2008-04-07

Vuxenpoäng och framtidsplaner

Jag läser om, och folk pratar om att de samlar s.k vuxenpoäng i olika situationer. Tex när de skaffar ett ICA kort, eller tar ett banklån, deklarerar, eller tvättar sin egen smutstvätt! När går den åldersmässig gränsen för att man ska tycka att vanligt leverne är att samla vuxenpoäng? När blir man vuxen? Är man inte vuxen när man passerat 25-30? Och man är det väl definitivt efter 40 fyllda?

Jag blev vuxen någon gång i 20 års åldern. Att jag sen anpassat mig efter olika tidstrender eller tagit ansvar för mitt eget liv, min ekonomi, min familj och mitt boeende. Är det att samla vuxenpoäng? Jag trodde det var livet.

Jag blir lite småstörd när jag hör 35-45 åringar nästan lite generat prata om att det och det ger vuxenpoäng. Hallå!! Man är i yngre medelåldern efter 35 och var glad för det. Förr var meddelivslängden mindre än 35 mina vänner. Har du inte blivit vuxen då är det synd om dig. Väx upp! :-)

KP´s och mina framtidsplander, det vi pratar om, är inte vuxenpoängssamlande. Vi är båda vuxna sen länge, jag har t om två ansvarsfulla snart halvvuxna barn. Vi samlar definitivt inte poäng. Vi pratar ombyggnation av Dylta, hans hus. Hur vi ska bygga om för att vi båda ska trivas med att bo där inom en snar framtid. (Nej Lasse det blir ingen skjutbana på tomten men jag och Lilla Tass vill ha en pool) Våra barn är involverade i disskusionerna så smått. Vi pratar även om vad som ska göras i mitt hus innan det sätts ut till försäljning. Vi snuddar och småskämtar, halvt om halvt på allvar, vid ordet giftermål. Men vi pratar även om vår s.k ålderdom. Hur vi vill bo och leva längre fram. Våra drömmar. KP pratar om hur han ska lära våra framtida barnbarn att fiska i den stuga vid en sjö som vi så gärna skulle vilja ha. Vi har inga gemensamma barn men tre barn tillsammans. I framtiden kommer vi förhoppningsvis bli en stor familj. Det glädjer oss båda och tanken gör oss lyckliga. Vi pratar om var vi tillsammans vill ligga begravda. Det är mycket kärlek i våra diskussioner. Gemensamma drömmar som om och om bekräftar vilken tur vi har som har varandra.

Vi har passerat vuxenpoängsstadiet med råge, men vi har ett liv. Ett lyckligt liv!

Och nu blev jag sådär sentimental igen:-) Ha ha ha

25 kommentarer:

Anonym sa...

En pool är en bra idé - om man bygger den lite drygt 25m lång, tömmer ur vattnet och sedan lägger in lite fyllnig i ena änden som kulfång så kan alla ha nytta av den! Gör man sedan en avblkning i mitten, längsmed banan så kan ena halvan vara vattenfylld och den andra användas som skjutbana! När sedan Bill & Bull kommer på besök så är det bara att tömma ut vattnet och vips så har man en bana för tio skyttar som kan skjuta militärsnabb!
Efter avklarad skjutning fyller ni bara bassängen och så kan man ha poolfest på kvällen innan nästa dags skjutning börjar!

Men du sade aldrig var ni skall ha ert gemensamma laddrum??? ;-)

Pangbruden sa...

Lasse min vän du ger aldrig upp. Det värsta är att KP tycker du är så klok så klok.. Mannen får ju griller i huvudet:-) Tack för en trevlig helg! Jag måste träna.. kontaktar dig för tips och råd:-) Gemensamma laddrummet.. tja i närheten av tvättstugan kanske..

Anonym sa...

Bra idé på placering, då blir det inte så långt för dig från tvättmaskinen till PO när du skall servera honom en kall öl som tack för hans slit vid laddapparaten!!! ,-)

Pangbruden sa...

Det var väl jag som skulle börja ladda..7.65 or?? KP får servera mig.. en vinkyl sk jag ha därnere i laddrummer minsann:-)

Anonym sa...

Men du är väl kvinna och kan göra två saker samtidigt?? Tvätta och ladda! Och servera kall öl! Tänk på stackars PO som är en riktig karl och och som har fullt upp framför laddapparaten! Liter medkänsla med din lidande make (tillkommande??) skulle inte skada! :-)

Pangbruden sa...

hmmppfff

Anonym sa...

Tycker han har rätt bra ideer Lasse.... ett tag, till det spårade ur. (Ja ni förstår var). Men den kombinerde poolen/skjutbanan kan jag köpa...
Hör av er så levererar jag meterialet!

