2009-01-31

Nytt jobb?

Efter snart 19 år i skolbranschen kanske jag skulle ta och slå mig in på en ny bana.

Koppleri.

:-)

Problem

Jag behöver åka in till stan och ta ut pengar.

Problemet är.

Jag kan nog inte köra bil idag.

Kanske inte i morgon heller.

:-)

Tur

Min dotter fyller 16 år till sommaren. 16 år!

Tur det.

För nu finns det alltid foundation, ögonskuggor och diverse örhängen härhemma.

När man behöver det.

Koncept för en lyckad kväll

Konceptet för en lyckad kväll brukar vara bra musik, massa folk man känner och att någon stackars krake försöker stöta på en i baren:-)

I går var det en lyckad kväll.

Min sons förre rektor Mr Rapp med band spelade AC/DC covers så det stod härliga till. Det var fullt drag på scenen och världens tryck. Kompisar som jag inte sett på år och dag var ute. Det var som att vara på en stor privat fest med de flesta av sina vänner:-) Faktum är att kvällen påminde en del om min ovanligt lyckade 40-årsfest med den skillnaden att då stod jag själv på scen och sjöng....eller kraxade:-)

Inte nog med det mina vänner. När Eders Pangbrud stod i baren och skulle handla fick hon minsann höra att hon både var söt och snygg. "Men en sån som du är väl redan upptagen" sa den kärlekskranke mannen. "Jajamensan, jag är ju en Pangbrud" fick han till svar.

Han höll med:-)

Vi blev medbjudna på efterfest hos en av stadens hojklubbar. Jag är tämligen glad att jag tackade nej. Där går min gräns, vi 40 plussare ska nog inte vara ute längre än till 01.00...

För ni förstår....

Jag har sovit mycket dåligt, huvudvärken kom som ett brev på posten och jag är allmänt mosig. Jag har varit i bättre form kan man säga. Numera betalar man ett högt pris för partykvällarna så det är tur att dom inte infaller särskilt ofta och det kommer dröja innan Pangbruden blir Partybrud igen.

Det här kommer att bli en lång dag.

:-)

Rock n roll

Rock n roll

2009-01-30

Det kommer att bli en lång natt:-)

Det kommer att bli en lång natt:-)

Party:-)

Party:-)

Om halka och KP raringen


I morse råkade jag ut för det där "fattar inte att det är halt" fenomenet igen. När jag kom till jobbet pratade alla om morgonens blixthalka. Varningstrianglar och bilolyckor lite varstans och jag hade som vanligt inte märkt någonting:-)

Den där KP raringen som jag har ihop det med han har legat i som en liten iller den här veckan och det förtjänar att uppmärksammas. Han grejar med mina pistoler och har fixat med mitt lilla avlopp. Häromdagen hade han köpt och installerat ny blandare i duschen och idag fick jag ett SMS där han meddelade att nu var jag ägare till ny tvättmaskin och torktumlare:-)

Vad jag betalat vill ni inte veta.

Men en sak är säker att just nu så är den mannen är inte till salu.

Tack älskling!

:-)

Bra avslutning på en grisvecka!


Jag brukar inte svära, åtminstone inte i bloggen, men nu känner jag att ett kraftuttryck är på väg. Fy f-n vilken grisvecka! Tack det kändes bättre:-) Det har inte gått en kväll utan att vi arbetat med bokslut, medlemsregister eller någon rapport. Jo tisdagkväll men då arbetade jag och KP var tvungen att gå på ett möte.

Tack o lov så är det fredag. Partyfredag! Något som eders Pangbrud inte har särskilt ofta numera:-) Jag slutar vid lunch och beger mig då ner till banan för att skjuta in mig lite. Därefter raka spåret hem till dusch och garderobsinventering. Jag har som vanligt inget att sätta på mig men det brukar klarna efter en stunds letande i gömmorna:-)

18.30 samlas jag och gäddorna för god middag på Stallyktan (en pub inne i stan) Därefter vinglar vi till vårt favorithak O´Learys och förhoppningsvis dyker det upp några skyttegubbar och partajar med oss. Vi har ju ett par SM brons och allsvenskesilver att fira men även några sorger att dränka, dvs de dåliga resultaten:-)

I kväll partar vi till den här låten. En låt som helt klart är värd att guppa till och höjer mitt humör vare sig jag sitter i bilen eller riggar... Enjoy och fin fredag alla!

Ni kan ju räkna med bilder:-)

2009-01-29

Grisjobb en torsdagkväll

Två personer och tre timmar har det tagit att göra förbundsrapporten.

