2008-04-18

Grill 2008

Vi har grillväder här. I kväll blir det premiär på Grill 2008. Jag älskar att grilla under våren och försommaren, (sen tröttnar jag) allt slängs på. Kött, korv, grönsaker potatis i folie med färsk rosmarin, balsamico och en klick smör. Nu när ynglingen inte längre är allergisk mot fisk ska jag grilla lax i sommar.

Jag marienerar och exprimenterar. Gör såser på creme fraishe och olika färskostar pressar i vitlök och en dutt Acasiahonung.

KP sköter grillen iförd en öl. Jag dricker rödvin eller rosé.

Helgens arbetsschema blev lindrigare än väntat, tack chefen! Jag ska bara jobba i morgon mellan 10-14. Efteråt ska min altan iordningsställas och på söndag KP´s. Det är tufft att ha två hus i dessa tider. Förhoppnignsvis har vi bara ett nästa vår. Något som är roligt och lite förvånande är att fjåårtisen är så positivt inställd till att flytta. Jag trodde hon var mer rotad där vi bor. Kanske tanken på att det bor fler ungdomar och framför allt killar därute gör skillanden:-)

Återigen ett relativt banalt ytligt blogginlägg. Men jag vägrar bloggtorka:-) I hjärnan har jag formulerat en blogg om alla bilar jag haft genom åren men fingrarna skrev det här och då är det bara att flyta med.

Sånt är blogglivet, finfin fredag alla! Det ska jag ha!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, ha... härligt! Vem vill ha BLOGGTORKA!
Nån klok rad hittar man nog, om man läser noga!

KRAM till dig. Jag brukar göra en VARM vitlökssås, som är "#¤"#¤%GOD!

Mia i Gävle

Pangbruden sa...

Mia.. Kan man få recept?

Majsanochmalla sa...

Jag leasar ut mig till trädgårdsmästare till er... Med för mycket trädgård...

Jag går utmärkt på grillat, bira och rötjut...

Pok

Mallabalkongbralla

Anonym sa...

åååå gottt fisk i folie med en massa färska kryddor naminami!!
forstår attdet är jobbigt med 2 hus en annan har bara en lägenher 5 tr upp ;(

ha en skön helg *kram*

Anonym sa...

ja det var jag Monica *pekar upp*

Anonym sa...

Absolut!

Världens lättaste!
Du köper sån Creme Fraiche/vitlök
Smälter det ihop med en stor burk bredbar Vitlöksost (går bra med Light)på INTE för varm platta.. FAST i kastrull... *L*
Vill man kan man ha i en klyfta pressad vitlök OCKSÅ....... smaksak....
Salta och svartpeppra efter smaklökarna.
Ibland har jag i lite Chilipulver... Mumschisch!

Good Luck!

//Mia

Anonym sa...

Mia tack! Mallan majasan och monica..

kom hit.. vi grillar ni fixar trädgård:-) POK

Anonym sa...

Mitt största problem som bloggare är nog att jag aldrig kan vara kortfattad. Det är ofta jag skriver inlägg som sen måste kortas ned rejält eftersom jag tvivlar på att mina kompisar orkar använda rull-listen :)

Härligt med grillning. Jag hoppas även vi här "uppe" kan fundera på en grillning i helgen. Kul med recept på lite såser och sånt men jag tar gärna tips UTAN vitlök i så fall :)

Anonym sa...

Jag kan också gilla grillet i början av vår o sommar men blir ASMÄTT efter bara ett par, kanske tre grillningar. Vet inte men grillad mat växer liksom i munnen på mig efter ett tag... så skumt. Dumt. O tråkigt.

Det är ju så mysigt liksom...

Kram o trevlig helg vännen!

Anonym sa...

Fru P min vän Jag tror det är själva atmosfären runt det hela.. och vinet och ölen...plus att det är sommar..åtminstone hyfsat väder:-)

Kram till dig..

Mattias.. recept ska du få..

Anonym sa...

Vi grillade på jobbet idag! Hambrurgare och massor av grönsaker och hemgjord dressing. Till det, nytappad pilsner. Vad sägs om det?

Anonym sa...

Malte: Jagh säger mmmm vad gott!