare kan bli svårt att få till med ledigheter och annat krafs. Jag som redan har ett pannband att använda i Ski Dubai:-)

Vart ska jag åka i stället tro?

Lever ni?

Ja inte vet jag hur det är med er men jag lever iallafall än.

Intet svart hål i sikte i Hallsberg i allafall.

Rehabkedjan

Har ni inte gjort det förr så gör det nu, gör det omedelbart!

Gå in på försäkringskassans hemsida och kolla upp de nya sjukförsäkringsreglerna.

Därefter ser ni till att hålla er friska. Skulle ni bli sjuka bli det inte mer än max 14 dagar. Skulle ni bli riktigt ordentligt sjuka så var det för Guds skull inte mer än 3 månader, absolut max 6 månader. Om ni måste vara sjuka längre se då för tusan till att åtminstone ha fått Als, tumör eller vänta på ett nytt organ.

Det kallas rehabkedja och det kommer bli tufft som f-n för många i vårt land den närmaste tiden.

Ack ljuva ungdom

Där kom jag ner på jorden med ett brak:-) Dotterns mildhet räckte ungefär ett dygn. Igår när jag ringde henne, glad som bara en "älskad" tonårsmammma kan vara, så fräste det mest i andra änden av luren.

Jag hade haft den dåliga smaken att ringa när hon satt på bussen med sina kompisar:-)

Fjunet däremot meddelade stolt att han redan bjudit klassens enda tjej på studentbalen, lika bra att vara ute i god tid. Jag pratade med tjejens mamma på föräldramötet och hörde mig för lite vad hon tycker om att vara ensam tjej. Hon var i paradiset, massa datorer och killar vad mer kunde man begära:-)

Minnen från fordom rusade genom min hjärna. När jag var nybakad student -84 fick jag någon form av praktikarbete på SJ´s banområdesexpedition i Kristinehamn. Jag var 19 år, räknade löner, och det var jag och 300 killar i varierande ålder. Gissa om det stundom var lämmeltåg in på mitt rum. Det var banne mig det bästa jobb jag haft, hahhaah. Vilka tider.

Numer får jag vara glad om någon i pensionsåldern behagar titta in eller om KP raringen dyker upp på IKEA:-)

2008-09-09

Jämlikt

Han dök upp tillslut, KP raringen. Han vet ju att han har tur. Tur som har mig. Jag är ett sällsynt stycke kvinna förstår ni. Jag är ingen älskare av att fördriva allt för lång tid i affärer, nej snabbt och effektivt ska det vara.

Visst gillar jag att shoppa men att gå omkring och glo i affärer när jag inte ska ha något är inte min favoritsysselsättning. Då sitter jag hellre och fikar någonstans.

Nu traskade vi in och jag fick värja mig för hans närmanden. Jajamensan jag har en karl som inte kan låta bli att tafsa lite på mig så fort vi kommer in i en affär:-) Troligtvis beror det på att han tror att jag ska bli generad alternativt sugen och snabbt vilja avvika därifrån. Jag blir varken eller kan jag säga så där är KP raringen ute i ogjort väder:-)

Plastpåsarna jag skulle ha är inköpta och nu står han i hallen med damsugaren i högsta hugg. Allt medans jag sitter här i lugn och ro och bloggar:-)

Det mina vänner är vad jag kallar för jämlikhet;-)

Jag är framme men var håller kp hus? :-)

Jag är framme men var håller kp hus? :-)

Bra dag eller skitdag:-)

I dag är det en bra dag.

Kålpudding serveras i personalmatsalen.

Kollega Bengt och jag ska dit.

Och frossa.

I eftermiddag.

Kanske vi får vara själva här på jobbet.

Då kanske den här dagen har övergått från att vara en bra dag.

Till en skitdag.

:-)

Nema problema:-)

Samtal i köket igår eftermiddag.