Vilket grisgöra!

Antal skott i varje vapengrupp, högre årtalsmärken, lägre årtalsmärken, märken med stjärnor och kransar... gaaahhhh!!

Vilka är aktiva, vilka är nya, vem ska bort? Adresser ska in, adresser ska ändras.. Nu kräks jag snart...!!

Vilka får skjuta SM och i vilken gren, vem får skjuta damklass och har vi någon klass 1 skytt som är färdig för SM? Här kroknade KP rejält..

Standardmedaljer och f-n och hans mormor ska också rapporteras... tar det aldrig slut???

Till på köpet har vi missat antikrundan.. hmmppff:-)

Veckans Torsdagslunch. Skomakarlåda o ma

Veckans Torsdagslunch. Skomakarlåda o mangosorbet till dessert:-)

Uppiggande läsning

Min vän Pruseluskan piggade upp mig lite via mail, precis sådan läsning som jag behövde just nu:-)

Ett par ligger i sängen. Mannen säger:
"Jag ska göra dig till värdens lyckligaste kvinna!"
Hon svarar: "Jag kommer att sakna dig..."
-----------------------------------------------------

"Det är allt för varmt för att ha kläder på i dag" säger Erik när han kommer ut ur badrummet. "Älskling, vad tror du grannarna skulle tänka om jag klippte gräset naken?"
"Att jag tog dig för pengarnas skull", svarar hon...
-----------------------------------------------------------

P: Vad kallar man en intelligent, läcker och behaglig man?
A: Ett rykte...
--------------------------------------------------------

Käre Gud,
Jag ber om visdom till att förstå min man, kärlek till att förlåta honom och tålamod för hans skiftande humör. För du vet Gud, att om jag ber om styrka, kommer jag att slå ihjäl honom!

AMEN

Överrumplad

Jag tycker inte om att bli ställd inför faktum. Att bli totalt överumplad. Åtminstone inte när jag som person är berörd.

Jag föredrar att bli tillfrågad, åtminstone informerad. Då slipper jag känna mig som en jubelidiot som inte ens är värd att prata med.

Kommunikation är A och O mellan människor. Utan kommunikation blir det inget vidare.

Åtminstone blir mitt humör inget vidare.

När mitt humör inte är något vidare.

Blir inte min dag särskilt bra.

Sen är jag just nu rätt lack på allt klubbjobb.

För att inte tala om det där j-a örat som aldrig blir bra.

Ska bli skönt att dränka lite sorger i morgon.

2009-01-28

Mitt emellan

En del människor brukar säga att de befinner sig mellan två äktenskap.

Andra befinner sig mellan två jobb.

Själv befinner jag mig mellan två pistoler.

Nu får ni inte missförstå situationen här. Jag befinner mig inte fysiskt mellan två pistoler utan jag har en till salu och en på inköpslistan:-)

Moment 22

Jag blir fundersam när jag läser det här. Nu menar jag inte lagförslaget som sådant, det kanske kan vara bra för vissa men det kommer att slå oerhört snett och tokigt för många.

Det som förundrar mig är den onda cirkeln försäkringskassans personal försätts i. Jag har varit på informationer kring detta och personalen har själva tagit upp problemet med tiden och att dom inte känner sig tillräckligt kompetensutbildade inom området.

De har såpass lite personal efter år av nedskäringar att dom inte hinner betala ut pensioner, föräldra- eller sjukpenning. Åtskilliga går på knäna, utskällda av desperata människor som väntar på sina pengar. Utöver detta ska dom arbeta med rehabkedjor som innebär många och långdragna möten och skrivelser runt en person.

Det kommer sluta med att försäkringskassans personal går på knäna, blir utbrända, långtidssjukskrivna och till sist hamnar i sin "egen" rehabkedja.

Nej gott folk se för tusan till att vara frisk i det här landet. Frisk och tillsvidareanställd, och ge tusan i att gå i pension!

Ursäkter i bloggträsket

När vissa av de större bloggarna inte har tid att uppdatera sina alster så brukar dom be om ursäkt och meddela att dom trots allt tänkt jättemycket på sina bloggläsare iallafall. Det är ju rart av dom.

Jag vill härmed meddela att när jag inte bloggar, vilket sker mycket sällan, så tänker jag inte ett dugg på vare sig bloggen eller läsarna. Då har jag fullt upp med annat:-)

Skämt åsido, jag liksom alla andra gillar verkligen de som läser våra bloggar, annars hade vi nog hållit oss till den låsta dagboken. Men ingen ska väl behöva be om ursäkt och förklara sig när man har gjort annat?

