2008-03-17

16 åringar och deras logik


16-åringar är ett märkligt folk. Dom sover hela tiden, även när dom är vakna. Då befinner dom sig oftast i något slags zombie- eller komalikanande tillstånd. Försöker man prata med dom så får man en grymtning till svar, om man har tur. Socialt beteende har upphört att existera om det inte sker med andra 16-åringar vill säga. Annars befinner dom sig i det egna rummet dörren stängd. När dom inte sover äter dom hela tiden. Frukost, lunch och middag på samma gång. Och det intas minst tre gånger om dagen. Däremellan får man frågan "Morsan finns det nån mat". Men det är väl tur det för då vet man ju att dom lever och inte har tappat talets gåva helt och hållet.

Jag har nyss utfodrat två stycken 16 åriga slynglar med hamburgare och pommes. (De två på bilden) Det sa glufs. Mellan tuggorna försökte jag förhöra mig lite om deras tankar kring tillvaron. Detta var vad som framgick:

"En bra film är en film som redan från början gett upp storyn och dödar lite folk istället." Ehhhh.. Inga kommentarer från mödernet.

"16 åringar är som kvinnliga pensionärer." Varför då frågade jag? "Jo vi kan inte heller köra bil." Jahapp sa jag, kan du förklara lite närmre kanske. Jo, fick jag till svar. "99 % av alla som blir påkörda blir det av pensioner. Jag känner tre stycken som blivit påkörda och det är ganska många det. Alla tre blev påkörda av en pensionär som var kvinnlig."

Den 16-åriga logiken saknar motargument. Jag gav upp!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nittionio procents chans att bli påkörd av kvinnlig pensionär!!
Det verkar inte statistiskt säkert, urvalet är något för litet.
Lärarinnan den bästa.

Anonym sa...

Jag har krockat med en 20-åring som trodde att man skulle blinka höger när man ska svänga vänster. Och så har jag frontalkrockat med en 22-åring som inte kunde kontrollera sin bil i snömodden. till sist har jag blivit påkörd av en 36-åring som inte kunde högerregeln. Alla tre var män! Sedan har jag kört på två älgar och två rådjur. Med 16-åringens logik skulle alla män mellan 20 och 36 vara djur. Eller? ;-)

Anonym sa...

*skrattar* hahahaha Monica
----
är det hos dig det har snöat så inn i vassen? men hallåååå jag vill inte ha snö dör nesta vecka??!!!!

Anonym sa...

Ånej!! Femtio procent älg och femtio procent råbock kan inte högerregeln, speciellt ej i snömodd när blinkers ska användas.
hälsar Lärainnan den bästa.

Anonym sa...

Malte: tja nåt sånt... ;-)

Bästaste: Vad säger statistiken om grävling?

Monica.. Nejdå Örebro ligger i Närke.. här var det inte lika illa som i värmland, välkommen hit! Men ta med bra skor och en varm jacka för säkerhets skull:-)

Anonym sa...

Ojojoj... Va man så alltså...? Haha, obetalbart.

Anonym sa...

Hahaha.. jag lovar det blir bättre med tiden.. :)

Anonym sa...

minns att jag själv tänkte att när jag var 16-18 år att man var färdigvuxen i "tänket" men kan väl lugnt konstatera att det inte var så...

Anonym sa...

Tja då ska ni höra den snart 15 åriga kvinnliga logiken.. men den förtjänar ett eget kapitel i denna blogg. :-)