2008-04-25

Om smilfinkande jasägare och lite skytteskola igen:-)

Som ni förstår av föregående inlägg så har jag svårt för jasägare och smilfinkar:-) Människor som skor sig på andras bekostnad och som går över lik för egen vinnings skull. Oftast brukar man genomskåda dom efter ett tag och då håller jag mig undan. Jag ser inget värde i personer med dylika karaktärsdarag och vill på intet vis vara dom till hjälp.

Jag tror på ärlighet och rakrygghet inom gränsen för vad som är vänligt och anständigt. Man kan inte häva ur sig vad som helst till folk. Man ska stå för sina åsikter och presentera dom öppet utan att vara elak. Man ska ifrågasätta för att komma fram till bästa möjliga slutresultat. Man ska inte hävda sin åsikt in absurdum men att våga ställa frågor är viktigt för debatten. Det vinner alla på i slutändan. De jävligaste är dom som sitter knäpp tysta men som i efterhand har väldigt mycket att säga, ni vet bakom ryggen eller i andra mindre grupper. Jag menar nu inte dom som av blyghet är tysta, den skillanden känner man.

Men verkligheten har en ju som sagt en tendens att komma i kapp oss alla...

Vadan detta inlägg? Jag har just insett att jag stött på några av dom. Nej inte personligt utan mer i en allmän situation och jag inser att jag tycker väldigt illa om smilfinkande jasäger. Jag litar helt enkelt inte på dom. Dom är inte och kommer aldrig att vara ärliga. Frågan är om dom ens är ärliga mot sig själva?

I morgon startar tävlandet igen. Nu ska det bli riktigt kul Jag ska gå som "mentor" ett varv med min äldsta bästis "Pruseluskan" En klok dam som också lever med en skytt och är på väg att börja tävla så smått. Man kan inte gå själv i början på en fältrunda. Det är så mycket att hålla reda på. Man har full sjå. Det behövs en mentor som hjälper en att tolka förutsättningarna och säger exakt hur man ska skjuta.

När man kommer fram till en station så står det anvisningar och de kan se ut ungefär såhär:

3 målgrupper
4 figurer
Max 2 Min 1
A-målet visas första 4
B-målet fast
C-målet sista 6
Total skjuttid 12 s
St u st.hand

Det tar ett tag innan man lär sig tolka vad som menas och vad som är snabbaste och smidigaste "skjutvägen". Dvs att hantera stationen på bästa sätt. Skytte är inte bara teknik och skjutskicklighet man måste kunna tänka till och vara lite skytteintellektuell. Det tar tid! Det är så oerhört mycket som spelar in. Man blir aldrig fullärd och det är just precis det som för att man aldrig tröttnar. :-)

Mina kollegor är btw suveräna jag har full uppbackning från fantastiska och oerhört erfarna lärare idag! Jag behöver inte vara rädd iallfall.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte lätt att vara Kommunal tjänsteman...... inom utbildning.... Hmmm. Vi har det inte lätt...

KRAM och trevlig helg

//Mia
http://livethosmig.blogg.se

Anonym sa...

Det är inte lätt att vara Kommunal tjänsteman...... inom utbildning.... Hmmm. Vi har det inte lätt...

KRAM och trevlig helg

//Mia
http://livethosmig.blogg.se

Pangbruden sa...

It´s a tough job but someone´s gotta do it:-) Trevlig helg du med

Vedhuggaren sa...

I morgon ska jag och skjuta med Morini, hoppas att det kommer andra och tränar för man koncentrerar sig lite extra när det står folk bredvid och pangar!

Skytteintresset häromkring är tyvärr inte så stort, lite konstigt egentligen för skytte passar åt både män, kvinnor och barn ... men det är väl det där j***a Internet och Facebook som gör att folk håller sig hemma :)

Anonym sa...

"Total skjuttid 12 sekunder" förstår väl ändå alla? Det är ju den genomsnittliga tiden för ett ordinärt samlag.

Pangbruden sa...

Bitte: Inte i Tyskland där är det 4 sekunder.. Du vet ein , zwei, drei..fääärtish! :-)

Pangbruden sa...

Vedhuggaren: Morini är bra vapen Satsa hellre på det är .22 S&W.. själv är jag Benelliskytt.. Dom är väl avvägda och anpassade för snabbskytte. Häromkring är det många som tävlar.. massor i helgen är vi nog ett par hundra startande.. Håll i grabben!

Majsanochmalla sa...

Hahha.. Jag vill också ha ett skjut... Tack på förhand!

Pok

Malla...Bralla ;-)

Anonym sa...

"Total skjuttid 12 sekunder" behöver inte vara den sammanlagda tiden mellan "eld" och "eld upphör". Ibland lägger banläggaren in tid mitt i som det inte finns någonting att skjuta på så att den den sammanlagda tiden mellan "eld" och "eld upphör" är 18 sekunder trots att den totala skjuttiden är 12 sekunder. Har jag krånglat till det tillräckligt? ;-)

Anonym sa...

Malte: då skulle man skriva förutsättnngarna på ett helt annat sätt än vad jag beskrev i exemplet

Anonym sa...

http://www.expressen.se/motor/1.1136829/gra-bilar-farligare-an-gula

Kom o tänka på dig när jag läste detta ;) men det kanske är därför du har en gul ;) Monica