Det finns ett liv utanför bloggträsket. Jag vet att det kan vara svårt att förstå för det är lätt att hamna här i cyberspace. Men någonstans utanför våra skärmar och tangentbord finns en annan värld. Den kallas för verkligheten och ibland har den en tendens att komma ikapp oss.

Dags att gå ut och möta den.

Ber du om ursäkt och tänker massor på att du inte bloggat när du haft fullt upp med annat?

2009-01-27

Ingen rast ingen ro

Kursen avklarad men "still at work". Jag kör stenhårda pass den här veckan och då menar jag inte träningspass utan arbetspass. Arbetsplatsen under dagen och klubbjobb varje kväll i flera timmar. Jag vet inte hur många rapporten som ska in och alla beräkningar och granskningar som ska utföras innan dom är inte så lite tidsödande.

Tur man sover iallfall, dock medels öronproppar:-) KP raringen hävdar att jag snarkar med men det har jag svårt att tro på. Jag har i allafall aldrig hört något.

Jag får vila på fredag, på puben. Gäddorna och jag ska fira skytteåret 2008. Åtminstone tröstparta bort allt som inte fungerade men alla orsaker till att fira är bra orsaker frågar ni mig:-)

Nu mina vänner ska jag roa mig med lite statistiska beräkningar..

Någon som är avundsjuk?

Paus

Sitter på kurs.

Mitt i det viktigaste momentet så havererar kursledarens dator.

Då kan man ju alltid passa på att blogga lite.

:-)

2009-01-26

Indrivning

Jag känner mig som en äkta kronofogde i dessa dagar. Eller som en indrivare från den gamla hederliga gangstertiden. Bokslutstider är granskningstider och med kassörens argusögon kontrollerar jag att alla betalt sitt.

Telefonen går varm och så här kan det låta:

"Godkväll det är "Pangbruden" från ÖPSSK. Du har inte betalt medlemsavgiften för 2008. Vill du kvarstå bör du göra det snarast annars utesluter vi dig och det får konsekvenser för ditt licensinnehav".

"Hej det är jag. Hörrudu har du glömt att betala startavgiften till SM? Jag kan inte se den någonstans och det diffar"

"Hej snygging det är jag. Du har noterat på banan att du tagit ut 500 .22 ammo och skulle betala via pg. Jag har gjort en notering men kan inte se din insättning. Är du gullig och kollar upp det?"

Ni får själva lista ut vilka som fått de olika samtalen men jag kan försäkra er att det inte är KP. Han drar jag direkt i örat samtidigt som jag tömmer hans plånbok, där gullas icke! :-)

Det trista är att de är lite bortskämda mina små klubbkamrater vilket gör att jag får jaga dom med blåslampa. Jag har egentligen inte tid med det här, men trösten är att jag inkasserat några sköna tusenlappar till min kära skytteklubb.

Vad gör man inte:-)

PS Min skyttekompis Malte tillhör de som alltid betalar, han behöver man aldrig påminna. Han är vad man kan kalla för en hyvens kille"

Three men at work

Tre män, 1,5 h och ett rensband modell groteskt tog det för att få bort jätteproppen Allan ur mina avloppsrör.

Nu rinner det som aldrig förr.

Det fanns en bild på spektaklet men den har tillfälligtvis kommit på avvägar.

Sportspegeln

Sådär ja då har jag mailat arbetsgivaren om den 6 juni. Här skall inga lediga dagar gå till spillo inte:-)

Gårdagen var en härlig dag i sportandets tecken, dvs sportande framför TV apparaterna. På det stora hela har det varit en finfin vintersporthelg:-) Fina skidskytte och alpina resultat och Olsson i längdspåret var en fröjd att skåda. Jag är inte särskilt road av bandy men kan inget annat än att bli glad åt ett VM guld.

Mitt vintersportintresse grundlade min mormor. När det var skidåkning på TV satt hon som fastklistrad och nåde den som störde henne då. Man fick akta sig noga för att ha den dåliga smaken att ringa mitt under någon 5 mil:-) Hennes stora sorg i livet var nog den dag Gunde Svan blev en mästare i spåren, tänk att någon kom och slog hennes älskade norska skidlandslag:-) Faktum är att den gamla damen svor över Gunde Svan och det inte bara en gång.

