2008-04-20

Köpa däck

Det har varit kanonväder hela dagen. Årets första altanfika har intagits och sommardäcken är påsatta. Stressbotande aktiviteter. Bortsett då från att två av däcken knappast klarar sig igenom en besikting eller poliskontroll. Bara att handla nytt. Suck. Ibland tycker jag att jag inte gör något annat än köper nya däck. Mina verkar slitas sönder dubbelt så fort som andras. Har jag spanat in någon ny fin jacka eller Gud förbjude ett par skor så kommer KP eller någon av hans vänner hojtandes om att jag måste köpa nya däck. Jamen det gjorde jag ju förra året brukar jag syrligt svara men då var det andra däck som införskaffades, typ vinterdäck.

Jag avskyr att köpa däck till bilen. Vill hellre lägga ner pengarna på något vettigt som resor, kläder eller tävlingar. Men nejdå däck ska det köpas hela tiden.

Å andra sidan så är det väl en hyfsat billig livförsäkring för en pendlare som jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nä, däck är inte kul. Köpte ny (nåja) bil 06. En BMW som såklart kräver extrafeta, extraslimmade allt, typ. Det var vinterdäck jag köpte. Dubbade. När jag efter första vintern åker för att få däcken bytta säger de på verkstaden att jag tappat 70% av dubbarna. Jag slängde fräckt nog på dem i alla fall i höstas. För några veckor sedan åkte de av. För gott. Övervägande stadskörning och taskiga vintrar är inte idealet. Inte heller att däck för ungefär en årslön inte räcker mer än två vintrar.

Pangbruden sa...

Värdelöst! Jag har ocskås sådan där breda läckra däck till hutlösa priser..I ställdet för snygga vårskor! :-)