2008-09-16

På spaning efter den tid som flytt...

Det som förundrar mig när jag ser på gamla bilder är att jag ser ju banne mig nästan likadan ut i håret nu som då. Trist, men inte helt ovanligt. Vi skaffar oss en stil som vi trivs med och den förändras visserligen men bara marginellt för att matcha tidsandan som råder. Grundstilen tror jag oftast de flesta av oss behåller. Vad tror ni?

Jag såg ut så här under många år i min ungdom, när jag fyllde 30 fick jag ett ryck och klippte mig riktigt kort och färgade håret rött. Jag var väldigt tunn på den tiden så det riktigt korta passade mig. Den stilen körde jag i många år för att återgå till långt igen när jag närmade mig 40. Sista rycket ni vet, plus det faktum att kilona började komma tillbaka:-)

Det nedersta kortet är taget hösten -83 jag är 18 år och har precis börjat tredje året på gymnasiet:-) 3-årig ekonomisk i Filipstad minsann. Det översta kortet är taget påsken -86. I Norge hos mormor, vi hade varit i Vemdalen dagarna innan och inte kört ett enda åk:-). I bakgrunden skymtar hennes rosa skåpluckor. Min mormor älskade rosa och lila och hela hennes hus var målat i dessa färger:-)

Hur har ni det med stilen? Har ni ändrat er mycket genom åren eller har ni en "grundstil" som ni trivs med och håller fast vid?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har precis digitalfotat mitt gamla skolfoto sedan jag började gymnasiet. Få se om jag lägger ut det på bloggen eller ej! Mitt liv kommer sen aldrig bli detsamma och läsarna kommer fly bloggen :) En av de värsta hockeyfrillor som har skådats!

Pangbruden sa...

Jamen va dtusan mattias.. vågade jag så vågar väl du:-) Hockeyfrillekillar var ju vad man vill ha på den tiden:-)

Anonym sa...

Blev tvungen att skratta... Har pratat om mitt permanentade hår när jag var yngre och fick försynt frågan om det var jag på din översta bild :)
Tror aldrig vi varit speciellt look alike...

Kram Pruseluskan

Pangbruden sa...

Jomen raring.. liite lika var vi väl men du hade snyggare häck än mig:-)

sofie sa...

Jag har slutat och gjort ljusa slinger i det efter som jag har blivit mer grå grå gråhårig så nu har mahognyfärgat hår.

Anonym sa...

Har ingen större möjlighet att variera min stil vad det gäller frisyrer i alla fall...

Anonym sa...

Sofie.. Det är jag också lite sugen på..

Macen vaddå?? Varierar du inte benan :-)

Anonym sa...

Ett rätt ialla fall, men jag tycker att du ser ut som en sur 16-åring på det översta kortet.

Jag fick en väst av min morfar när jag var 15, hade den ofta och det har blivit en och annan genom åren. Så man kan väl säga att den hör till min stil tillsammans med 506:orna. Övergav sidbenan i gymnasiet. Det som varierar är väl hårlängden och ansiktsbehåringen.

Anonym sa...

Ja.. man känner igen dig Malte:-)