2008-09-21

Om vänskap

Söndagmorgon och jag är inte ute i skogen och knatar med en pistol i näven. Nästan en liten märklig känsla. Jag fick helt enkelt ställa in. Visst är jag envis som synden men jag är inte helt tappad bakom en vagn så med tanke på veckan var det smartast att hålla sig hemma. Då kan man ta det lungt av och till.

Såg en fantastisk film igår jag bara måste rekomendera. Vänner för livet med Adam Sandler, Don Cheadle och Liv Tyler. Ånej det är ingen Sandlerkomedi det är en mycket varm film som handlar om vänskap. En man har mist sin fru, tre barn och pudel i 11/9 olyckan och efter det kraschat inombords. "Han kände hur dom brann upp". Han blir helt enkelt "wacko" och lever sitt liv bland dataspel och att om och om igen renovera köket. Han vägrar att ha någon kontakt med sin tidigare familj men mellan honom och hans forne cellegekompis, som aldrig känt hans fru och barn, växer en mycket fin vänskap fram. En vänskap som visar sig vara skör nar man kommer för när det som hänt men som finns kvar trots stormar.

Sådan vänskap väljer jag. Jag väljer vänner som stannar, dom som finns där oavsett och som vet att jag finns kvar även om vi inte hörts på evigheter. I somras fick jag belägg för vänskap när jag mötte min vän V och så sent som igår blev jag återigen påmind om vilka fina vänner jag har!

Det som glädjer mig mest är att det finns fler, vänner som är alldeles självklara även om vi inte setts på länge. Ni vet vilka ni är!

Vi föds till vår familj men vänner väljer vi själva.

2 kommentarer:

Majsanochmalla sa...

Visst är det så Pangis.. Vännerna som man valt finns kvar i all oändlighet..

Pok

Mallapappersarbeebralla

Monica sa...

riktiga vänner är toppen bra jag har heller 5 sånna än 30 "vänner"
'
'Den filmen är superfin jag såg den på bio...