2008-03-12

Horbar i Prag


Bästaste vännen bjöd på kvällsfika igår och vi pratade resor. Hon ska snart till Kina på en härlig rundresa och straxt därefter åker hon och jag till Alsace. Vi har rest förr bästaste och jag och vi fungerar perfekt ihop. Vi har ungefär samma inställning både till folk och fä. Vi gillar samma saker och är båda lite lagom matallergiska. Vi är även båda lite halvgalet förvirrade, och vi pratar och skrattar med allt och alla.

Man fungerar inte riktigt med alla när man reser men hon och jag är en perfect match!

Vi har en mängd minnen, idag mest roliga, som vi kan skratta åt och något överdrivet berätta om. Rättvik i regnet bland campande småbarnsföräldrar i en alldeles för lite stuga. London.. hungrig bästaste med en Pangbrud som löpte amok i butikerna:-) Sälen..skidor och vandring på fjället.. njtbart.. Party i Norge.. say no more..

And then came Prag... Ett av de roligaste minnen från den resan är, när vi en kväll efter att ha varit på teater, går in på en pub vid Vaslac Havel platsen. I våra ögon en vanlig pub. Damen bakom disken tittade lite konstigt på oss när vi beställde men vi fick våra öl och gick och ställde oss vid ett bord. Vi tyckte kanske att folk betedde sig lite märkligt men vad visste vi. Folk, speciellt kvinnor, betedde sig faktiskt ovanligt.. men stämningen var ju hög och trevlig. Ingen pratade med oss dock men några karlar började så sakteliga kretsa runt oss. Vi är ju lite coola sådär så vi tog ingen större notis om det.

Plötsligt kommer det fram en tandlös karl med hästsvans iförd gamla slitna joggingbrallor och med ett äckligt leende ställer han en pingla framför mig och ser inbjudande ut. Poletten trillade ner direkt och jag vände omedelbart på klacken och skyndade mig ut med Bästaste i hasorna. Väl ute bröt jag ihop av skratt... Vi hade hamnat på en "horbar" och jag blev helt enkelt erbjuden en liten têt a têt med den tandlöse:-) Jag fattar inte än idag hur han kunde få för sig att moi skulle ens överväga att följa med honom.. Inte ens om jag hade varit yrkesverksam hade jag gjort det.

Gissa vad vi har skrattat åt vårat oförstånd. Det fanns absolut ingenting som tydde på att det förekom försäljning av något slag på puben, mer än öl då förstås.

I Prag såldes det sådana där pinglor/klockor överallt och de fick ju en helt annan innebörd i våra ögon efter den kvällen.. :-)

KP stackarn fick ju självklart en pingla i present av Bästaste som hon tycker han kan använda vid behov:-)

10 kommentarer:

Anonym sa...

ha ha, jaså den tandlöse hade varit chanslös även om du varit inom yrket :) Ja man kan hamna vart som helst ibland utomlands..

Anonym sa...

Ha,ha....det där med pinglan har jag faktiskt glömt bort. Tror du den fungerar IRL även för kvinnor?? Kanske borde skaffa mig en sån.

Pangbruden sa...

Den tandlöse hade gått bort om han så hade haft en säck över huvudet.. En förskräcklig syn!

Bästaste: Du kan få låna KP´s den är bätte begagnad..:-9

Anonym sa...

JAHA!!
ÄR det därför man kallas PINGLAN.... *ASG*

http://livethosmig.blogg.se

//Mia

Pangbruden sa...

Ja jäklar det har du rätt i! *ASG*

Anonym sa...

You can ring my bell, ring my bell *nynnar och skakar discoröv*

Anonym sa...

iiiiiscccchhhhh - tänk det stackars ludret som han blev kund till sen då...

blääääk

ha ha men ett roligt minne :-D

Anonym sa...

Fantastiskt!

Anonym sa...

Vilken historia...ja ni får vara på hugget när ni åker till vindistriktet så inte beter er lika oskyldigt då.

Anonym sa...

Klart vi kommer bete oss oskyldigt... vi är ju oskyldiga:-)