2008-04-17

Att jag aldrig lär mig!

Härligt stort glas latte i solen med mycket prat och skratt som tilltugg tillsammans med Gatuflickan igår eftermiddag. Därefter styrelsemöte med smörgåstårta och kaffe. Först ca 22.00 var jag hemma igen och varvade ner en stund innan jag gick och lade mig. Läste min senaste fyndbok från bokrean och efter en stund släckte jag för att som vanligt, snabbt träda in i John Blunds rike. Ping jag är klarvaken! Efter att ha snurrat runt som en brödkavel i ett bullbak en timme gav jag upp. Tror jag till slut somnade runt halv två inatt. Det känns idag kan jag lova.

Att jag aldrig lär mig!

När jag var yngre, framför allt under högskoletiden, kunde jag bälga hur mycket kaffe som helst. 8-18 koppar om dagen var mitt motto:-) Vi satt i Kraka på högskolan i Örebro. Snackade, pluggade, pimplade kaffe och rökte.. Jodå det gjorde man inomhus 1987:-) Alla kände alla och det fanns alltid tid för en fikastund. Härliga tider.

Numera kan jag inte längre dricka kaffe på kvällen. Jag blir klarvaken. En del hävdar att det är inbillning men jag lovar det är det inte. Jag har helt enkelt blivit som mina föräldrar och deras föräldrar innan. Vid en viss ålder träder ingetkoffeinsentpåkvällenstadiet in i livet. Åtminstone i vår släkt. Dricker jag kaffe senare än 16.00 är jag klarvaken halva natten.

Det enda som slinker igenom är när jag får en för stark Irish Coffee av KP på fredagskvällarna. Jag somnar gott och han.. Ja han får se på sporten ifred:-)

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Theater, I hope you enjoy. The address is http://home-theater-brasil.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

Ålderna kanske? Var det inte sånt mormor pratade om förr att hon inte kunde sova efter sena kaffekoppar. =)

Anonym sa...

ACA.. Jo det just det hon gjorde:-)

Anonym sa...

Det är precis likadant för mig! Kaffe efter 16.00 innebär en sjukt dålig sömn. Men jag tror att det vänder om sådär 25-30 år. Då kommer vi att kunna dricka en kopp kaffe innan vi går och lägger oss. Det är ganska logiskt om man tänker efter: man peakar mitt i livet, därefter går man sakta, sakta tillbaks till barnnivån. Det slutar med blöjor och drickvälling på hemmet....

Anonym sa...

..Bitte: Ja så är det..och sen somnar man in för gott i fosterställning... precis som man startade sitt leverne..

Anonym sa...

Ytterligare en nackdel med att vara 40+ tydligen...=)

Anonym sa...

Frippo: Det finns fördelar också.. man slipper vabba tex:-)

Anonym sa...

...om man peakar mitt i livet (25-30 år), blir man då bara 50-60 år? Vad ska man då med pension till?

Anonym sa...

Malte: Läs igen.. Det vänder om 25 30 år man pakar mitt i livet dvs runt 50.. för vi blir ju gamla vi kvinnor

Buzan sa...

min förra chef, han med flinet som njag gärna sopa bort med en tegelsten du vet, sa just så.. det där är fjant och inbillning.. men no fucking way, Jag är likasdan.

Man han hade problem med även folk som hade fobier, var rädda för saker.. och´gud vet allt.. han var störst bäst och vackrast helt enkelt.

Men det är ju oftast de som har mest att bälga ur sig oxå ;)

Anonym sa...

Tack för en trevlig fikastund, Pangis, i vårsolen! Vi hann snabbt avverka många viktiga ämnen. Men det här med att inte kunna sova och kaffe, det är TANTVARNING!! Själv har jag naturligtvis inga problem i den riktningen, kaffe och jag och sova går utmärkt!!

Anonym sa...

Buz.. Sådana chfer kan man ha och mista!

Gatu: Tack själv.. vill ha mera såna träffar! Mer finns säkert att avhandla:-) Tant Pangbrud,., ja varför inte:-) Då får jag väl ta fram hucklet då