Det alpina intresset är inte så konstigt det heller, vi som var med på Stenmarks storhetstid kan knappt ha undgått att bli intresserade. Hela skolan stängdes av och alla begav sig till bibliotek eller uppehållsrum för att heja. Det skapade gemenskap av ett slag som inte längre finns. Det var unikt. Sverige stod verkligen stilla. Har vi någon annan gång stött på ett liknande fenomen? Kommer ni ihåg Stenmarksmössan föresten? Hade ni någon? Det hade jag en vit röd och blå, mönstret var en koala av något slag.

Skidskyttet får tala för sig själv. Skidor OCH skytte på samma gång då njuter eders Pangbrud:-)

Jag njöt även en stund på banan i går när jag provade den nya pistolen. Helt plötsligt gick skotten av när dom skulle och jag behövde inte tvinga fram smällen. Det var riktigt kul att skjuta .22 igen:-)

Nackdelen är att nu har jag inte längre något att skylla på om det går dåligt, mer än mig själv och jag gör ju aldrig fel, eller?

:-)

2009-01-25

Extra ledig dag i år

Eftersom den 6 juni infaller på en söndag i år så har de flesta arbetsgivare tecknat avtal om att vi får en extra ledig dag. Antal arbetsdagar blir för stort annars. Vi som arbetar inom kommuner och landsting tillhör AB 07 och där står det klart och tydligt.

Den lediga dagen är inte en semesterdag utan en ledig dag, kompensationen är ju för att man tog ifrån oss annandag pingst för några år sedan. Skulle 6 juni infalla på en helgdag ja då får vi ta en annan dag ledigt i stället.

Min arbetsgivare har inte gått ut med detta så i morgon är det eders Pangbrud som påminner personalchefen för en extra ledig dag vill jag icke gå miste om.

Kolla upp ditt avtal du med!

Fördomsfritt

Som vanligt var vår familjemiddag sprudlande trevlig. Massor av mat, god mat, vi är bortskämda:-) Många runt bordet och alla pratar i munnen på varandra. Vi konstaterade att vi är den bästa familjen. Vi har alla familjekonstellationer.

Självfallet har vi ju den skilda bonusfamiljen. Vi har även paret där kvinnan är många år äldre än mannen. Kusin Karin är ju homosexuell och lyckligt gift med sin hustru. Det enda som saknas är en invandrare, jag tror inte att jag med min norska blod räknas så nu står vårt hopp till kusin D. :-)

Glada nyheter framfördes också Kusin Karin med hustru skall skaffa barn, familjen ska utökas och i deras fall är det genom insemination. Numera kan man göra det i Sverige vilket glädjer mig. Vi är äntligen (år 2009!!! märk väl) på väg mot ett samhälle som accepterar och tar hänsyn. Mycket finns kvar att göra men vi är på väg! Jag pratade med teensen efteråt och frågade hur ungdomar såg på det här med homosexualitet, dom är ju vana med Kusin Karin. Först förstod dom inte riktigt frågan och ansåg att den var irrelevant, hur kan man frågasätta något så naturligt? Enligt dom så var det inget som ungdomar ens reflekterade över, man blir kär i människor inte kön. Mitt modershjärta svällde vid dessa ord.

Dagens ungdom har i många fall kommit ett steg längre i utvecklingen. Evolutionen går sakta men säkert åt rätt håll.

2009-01-24

Lyxproblem och modechock

Det är ett delikat lyxproblem att välja mellan vilka high heels man ska ha på fasters släktkalas. Jag har inte bara massa jackor förstår ni, jag har även garderoberna fulla med skor. Vem kunde tro det? Men är man dotter till en kvinna som har svart bälte 10 dan i shopping så finns det något som heter "Att ärva skor från sin mamma som har samma storlek".

I afton blir det gråa, lite silvriga byxor. En paysleymönstrad tunika i grått lila och lite rött tillsammans med något av dessa par skor. (Det lutar åt de med rött i)

Eders Pangbrud har återigen chockat sig själv genom att modeblogga:-)

Lovsångernas lovsång

Här brister jag ut i lovsångernas lovsång. Min aria är så stark att den når ända ner till Hjälmarens strand.

Jag har inte något litet dammigt stopp i vattenlåset inte. Nej här pratar vi värstingstoppet Allan. Halva köket har lagt sig fint i någon krök under golvet. Jajamensan ska det vara stopp i avloppet så ska det vara rejält.

