2008-03-06

And this is the results from the Dentaljury

Bortsett från de två tappade plomberna... inga hål! Tack för det! Dock är den ena plomblösa tanden såpass skadad att den ev måste rotfyllas till en nätt liten kostnad av 4000:- Den andra behöver bara lagas och det kostar inte lika mycket bara ca 1000:-

Det är tammefan inte klokt vad dyrt det är att gå till tandläkaren numera. Inte konstigt att folk struntar i det. Man har ju helt enkelt inte råd. Fortsätter det såhär med avreglering av tandläkarkostnader så kommer snart Sveriges befolkning se ut i munnen som man gjorde under medeltiden. Svarta och pestiga!

Idag känns det nästan som en klassfråga att ha råd med tandläkare och det förväntar jag mig inte av mitt land. Sen vet jag att det är ännu dyrare i andra länder där man bla måste ta privata försäkringar för att ha råd med tandläkare. Men jag bor inte i något annat land, jag bor här, och i Sverige går vi inte omkring med svarta små stumpar i munnen längre.

Hörde iofs att det skulle bli lindrigare efter 1 juli men det hjälper inte mig, inte i år i allafall.

Javel (Norska för ja ja) detta blir en kostnad att bita i.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm...jag har ett jättehål som snart kommer börja värka är jag rädd.... men jag draaar o draaar på det, dels kostnaden..sen e jag RÄDD! FYYY

kramar Niinis

Anonym sa...

Ja det här med tandläkaren är ju inte så djävla roligt. Svindyrt och dessutom finns det ju roligare saker i livet än när de borrar och det ilar brrrr! Tänkte faktiskt gå till tandläkaren i Bangkok ifjol när vi var där för jag har hört många som gjort helundersökning där med bra resultat och för billig peng men jag skippade det. Hur kul är det på drömsemester att kanska hamna under en thailändsk borr?

Min tandläkarskräck finns nästan inte kvar eftersom jag slog ut en tand på innebandyn och fick det året besöka dem ca 25 gånger på ett år. Tur jag hade egen försäkring annars hade jag varit 30 000 kr fattigare.

Anonym sa...

Nej billigt är det inte.. hört om folk som åkt till Polen.. ja ja hellre fattig än svarta gaddar :-) Man får tänka positivt. Jag har ingen tandläkarskräck däremot, tycker dom är så gullig aoch att det är avslappnande i stolen... Det stavas bedövning! :-)

Anonym sa...

Det inte bara känns som en klassfråga, det är en klassfråga!

Anonym sa...

Jag känner sju personer som har passat på att gå till tandläkaren när de har varit i Thailand på semester.

Anonym sa...

Själv tar jag sällan bedövning eftersom jag tycker det är jobbigt att bli bortdomnad och att sticket gör lite ont. Har dock ångrat mig de gånger ilningarna kommer när de borrat :)

Anonym sa...

Jag hatar att borra, jag hatar denna utgift. Den är lika tråkig som att lämna in bilen på service. För man har INGEN koll vad dom gör, om dom gör och hur dom gör.

Sen förstår jag mig inte på tandläkaren som prompt måste ställa en fråga till mig en sek innan dom börjar blåsa och borra för att sedan hålla på i två min så man är tvungen att: -mmmm mmm mm mmm mm m mmmm mmmmm. Är det nåt dom snackar om i fikarummet eller? Tycker dom det är jättekul eller vad är problemet.

Den allvetande brädhögen sa...

Gissa hur många tandläkarbesök man vågar sig på som sjukpensionär...

Pangbruden sa...

Nej som sagt.. tandläkeri har blivit en klassfråga idag! Och det anser jag vara bedrövligt i vårt land!