2008-04-23

Om Ormar och höjder

Det finns två saker här i tillvaron som jag direkt ogillar. Nej nu uttryckte jag mig lite väl milt, jag ogillar det inte jag avskyr det och det skrämmer mig. Det ena är ormar och det andra är höjder. Höjder är värre än orm kan jag tillägga. Den här morgonen startade därför inte så bra. Först fick jag sms från bästaste vännen i Kina med en bild på orm i sprit. Tur att svenska tullen förbjuder införsel av dylikt annars hade hon nog tagit med sig en flaska hem och den vill jag inte se:-) Väl framme på arbetsplatsen läste jag i dagens nätupplaga av Aftonbladet och där stod en artikel om en kvinna som fallit ner flera våningar från ett fönster när hon putsade det. Mina två värstingrädslor inom loppet av en timme! Hoppas dagen slutar bättre än den börjat:-)

Nej jag tänker inte försöka bota mina rädslor genom att konsekvent klappa ormar eller vistas i någon ormgrop. Inte heller tänker jag gå balansgång över raviner i Tibet för att bota höjdskräck. Då är jag hellre rädd. Så länge jag kan åka skidor och inte räds en enda sittlift är det inga problem. Berg och dalbanor har jag åkt nog i mina dagar och skyskrapor klarar sig ypperligt utan besök från mig. Vad gäller ormar så har min storjägare till katt tagit alla möss vilket innebär att jag inte sett en orm hemmavid på flera år.

Säg mig, vilka är era värstingrädslor?

22 kommentarer:

Den allvetande brädhögen sa...

Jaaa, det var originellt...Vilken frukost!
Du skrev väl häromdagen att du inte äter frukost? AHA! Du DRICKER frukost. NU förstår jag!
...elller har du bjudit en tisdagskvällsfestande ormvråk på en återställare???

Pangbruden sa...

Uhhu stina om du läser inlägget kommer du inse att den enda frukost jag fick idag bortsett från mitt kaffe var en rysning:-) Fin dag till dig! Ormvråk.. hahahhah

Den allvetande brädhögen sa...

Hrmmm, när jag la in mitt SPiRITuella inlägg, fanns bara ett foto.

Ormar är inga problem. Nja, jag klappar inte huggormar, men kopparödlor brukar jag ta med hem, då jag hittar någon.
Det är ett alldeles utmärkt sätt att prata med barn om ormar och rädslor. Det finns många fördomar redan hos mindre barn,
Tydligen finns det i våra gener; rädsla för spindlar och ormar. kvarlevor sedan grottlevarstadiet.
För min del, är spindlar och MÖRKER värre.

Läste också om kvinnan som ramlat från sjunde våningen. och upplevde nyheten som ytterst sorglig! Fy tusan!!!
Dessutom tänkte jag på proportionerna i tidningars skriverier. Nu gällde det en ung kvinna i Stockholms invandrartätaste områden. Hon var från Syrien. TÄNK om detta hade skett på Östermalm/Lidingö/Bromma och TÄNK om kvinnan hade deltagit i någon j-a (ursäkta) dokusåpa eller haft gott om pengar...HUR hade rubrikerna och vidhängande text varit formulerade???

Trots världens hemska nyheter (Hillary Clintons uttalande om vad som skulle hända Iran om hon blev president är ett annat exempel på dåliga nyheter) så önskar jag dig en god dag i det härliga vårvädret...självklart ska jag ut och gräva i trädgården...

Vedhuggaren sa...

Jag lider också av höjdskräck, kan t.ex. inte gå upp i utsiktstorn eller gå/köra över vissa broar :) Men det går att bota, säger dom som vet. Hittade förresten till din blogg via ett gemensamt intresse, nämligen skytte.

Den allvetande brädhögen sa...

Jodå, man kan nog vänja sig. Min käre särbo har höjdskräck. I vissa fågeltorn har darrande, kallsvettig, och med krampaktiga fasthållningar i ledstänger vildögd tagit sig upp, FÖRSTA gången. Efterföljande uppklivanden i samma torn har varit väsentligt mindre ångestfyllda.
Men det finns VISSA fågeltorn som han vägrar sätta sina 44:or i...
Lycka till!

Pangbruden sa...

Stina: Håller med dig om hur tidinigarna skriver.. Det är ju en katastrofal olycka som inträffat egentligen. Gräv försiktigt jag vill behålla solen ett tag till;-)

Vedhuggaren! Trevligt med en skytt i min blogg.. ska genast titta in i din. välkommen!