Ni behöver inte oroa er för kaustiksoda, mitt stopp skulle bara skratta åt något så banalt som lite kemikalier och glufsa i sig det med. Nej hit kommer stora rensmaskinen på måndag rejäla doningar ska det vara när man ändå är igång.

Nämnde jag förresten att jag måste köpa nytt vattenlås också. Det finns med i en av mina arior.

Sen jublar jag litegrann över att unga fröken nippertippa åkte ur Let´s Dance igår för tjejen är inte smidigare än en gravid pansarvagn när hon dansar. Jag tror hon blev snopen att inte så många röstade på henne, hennes tro på sin egna popularitet kanske fick sig en knäpp. Om jag vore hennes mamma skulle jag be henne att lägga ner nu, innan hon far illa. Hon är en ung människa, nästan ett barn, som exploateras hårt, inte pga talang utan pga en blogg. Hon tillåts även delta i debatter med den unges naivitet men hon kan därigenom få mycket stryk och hon har rätt att växa upp utan dom ärren. Allt är inte pengar.

Jag jublar även över nattens äventyr. Ensam i soffan. Lever man med en knakelibrakare så sover man på soffan, även om det är mysfredag.

Idag stundar släktkalas hos faster M. Hoppas ni med får en fin dag i snöyran.

Nu ska jag sjunga lite till

2009-01-23

Men

Men at work :-)

Som en klippa

Som ett brev på posten så börjar örat krångla igen. Självfallet var allt i sin ordning förra veckan när jag besökte öronkliniken. Men nu värker det, stränar och knölen vid lymfkörteln har kommit tillbaka. Spottsten sa någon. Jag googlade och har pratat med vänner som besvärats av det och mycket riktigt, samtliga symptom stämmer in på mig.

Vad är det med mig och stenar egentligen?

Jag är född i Stenbocken och har haft gallsten. Min far har haft njursten och syrran besväras av tandsten. Vi är en släkt med stenbenägenhet. Jag kan stundom vara hård som flinta men även porös och skör som porfyr och självfallet är jag ju som en diamant i min utstrålning:-)

Det enda som saknas är att jag heter något på sten. Men någon Stenman, Stenberg eller liknande göre sig icke besvär jag är mycket nöjd med min Herr Andersson, klippan i mitt liv, och i afton har vi mysfredag. Mysig värre under diskbänken rensandes mitt igentäppta avlopp.

Man kan dricka vin där med:-)

2009-01-22

Jag jublar!

Strålande av glädje brister jag nästan ut i lovsång över stoppet i köksvasken. Den har gjort mig äran att proppa igen helt och hållet. Vad vi än försöker med så envisas den med att ha en hel del vatten kvar i zinken och inte en hjälpsam karl i sikte så långt ögat når.

Nu är inte eders Pangbrud av den kalibern att hon kan skruva isär ett vattenlås själv, hon får snällt be en man om hjälp. Jag vet att bra kvinna reder sig själv men det gäller inte rörmokeri! Det finns anledningar varför man gifter sig.

Jag som inte ens är gift..

Det här innebär att vi inte kan köra diskmaskinen, ej heller diska för hand, vi kan inte ens skölja av matresterna från middagstallriken.

Strålande som sagt! Jag jublar och sjunger arior om vartannat.

Innehållet i dessa? Nej mina vänner de orden lämpar sig icke för min känsliga lilla blogg.

Torsdagslunch

Torsdagslunch igen.

Till förrätt åt vi chevrégratinerade rödbetor med pinjenötter (Kollegan åt nötterna jag är allergisk:-)

Varmrätten bestod av en fisk- och skaldjurssoppa som var fullproppad med läckerheter, till den serverades en saffransaioli och krutonger.

Mätt jag? :-)

Trogen vinner

Det är inte bara trägen som vinner, så gör även trogen.

Trogen kund menar jag då.

Återbäringen från Intersport kom på en liten check från posten häromdagen. Den indrottsnördiga Pangbruden har en nätt liten summa att spendera. Men jag kan inte låta bli att undra för hur mycket jag har handlat där egentligen? :-)

Nya skidor och pjäxor gav poäng som omvandlats till kronor så jag kan spendera ännu mer i nämnda butik.

Som sagt trogen vinner.

2009-01-21

Point of no return

Point of no return är nådd. Valet är gjort, bekräftat och undertecknat.

Dottern har tagit sitt första steg in i framtiden. Om valet var ett bra val återstår att se, det kan man aldrig veta innan. Samhället är föränderligt. Men det var det val som passar henne just nu och det är ju nu hon ska göra det, nu hon ska läsa ämnena.

