2008-09-08

Apoteksknarkare

Ända sedan mina barn föddes har jag varit stammis, inte på Systembolaget men väl på Apoteket. Det var amningskupor och salvor och diverse annat välbehövligt såsom Minifom till att börja med. Sen tillkom hjärtmediciner, allergimediciner inlusive Epipen, och Trileptal och Stesolid mot epilepsi.

Numera shoppas det värktabletter, magkatarrsmediciner samt nikotintuggummin ifall suget sätter in. Katten ska ha maskmedel och droppar mot fästingar. Kidsen har blivit stora och med det fått de sedvanliga finnarna varpå acnemedel ska inköpas med jämna mellanrum.

Till på köpet blir vi sjuka ibland och måste till apoteket för att hämta ut penicillin och hostmediciner.

Det har gått så långt att jag funderar på om jag blir igenkänd och tagen för en hypokondriker. Jag får smyga runt bland hyllorna och betala med kepsen nerdragen och solglasögon på.

Ungefär som en alkoholist som går till olika systembolag och köper sin dagliga dos så får jag smyga runt i länets alla Apotek:-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Halleluja! Jag är inte ensam om att tänka så här, alltså? Det var skönt att veta! Ibland blir det faktiskt så täta besök på apoteket att jag kan dra mig för att åka dit. Och jag bor ju i en så liten stad att personalen kommer ihåg i stort sett varenda liten kundstackare....

Anonym sa...

Ha ha va roligt du skriver ;-)

Jag hänger också en del på apoteket faktiskt fast jag tror inte det är så ofta att de känner igen mig dock.

Kram.

Anonym sa...

Tack mina vänner.. nu känner jag mig lite lugnare och inte lika ensam:-)

Majsanochmalla sa...

Det är najs att bo i STHLM... Här kan vi hamstra/knapra bäst vi vill... Bara att byta apotek om de börjar blänga snett på en...

Pok

Mallakanskicktilleromniblirportadefrånlandsortsapoteketbralla

Anonym sa...

Hahahaha....

Jag tycker ju om o va på apoteket, vi har ett jättefint apotek i vår lilla håla med massa härliga cremer, ansiktstvätt och mediciner o piller.... jag njuter av o vandra därinne :)

Puss O Kram

Anonym sa...

Haha..för mig har det gått så långt så tanterna ger mig råd om användning av nässpray när jag kommer. Du vet väl att man bara får använda nässpray i max 10 dagar? (vad sägs om 10 år?) Jag brukar varva mellan apoteken i stan för att slippa skuldkänslor.
Pok

Anonym sa...

Jag är sällan där. Sjukvården anser aldrig att jag och min familj kan vara sjuka så jag har nog inte tillträde till dylika inrättningar. Brukar dock smyga in ibland för att prångla ut
lite allergimedicin, även om sjukvården ej anser att jag är allergisk

Pangbruden sa...

Bästaste: Du kanske behöver ögondroppar,-)