Ex14: Mamma, jag har inga problem

Jag: Vad bra

Ex14: Men jag har verkligen inga problem, det tror jag beror på att jag har en sån bra familj. M har problem hela tiden men jag har inga alls och jag får ju alltid göra som jag vill.

Jag: Det kanske beror på att du inte gör saker som ger dig problem, du är smart nog att sköta skolan, hålla dig undan trubbel och lyssna på mig och pappa.

Ex14: Men jag får ju alltid göra som jag vill, utom att pierca mig.

Jag: Eller att åka till Götene själv då...

Min dotters vilja och vad jag kan acceptera är ganska så bra i fas helt enkelt. Därför upplever varken hon eller jag att vi har några tonårsproblem. Inte den här veckan i allafall:-)

Nu kan förvisso gårdagens mildhet ha berott på att hon fick sin nyinköpta mobil (egna pengar) men jag väljer att tro att jag stod först i kön den där dagen i juni -93 när Gud delade ut döttrar:-)

2008-09-08

Straffet

Straffsatsen för äggnappning är ovanligt hög i den här delen av Sverige. Dom har fallit efter en tvivelaktig rättegång. Den åtalade fick inte yttra sig, ej heller komma med något försök till försvar. Åklagaren och domaren var en och samma person och jag var mycket överrens med mig själv.

Således kommer KP raringen att befinna sig på IKEA tillsammans med mig i morgon eftermiddag:-)

Jag lovar, i fortsättningen får jag ha mina ägg ifred!

Nominerad

Min vän och bloggängel har nominerat mig i Tara bloggen efter mitt inlägg om "Dessa j-a föräldramöten"

http://www.tara.se/bloggare/christina-olsson/2008/09/08/ge-mig-forslag/index.xml#comments

Jag är rörd, stolt, glad och väldigt ödmjuk inför denna nominering!

TACK!

Äggande måndagsmorgon

KP raringen har det inte lätt alltid. Morgonstund med en Pangbrud kan erbjuda många överaskande vändningar.

Inför helgen hade jag släpat med mig ett extra paket ägg till honom, för säkerhets skull. När vi nu idag skall "flytta" till mig så packade jag med den mat som blev över, intet skall förfaras ni vet. Då upptäcker jag att han har plockat ur mina ägg ur kartongen, lagt dom i sin ägghylla och slängt emballaget i soporna. Jag rotade igenom soppåsen bara för att hitta en trasig äggkartong, varpå jag blev så förbannad att jag tog mina, observera mina, tre ägg och slängde dom med.

Sen stegade jag in i badrummet och låste dörren!

När stackarn for till jobbet hörde jag lite lamt utanför "puss puss älskling"

Jag säger bara, rör inte mina ägg! Inte en måndagmorgon iallafall!

Nu sitter jag och skrattar åt mig själv, visst är jag kul? Helknäpp men ganska kul:-)

Förförelsekonster

Nyss spankulerade en elev förbi mitt tjänsterum pratandes i sin mobil på Franska! Ett mjukt underbart och romantiskt språk. Jag tror jag ska anmäla KP raringen på kurs i nybörjarfranska på Studieförbundet. Så kan han förföra mig med ljuva fraser på fredagskvällarna.

Då kanske jag slipper bli packad på Irish coffee;-)

Apoteksknarkare

Ända sedan mina barn föddes har jag varit stammis, inte på Systembolaget men väl på Apoteket. Det var amningskupor och salvor och diverse annat välbehövligt såsom Minifom till att börja med. Sen tillkom hjärtmediciner, allergimediciner inlusive Epipen, och Trileptal och Stesolid mot epilepsi.

Numera shoppas det värktabletter, magkatarrsmediciner samt nikotintuggummin ifall suget sätter in. Katten ska ha maskmedel och droppar mot fästingar. Kidsen har blivit stora och med det fått de sedvanliga finnarna varpå acnemedel ska inköpas med jämna mellanrum.