Pangbruden sa...

Ynglet.. ja det spårade ur någonstans vid att jag skulle servera..:-)

Den allvetande brädhögen sa...

Jahaja...då var min första gissning rätt...! Flytta ihop var det!
Vad är priset? Får man välja?
En komplett säckhoppningsutrustning, kanske?

Pangbruden sa...

Stina: du var inte helt rätt.. vi pratade ombyggnation..minsann.. Ingen komplett utrustning kan ges för det. Du får dela en säck med Lasse som gisade på bygge..:-) Dock ej sovsäck.. endast kapplöpningssäck.. en fot vardera.. :-) Fin dag till dig!

Den allvetande brädhögen sa...

Tackar för halva säcken och önskan om fin dag!
Dagen kommer troligvis innehålla gräva-kanter-på-rabatter-och-grusgångar.
Jodå, det ser LITE ljusare ut på himlen ovanför Degerfors.
Må himlen vara ljus över din länsdel också!

Anonym sa...

Ah, så bra. Då kan du bli min mentor i ombyggnad också :-)

Och tänk att det där med "bana" känner jag igen, men den här herrn vill ha den i vardagsrummet.. (säkert bredvid laddbänken...)

Kram Pruseluskan

Anonym sa...

Jag som hade hoppats på en komplett laddutrustning...!

Anonym sa...

Stina.. Inte gräva kanter.. sist du gjorde det fick vi ju snöoväder i dagarna tre!!!!

Pruseluskan.. De kanske kan gå i hop och bygga lite KP och Sportskytt..

Lasse du behöver ingen komplett laddutrustning du har ju din hustru.. hon laddar ju åt dig sa du ju:-) En halv säck är erbjudet.. Var nu lika nöjd och glad som Stina! Det är inget dåligt pris inte:-)

Den allvetande brädhögen sa...

Vilket minne du har!
OK. jag klipper gubben i stället!
Fast det kanske blir snöfall av det också?
(Fast jag var ute och grävde i förra veckan också, i smyg, inget hände...)

Anonym sa...

Stina.. det är kallt ute.. beror säkert på din smyggrävning förra veckan :-)

Anonym sa...

Hoppas ni får det bra, hur det än blir!
För oss så är det inte alls så långt i planerna. Lite känsligt, jag vet hur han älskar SITT hus.... Å han vet att jag inte skulle kunna FLYTTA in där... *Suck* Men, men, man blir ju äldre och kanske klokare...
Ps. Jag har lagt ut bilder från lördagens spelning Ds.
KRam från Mia i Gävle (Livethosmig)

Anonym sa...

Jag vet inte ens om jag vill bli vuxen eftersom det verkar vara tråkigt att samla poäng.
Du missade tydligen mig på tv i går. Jag var med på både tvärsnytt och rapport. Hoppas bara vårt budskap gick fram till alla politiker och tjänstemän också.

Anonym sa...

Mia: gissa vilka som lyssnade på Stefan andersson i fredagskväll:-) Jag gav upp.. jag flyttar in.. :-)

ACA!!! an du inte bli min fackordförande i stället!!!! Eller kan jag bli syrra? Jag kan säkert sticka någon i nån arm eller nåt.. Var på 30 årskalas.. ledsen att jag missade din kändisdebut.. Följer gärna med på alla fester jag förväntar mig att du blir inbjuden till nu:-)

Den allvetande brädhögen sa...

OK. Jag klippte gubben...vad tror du/ni hände???
Nej, det snöade inte, MEN det började regna när vi plockade fram nödvändigheterna till klipperiet och någon minut efter sista saxsolot(:-), tittar solen nästan fram...
Förlåt mig Degerfors, jag visste inte vilket vädermakt jag besitter!!!

Anonym sa...

Degerfors?? Snälla Stina det regna här i Kumla (Där jag för dagen arbetar) med!! Du måste klippt honom alldels för mycket:-)

Majsanochmalla sa...

Panggullefina...

Åhhh... Jag blir alldeles glad och lycklig, ända ner i tårna för din skull... Vännen...

*kramar om håååårt*

Mallarördbralla

Anonym sa...

Låter härligt med era planer, Pangis! Ingen sladdis alltså...

Men det här med vuxenpoäng, det har jag missat totalt?? Vadå vuxenpoäng, vad betyder det? Låter tråkigt och ointressant.

Anonym sa...

Nu har jag svårt att häng med; ni ska rusta i Dylta och sälja ditt hus men inte flytta ihop?!?
Var ska du och teensen bo då? Nu får jag väl minusvuxenpoäng.

Anonym sa...

Malte: "Hur vi ska bygga om för att vi båda ska trivas där inom en snar framtid" = Flytta ihop.