Samhällsprogrammet på gamla anrika Karro mitt inne i stan med kulturprofil. Då kommer musiken finnas kvar.

Jag tror hon kommer att trivas som "Karropilt". Få tre roliga år, vad som händer sen det får framtiden helt enkelt utvisa.

I afton har jag njutit av nya sjukhusserien Hopkins på femman. Jag är lite besatt av sjukusserier. Egentligen vill jag nog bli läkare men problemet är att jag svimmar när jag ser blod... Vad gör man då..:-) Ska jag vara riktigt ärlig har jag nog inte förutsättnngarna heller. Jag är ingen vän av fysik, kemi och biologi.

Men man har ju lärt sig ett och annat av Greys och House:-) Kanske inte tillräckligt för en lungtransplantation men nog sjutton borde jag väl kunna få skriva ut ett och annat litet recept? :-) Lite penicillin sådär vid behov..eller?:-)

Fin kväll alla, jag ska njuta av när Henrik VII hugger huvudet av Anne Boelyn..

Alla har vi ju våra laster...

Förundrad igen

Vad hände? Vart tog tiden vägen? Det var ju som igår hon studsade iväg första skoldagen med toffsar och glugg i tänderna. Jag vet ni har hört ramsan förr men jag är lika förundrad varje gång vi tar ett steg framåt mot vuxenvärlden.

I kväll ska vi fylla i ansökningsblanketten till gymnasieskolan. Nu är det bara en termin kvar innan grundskolan är slut och gymnasiet tar över. Båda mina lintottar som satt i en hög med sin mamma kommer att gå på gymnasiet.

Jag har så mycket kvar jag vill göra med dom, saker som dom inte längre har lust till. Jag skulle vilja gå på Legoland igen, ta en ny tripp till Eurodisney, grilla lite mer korv och åka skridskor på isen bakom skolan.

Men jag måste släppa taget, dom vill inte längre, dom börjar växa upp och har andra intressen. Dom måste sakta men säkert få börja leva sina liv utan mig, gummibandet måste tänjas ytterligare.

Fasst... det är ju så att.. när jag tänker efter..så..

Än så länge finns det ju grejor som man kan göra med sin mamma och jag ligger i som en liten iller för att marknadsföra dom:-)

Nu enhetsträff... långa dagar här..

Jag konstaterar

USA´s nye president är svart och heter Barrack Hussein Obama.

Tänk er, en svart president med ett muslimskt namn.

Trots varsel, finanskris och krig överallt så andas detta faktum framtidstro..

Visst känns väl världen lite ljusare idag trots allt?

Krumben

Så var han då installerad USA´s förste svarte president:-) USA skrev historia inatt och många var djupt berörda. Intressant och välregisserad installation med ett bra installationstal då han är en skicklig retoriker. Vi fick även lite drama när senator Kennedy föll ihop i kramper under lunchen.

Det som fängslade mig mest dock var fru Obamas ben. Nej jag är ingen människa som tittar på kvinnoben i vanliga fall. Jag försäkrar att ingen behöver gå omkring och vara rädd för att eders Pangbrud ska sticka upp näsan under kjolen i någon slags beninspektion.

Men jag fascinerades dock utav denna gigantiska kvinnas krumma spiror. Stel, framåtlutad gång med krumma ben. Vicepresidentens fru framstod som en liten älva i jämförelse.

Nu vet jag att First lady är en intelligent välutbildad dam som är mycket skicklig i sitt värv så jag undrar...

Vad är det för fel på mig som störde mig på något så banalt som hennes krumma ben?

:-)

2009-01-20

Lunchdate

Firade min viktnedgång med ett rejält lass raggmunk och fläsk.-) Till det ett suveränt trevligt lunchsällskap, känner energin flöda och är på ett strålande humör:-)

Tack Lotta för en trevlig lunch!

Räddaren i nöden..

..när det kommer till middagsmat är väl den gamla hederliga falukorven. Man kan steka den i skivor rakt av och äta med makaroner och ketchup men man kan göra så mycket annat också.

Här ska ni få några nödrecept av mig, som går fort och sköter sig själv.

1.
Skär falukorvsbitar i stavar och lägg i en eldsfast form tillsammans med broccoli (Helst färsk lite lätt förvälld men det går bra med fryst också) Slå över ostsås, orkar du inte göra egen bechamel så finns ju alltid Kelda:-) Strö över riven ost och in i ugnen ca 225 gr i 25 minuter.