Till på köpet blir vi sjuka ibland och måste till apoteket för att hämta ut penicillin och hostmediciner.

Det har gått så långt att jag funderar på om jag blir igenkänd och tagen för en hypokondriker. Jag får smyga runt bland hyllorna och betala med kepsen nerdragen och solglasögon på.

Ungefär som en alkoholist som går till olika systembolag och köper sin dagliga dos så får jag smyga runt i länets alla Apotek:-)

Ur och skur

Fältskytte kan liknas med ett Ur och skurdagis för vuxna. Ta i går tex. Jag gick upp klockan 06.20 och åkte till skogen i Munkhyttan. Iförd regnkläder och kängor befann jag mig utomhus, traskandes, i 9,5 timmar!! Detta i ett tunt men ihärdigt strilregn. Till på köpet betalar jag pengar för det!

Andra människor som jag känner dom låg kvar isängen, had lång mysfrukost med dagstidninar. Dom läste kanske böcker i regnmyset eller åkte en sväng till IKEA och småshoppade lite.

Jag måste skaffa mig ett liv;-)

2008-09-07

Tror ni?

Tror ni.

Att exfjårtisen den vackra.

Får åka till Götene.

Och hälsa på, en för mig, vilt okänd ung spoling.

?

Bortskämda, Aspar och annat trams

Vi är lite bortskämda KP raringen och jag. När vi kom traskade vi upp en sväng i skogen bakom hans hus och plockade med en påsa trattkantareller hem. Nu har vi ätit tortellini med trattisar, ädelost och salami.. Inte helt fel.

Liten Tass ringde nyss, mycket glad och upprymd. Han hade fångat en Asp, ja inte trädet Asp utan fisken Asp. En bjässe på 5 kilo vilket är mycket för svenska rekordet ligger på ca 8 kilo:-) Vill ni se bild på den gå in på Team Kulings blogg.

I morgon måste jag ta tag i armen, det här går inte längre.. Det är värst vad mycket fel det är på mig helt plötsligt. Jag är lite för ung för att vara i reparationsåldern så det är en aning irriterande:-)

Fin kväll alla vi ska däcka i soffan med söndagstidningar och kanske någon film.

Ettan o tvåan i dam. 2 av de bästa o ro

Ettan o tvåan i dam. 2 av de bästa o roligaste tjejerna i sporten. Äkta pangbrudar

Kp raringen skjuter isär om segern

Kp raringen skjuter isär om segern

Godkänt i b men inte i revolver.

Godkänt i b men inte i revolver.

Här skjuter vi på japaner

Här skjuter vi på japaner

Tunga killar

Tunga killar

Byta sport?

Morgonstund har guld i mun, eller åtminstone en kopp starkt kaffe! Nu beger jag mig av till Munkhyttan för tävling och jobb. En annan ska minsann ha en dag utomhus i friska luften...och regnet! Jag tror jag ska byta sport till något som kan utövas innomhus:-) Typ innebandy, eller dressyr:-)..

..Kanske bowling..handboll igen..eller simnning för då är det ju iallafall meningen att man ska bli blöt..

Hmm..tål att tänkas på det här;-)

2008-09-06

God mat o dryck o trevligt sällskap. Kan

God mat o dryck o trevligt sällskap. Kan man ha det bättre?

Till min dotter


Nu skämmer jag väl ut mig för tid och evighet men när jag surfade runt på youtube (efter tips från Flunken) så hittade jag den här gamla slagdängan. Den måste varit skriven för min vackra dotter, just nu 15 år, alltid klädd i jeans och med långt ljust hår, ständigt sjungandes på senaste hiten. Det var nästan så det stockade sig i halsen på mig när jag hörde texten. Busangumman den här skulle jag sjunga för dig! Det enda som inte stämmer är att min gumma inte har blåa ögon, hon har riktigt knallgröna!

My little witch:-)