2008-04-28

Tandläkarbesök

Morgonen har tillbringats hos tandläkaren. Bortsett från kostnaderna så tycker jag att det är ganska trevligt att gå till tandläkaren. Min ordinarie tandläkare som jag träffade idag, alltså inte den sammetsögde adonisen, är en fascinerande ung dam som alltid har spännande saker att prata om. Hon är ung straxt över 30. Är tandläkare och läser just nu till polis. Ja ni läste rätt. Hon hade haft problem med skyttet under utbildningen så besöket ägnades till stpor del åt tips och råd angående skyttet. Små detaljer kan göra underverk. Den stackars sköterska bara skrattade och ruskade på huvudet åt oss när vi pratade kolvar, trycken och kalibrar. mycket har hon nog hört men detta:-)

Anna som min tandläkare heter är även rättsodontolog och tillbringade 3 månader i Thailand efter tsunamin med att arbeta med identifiering av offer. Det hon har berättat därifrån är självklart inga läskiga detaljer men en historia som får en att inse värdet av det man har. Inte bara inför risken att man kan mista det utan även att den familj och de vänner manhar är ett oerhört stöd i många situationer. Hon hade varken orkat eller klarat av det arbete hon utförde utan sina närmaste. Hon har berättat hur hon efter arbetdagarnas slut oftast bröt i hop på kvällen och behövde få ur sig det hon under dagens tvingats "stänga av" för att kunna arbeta nästa. Det som höll henne upp var insikten att utan hennes arbete skulle inte anhöriga få hem sina kära. Heder åt människor som Anna. Människor som orkar göra skillnad.

Bland det värsta var nog ändå alla giftormar. Hon berättade om hur hon vid ett "toabesök" i naturen nästan satte sig på en kobra.. en ryslig berättelse för en ormrädd som mig. På golfbanan kunde dom också dyka upp. Jag kan riktigt se framför mig hur det sticker upp ett svajande kobrahuvud vid utslagsplatserna.. gör mig nästan illamående av skräck.

Gårdagen ägnades åt att dricka lite kinesiskt extrakt mot förbannelser och skrumplever så idag bör jag vara i fin form:-) Det hoppas jag verkligen för smaken påminde mig om något som inte lämpar sig i skrift:-)

4 kommentarer:

Majsanochmalla sa...

Ge Anna en stor kram från mig... Det arbetet som hon utförde i Thailand var det som betydde något, när regering och pajasarna där svek.

Ha en bra dag kär vän!

Pok

Mallaletarrisbrännevinbralla

Anonym sa...

Japp.. ung smart och pålitlig..

Anonym sa...

en kram från mig med , kanske pga henne "mina 4" kom hem? vem vet *kram* Monica




( Min bästa vänns syster förlorade sin enda syster + man o 2barn ;(

Anonym sa...

Ja.. åtminstone pga av någon som henne:-) Skönt att dom finns.