Exakt så lång tid som det tar för potatisen att koka. Servera med lingonsylt.

2. Det här har jag snott av Bästaste:-)
Gör skåror i en falukorvsring och peta ner allehanda grönsaker som du har över tex paprika, tomater, lök samt ostbitar. Slå över 1-2 burkar/paket med krossade tomater. Dom med lite kryddning gillar jag bäst. In i ugnen 225 g /ca 25-30 minuter och servera med ris.

Standardmiddag efter en dag i Sälens skidbackar:-)

3.
Skiva falukorv och lägg i botten på en eldsfast form (Dom kan ligga huller om buller) Lägg på skivor av lök, purjo, paprika, champinjoner, tomat och bitar av ost. Eller ta vad du har hemma för man kan alltid lägga till och ta bort. Salta lite och peppra. Rör ut ett paket matlagningsgrädde med fond eller en 3/4 dels buljongtärning samt en rågad tesked chipotlepasta (santa maria har) In i ugnen sammt grader och tid och servera med ris, pasta eller potatis.

4.
Gör skåror i en falukorvsring och peta ner tomater och ost, bred ketchup på korven. In i ugnen och gratinera samma tid och gradantal som ovan. Servera med hemlagat potatismos.

5.
Skär falukorv i stavar och bryn tillsammans med lök och champinjoner i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Slå på ett paket matlagningsgrädde och krydda med ketchup, soya, salt och peppar. Du får den enklaste stroganoffen som smakar gott. Servera tillsammans med ris eller pasta.

När det gäller grader och tider är dom ungefärliga, man ser när maten är klar.

Vilket är ditt bästa falukorvstips? Din räddare i nöden?

Vikt

Hmm det är väl knappt jag vågar skriva det men jag har gått ner i vikt:-) Helt utan anledning och ansträngning. Före jul var jag på en liten glöggfest och byxorna jag hade på mig stränade och stramade lite väl mycket. I morse när jag provade dom satt dom perfekt, ja t o m lite löst. Bara att tacka och ta emot.

Nu tillhör jag inte storbantarnas skara, jag bantar litegrann varje dag istället. Men sen jul har jag inte knaprat pepparkakor och druckit glögg varje dag så det har säkert sin naturliga förklaring. Jag har ju traskat runt berget i Överum 6 varv de senaste veckorna så det vore väl konstigt annars.:-)

Bara nu inte Blondinbella attackerar mig efter det här inlägget..

2009-01-19

Jerringpriset!

Sverige har kommit långt när top femlistan till Jerringpriset innehåller två handicappidrottare.

Hoppas någon av dom står överst på pallen ikväll.

Själv röstar jag 099-234 04

Värstingar..

Fjunets polare som var med och provade att skjuta i helgen är några sköna grabbar. Snart 17 år gamla och ettor på gymnasiet. Den ena både piercad och tatuerad. Lite småhäftiga sådär som bara tonårsgrabbar kan vara..

Jag trodde i mitt oförstånd att de mest skulle tycka att det var kul när det smällde, att panga.. men ack vad jag bedrog mig. De skötte sig, till att börja med, exemplariskt nere på banan, gjorde ingenting utan mitt tillstånd eller lät mig hjälpa dom. Uppförandet resulterade i att de fick prova lite grövre kalibrar något dom tyckte var kul.

Efteråt trodde jag att snacket skulle handla om skytte, pangandet och liknande men det var då som mina fördomar kom på skam. Dom här killarna pratade om rotationshastigheter, utgångshastighet på kulan och om vattnets densitet skulle förändra hastigheten.. Jag förstod inte någonting. Tre st MVG killars diskussioner övergick mitt förstånd:-) En ska bli fysiker, en teknisk ingenjör och en systemvetare med speldesign som inriktning. De har höga mål och riktar in sig på universitetsstudier redan nu. Dom pratade på en nivå och med ett språk som jag inte hängde med i.

Den enda värstingen vid matbordet var jag!

Och så klagar man på dagens ungdom.. jo jo, kom hem till mig när dom här grabbarna är på besök så är det slutklagat på ett tag:-)

Men en sak är säker, jag begriper mig inte på dagens ungdom:-)

På tal om skytte..igen:-)

Det har varit väldigt mycket skytte i mina senaste inlägg och väldigt lite åsikter. Kanske det beror på att mitt liv just nu innehåller väldigt mycket skytte och att det för övrigt är tämligen ordinärt ute i vida världen.