Pangbruden sa...

Stina föresten.. Varför skaffar du inte en egen blogg?

Den allvetande brädhögen sa...

Istället för att skriva långa dumma inlägg på din blogg menar du ;-)?

Anonym sa...

Höjdskräcken kan jag skriva under på! Fy för trappor och balkonger.... Istället för ormar avskyr jag fästingar. Så till den mildra grad att när jag fick min första fästing (i naveln!!!) för två år sedan helt sonika slutade plocka svamp. Och svampplockning är en av mina stora passioner...

Pangbruden sa...

Bitt så trist att inte plocka svamp.. Det är en av mina passioner med. finns ingen större kick än när man springer på ett gult fält..eller sätter på sig "Trattisögonen" och dom finns överallt. Ta myggservetter och myggspray då slipper du fästingar! Och kan plocka igen.. Fler bra förslag och knep mot fästingar till Bitte mottages varmt!

Pangbruden sa...

Stina.. Nej du ska fortsätta skriva många roliga fina inlägg på min bloggg som du alltid gör! Men du skriver bra och har intressanta vettiga synpunkter som jag gärna läste mer av! Plus att du kan ge mig tips om trädgård:-)

Den allvetande brädhögen sa...

Tack!
Jo, visst har jag tänkt tanken själv, att starta en blogg, alltså.
Risken är bara att jag blir ännu mer fäst vid min "elektroniska fotboja".
I STÄLLET för att gräva i trädgården, cykla med hunden, skälla på ungen och sticka diverse mystiska plagg.
Dessutom är det alltid lättare att skicka in glada infallsrepliker till andra bloggare SOM SKRIVER BRA :-).
(Det där var en komplimang!!!)

Anonym sa...

Stina.. Tack! Jag kommer fortsätta bearbeta dig till att börja blogga.. Starta en provblogg som bara jag får läsa...:-)

Anonym sa...

Min Värstingrädsla.....
Har jag nån.... nu blev jag fundersam.......
Att klättra på stegar... höjden gör mig inget... men ranglet... *BURR*
Då blir jag pipigt gnällig... lite skämmigt, nästan....

//Mia

Anonym sa...

GETINGAR!

Anonym sa...

Jag är också väldigt rädd för ormar och lite rädd för höjder också! Hinner inte utveckla mer än så pga stressig vecka :)

Anonym sa...

Malte. jag har alltid cortison med mig:-) Du kan vara trygg. Mattias.. ta´t lungt! :-) Mia jag gillar def inte stegrangel! Rys

Den allvetande brädhögen sa...

...ooooh...Mia påminde mig om STEGAR...de är också hemska, trots att jag egentligen inte är höjdrädd.
Jag klättrar hellre (t o m gärna) i träd. De står stadigt och fast förankrade.
...ooooj...Maltes getingar...jag säger bara: jordgetingar, fy attan! Jag blev stungen av några stycken, med feber och långvarig svullnad till följd...Bläääh för getingar.
(Ja ja, jag borde väl skaffa en egen blogg istället för åka snålskjuts på andras...mutter, mutter.)

Anonym sa...

Stian.. just det:-) du har en trogen läsare i mig:-) Men du får gärna åka snålskjuts här! :-)

Den allvetande brädhögen sa...

...tack för den felskrivningen :-)!!! Jaha, nu har du väl döpt en blivande blogg: Stinas stia?

LJ Media sa...

Rädslor? Mnjaaa... Jag passar mig för getingar. Inte av rädsla utan för att jag måste. Superallergisk! Höjdskräck. Ja, ibland. Vissa gångbroar som ser opålitliga ut undviker jag helt eller skynda mig över. Hängbroar av bräder och rep skulle jag ALDRIG chansa på. Balkonger däremot är underbara.
Jag har varit flygrädd. Blev det efter en mardrömsflight med flera tillbud, men har lyckats jobba bort det. Som tur är.

Anonym sa...

Stina förlåt..! Hahahah Men det gav mig en bra start på denhär dagen iallafall.. Behöver få skratta lite:-) Jag skriver fortare med ena handen än den andra därav felskrivningar ibland.. och jag skriver väldigt fort (arbetssakda antar jag) så jag hinner sällan korrigera..

LJ Tur att du botat flygskräck med ditt jobb.. du hade haft det besvärligt annars.. skriv en blogg om tillbudet.. jag blev nyfiken!