2008-09-26

Om energi och Almsjukan

Energi är något jag har överskott av just nu. Bara att tacka och ta emot. Nu är det ju inte så att jag fått extra energitillskott utan någon anledning utan det stavas minimalt med kolhydrater.

Så fort jag avstår kolhydrater ökar min energi, jag blir pigg som en mindre Mört:-)

Sen ska man väl inte förakta de vackra höstdagarna med sol och hög klar luft. Helt klart är hösten min favoritårstid.

I helgen ska jag ta tillvara på mitt energiöverskott och göra något jag brukar dra mig för. Rensa stuprännorna! Jag har stora,, K-märkta, 100åriga och skräpiga Almar utanför min framsida, dess blad har en förmåga att lägga sig fint i stuprännorna varpå jag måste balansera på en stege och rensa ur dom. Eftersom jag är höjdrädd är det inte något jag gör med lätt hjärta. Fjunet får stå nedanför och hålla ett stadigt tag i stegen för mina knän skakar obehärskat.

Dom här Almarna är förvisso vackra, dom bildar en mindre allé, men ack så skräpiga. Jag brukar ha kört ca 70 skottkärror med löv innan vintern och snön kommer.

Eftersom träden är K-märkta får vi inte ta ner dom så jag väntar ihärdigt på, och ser fram emot en släng av Almsjukan:-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har du köpt PAU Dárko théw ännu????

*Spänner ögonen i dig*

Miasomvillseresultatavtipset!

Pangbruden sa...

Nej jag har inte haft tid att vara på stan men jag ska... lovar!!!

Anonym sa...

Godmorgon,eller snart mitt på dagen.Jag vet så väl vad det innebär med stuprännor,hade hus tidigare jobbigt så.Nu har man ju inte det problemet när man har blivit stadts människa hehe.Lycka till med dinna rännor, kram lena.Förresten här blir det Nationalsången som du tipsade om tidigare hehe!Ha det fint.

Anonym sa...

Almsjuka är inte roligt, man blir liggande i flera veckor...

Pangbruden sa...

Lena.. kan du inte filma den och lägga in.-)