2008-03-10

Huskurer

I går trädde Stina in som min räddande ängel med ett fantastiskt tips till mitt "småifekterade" sår på fingret. Att stryka på lite honung som är antiseptiskt och därefter sätta på ett plåster. Sagt och gjort, äkta Grekisk timjanhonung ströks på såret som därefter täcktes med ett plåster med fiskar på. I morse var det nästan bra! Tack Stina!

Jag är förtjust i huskurer av alla de slag, oftast fungerar de gamla visa klokskaperna mycket bra. Ja ibland t o m bättre än apotekens moderna motsvarighet.

Mitt bästa huskurstips är vitpepperkorn som skydd mot magsjuka. Blir någon i din omgivning magsjuk, svälj omedelbart 10 st hela vitpepparkorn. Jag lovar du klarar dig. Jag fick tipset när jag för många år sedan vikarierade inom äldreomsorgen och det har fungerat för det mesta. (Ingen regel utan undantag ni vet) Jag har t o m petat i barnen korn, dock inte lika många, när de var små. Oftast har endast en person i vår familj blivit sjuk.

Ett annat tips jag gärna delar med mig av är att bryta av ett blad från antingen en "Penningblomma" eller en Aloe Vera och lägga den "köttiga" sidan på ett brännsår, getingstick, brännäslesveda och liknande. Linda om ett plåster eller bandage och låt verka i ett par timmar. Man kan byta blad om det torkar. Svedan brukar ge med sig omedelbart och brännsår brukar läka snabbt.

Vilka är era bästa huskurstips? Dela gärna med er här i kommentatorsfältet.

F.ö tycker jag att vi ska hålla oss friska:-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med honung har jag också hört! fast jag har inte testat det. Jg dricker alltid pepparmyntste på morgon, jag tycker det är lite uppiggande, samt att det är bra mot en orolig mage och illamående. Ett annat tips; om du har problem med myror nånstans så kan man hälla kanel där de bor. Det gillar dom inte och då flyttar dom. Himla bra, slipper man känna skuld för att man dödar de små krypen med gift å grejjer. Fast man får väl hoppas att dom inte flyttar in i huset eller nått...

Den allvetande brädhögen sa...

Det var roligt att det hjälpte dig!
Jag vet att små läskiga irriterande sår vid nagelbandet brukar läka med hjälp av honung.

Anonym sa...

NORDMAN, gick vidare!! Härliga! Hejja GÄvle *fniss* Jag älskar HÄXlåten... men så är jag ju Elsa Häxberg ibland!
KRAM till dig

http://livethosmig.blogg.se

Anonym sa...

Rå potatis är bra att dra smuts ur sår typ självsprickor. Man skär potatisen och lägger den mot såret. Ge knölen en natt och såret är rent.

Anonym sa...

läste just på en blogg att om man har ondt i örat ska man ta ett pepparkorn sen på med plåtser, sen ska det bli bra hur länge det ska ta vet jag ej, synd man inte viste det när jag gick med örondt i 10-11 dar ;(

Vitkål är bra mot ledvärk,

Anonym sa...

Tack för alla fina huskurstips.. Ge mig mera! :-)

Anonym sa...

Stina.. fingret har nästan läkt! Fantastiskt! :-)

Den allvetande brädhögen sa...

Tacka honungen...
...och jag blir jätteglad att det har hjälpt!