2008-03-14

Ekonomi ger ångest

Vaknade tidigt med ågren.. Nej jag var inte bakis, men jag kan få ågren när jag gjort större impulsköp. Pjäxorna var försvarbara men skidorna ger mig lite ångest. Trots att jag motiverar det med att både sonen och jag kan använda dom. Känns lite onödigt ändå... men dom är ju bra, och halva priset, och... ja ni vet hur man resonerar.

Är man som jag ensam med hus, KP har sitt eget hus, är det viktigt att ha koll och ordning på ekonomin. Jag tjänar ok men har inte utrymme för några vidlyftiga extravaganser. Handlar jag något eller gör något måste jag avstå något annat. Så är det bara. Genom att jag lägger ner mycket pengar på skyttet och även skidåkning måste jag avstå krogbesök, bio, restauranger och liknande. Resor bekostas oftast genom julklappspengar.

Ja ni ensamstående vet nog precis vad jag talar om. Ibland blir jag småirriterad när folk i min omgivning som sitter med dubbla inkomster gnäller och klagar över pengar. Att dom inga har. ehhuuu.. Hallå.. klarar jag mig på en inkomst, MED hus och teens då borde man klara sig när man har två inkomster. Jag har definitivt ingen lön som genererar dubbel inkomst efter skatt. Och jag har inga bidrag. Inget bostadsbidrag (för hög inkomst) inga underhållsbidrag, och endast ett barnbidrag. Nej det är bara jag och min lön. Jag betalar t o m teensens busskort varje månad (ett av dom) eftersom dom går på friskola. Kommunen vägrar ge busskort till friskolebarn, vi är väl svikare. Men min skatt vill dom ha.

Nej nu får jag ge mig, blir ju sur när jag skriver det här. Alla har sitt, jag vet det. Jag är trots allt lyckligt lottad och nästa vecka ska jag få åka skidor igen.

På nya lagg! :-)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kan bara hålla med i ditt inlägg som ensamstående. En sak som även slår mig är alla avgifter i ett hem som man ska stå för med en lön som är detsamma oavsett hur många som bor i hushållet. Som snart ensamboende funderar jag även på priset på mat i vissa fall. Kilopriset på köttfärs är ofta lågt när man köper stora förpackningar men om jag som ensam vill köpa en mindre förpackning får jag betala ett högre pris. Rabatter på inträden är ofta gå två betala för en. Hallå!!! Kan inte jag som ensam få gå för halva priset någon gång. Det finns många frågor att ta upp i detta ämne.

Anonym sa...

ACA.. Just det!

Anonym sa...

var åker skidorna nästa vecka Amie? Åker du på längden eller tvären? kram o ha det gött i hels och vecka på skidor och annat! Kram vän V

Anonym sa...

du har så rätt som vanligt!!
Monica ha så kul nesta vecka på skidorna ;) vart åker ni? själv ska jag ta kommadoran och åka till öööööörrebroooooo , några dagr kukul en av mina bästa kompisar bor där.. Monica

Anonym sa...

På Tvären vet jag väl inte om det går..snarare nedåt.. Vi ska till Sälen.. Sälfjällstorget..

Ha kul i Öret Monica.. !
Kram till er båda

Buzan sa...

Jag som du sätter fan ribban högt i att vara stolta!
Jag är stolt över att kunna göra rätt för mig med min usla inkomst. Hmm.. nä orkar inte gå in på det.. men .. du fattar... eller?

Anonym sa...

Buz: Jag fattar, allt frö väl.. Var stolt!