Teensen gör det dom ska, alla tonårsbråk är f.n ur världen. KP och lilla Tass fiskar, det är vapenvila i Gaza och Arbogarättegången går mot sitt slut.

På jobbet mal det på i samma gamla vanliga takt. Fritiden innebär bokslutsarbete och diverse rapportskrivanden åt klubben samt en och annan TV kväll.

Efter att knölen under örat försvunnit är jag ju även kärnfrisk så jag kan inte ens beklaga mig över några sjukdomar längre.

M a o det mest spännande i mitt liv just nu är skyttet.. och att jag har lunchdate med en gammal vän i morgon. Vad vi ska avhandla är dock inget som lämpar sig för en bloggs stackars små öron (läs textruta). Sådant mår inte min lilla blogg bra av och man måste ju ta hänsyn så den inte blir kränkt och börjar hänga sig eller liknande:-)

Nämnde jag föresten att jag hittat en ny C pang? Ska provskjuta i helgen och ev blir det köp. På bekostnad av nya jeans..

Ja ja...

..vi har ju alla våra laster.

Innan någon förfasar sig, varför ni nu skulle göra det, så ska jag meddela att om jag köper en ny C pang säljer jag en av dom jag har. Man får helt enkelt inte, enligt lag, ha hur många som helst. Det har jag inte heller råd med. Att jag köper en ny beror på att jag är inte helt överens med den jag har och jag kan inte vänja mig med trycket. När man tävlar så mycket som jag gör och lägger ner så mycket pengar på sin sport är det minst lika viktigt att man trivs med materialet. Precis som i vilken sport som helst!

Guldbagge månne?

Ser man på då var mina filmstjärna igen. :-) Samma station, samma tävlingsplats men andra förutsätningar. Samma antal träff som sist dock.

Jag har t o m samma jacka och mössa på mig. Antar att man varken få en Golden Globe eller Oscar för den här prestationen men en liten Guldbagge borde den ju vara värd:-)

2009-01-18

Taskig humor

Dagens bästa skämt stod jag för när jag ringde till de som samåkte i bil nummer två klockan 09.00 i morse och med allvarligt besviken röst undrade varför dom hade struntat i att hämta upp mig. Förrvirrignen var stor och de svor ve och förbannelse över de i min bli som hade "struntat i mig" samtidigt som de inte kunde begripa varför jag ringde så sent:-)

Dålig humor? tja, jag skrattade ju så att tårarna rann åt Tuxedo på nyårsdagen så vad hade ni förväntat er:-)

Nu ska eders Pangbrud äntra sängen, alla barn är hemma igen och jag är trött som ett spett.

God natt whereever you are!

Trött

Man går upp klockan 06.00, åker 20 mil, traskar 3 varv runt ett berg samtidigt som man försöker ha full koncentration. Hemma igen efter 12 timmar.

Nu borde jag väl iallafall gå ner i vikt?

Nja men godkänt i a. Helt klart min nya

Nja men godkänt i a. Helt klart min nya favoritgren

Då var det dags igen men det går inget v

Då var det dags igen men det går inget vidare

2009-01-17

Sex och besöksantal

Nej något telefonsex har jag inte sett röken av men jag har haft besöksrekord en fredagkväll efter det inlägget:-)

Har folk inget roligare för sig en fredag än att googla på telefonsex? Så sorgligt när man tänker efter.

Undrar just hur besöksstatistiken sett ut om jag skrivit om porr.

Å andra sidan, där går ännu en av mina bloggränser för den industrin tycker jag är rent bedrövlig!

Jag, KP o liten Tass myser med choklad framför TV´n och teensen är hos kompisar. En normal lördagkväll i Svenssonland.

Jag lovar det är bättre än allt telefonsex eller porr i världen.

Vad gör man inte

På fredagarna är man dissad men på lördagar verkar det var ok att ha en moder, åtminstone en Pangbrudsmorsa:-) Fjunet med anhang ville prova skjuta och vad gör man inte för den lilla avkomman. allt testades hit och dit och nu har jag servat dom med ett lass Tacogratäng. (Tack Monica för det tipset)

Skjutit in mig inför morgondagens tävling i Överum, fortfarande fungerar A skyttet bäst.. Jag finner det märkligt för det borde vara tvärtom, men jag kanske kommer ner på jorden med ett brak i morgon, skytte har ju den förmåga att dänga till en när man blir överkaxig:-)

KP ringde btw men inte sjutton ville han prata sex, nej fiskerapport var vad han ville avlägga:-) Hur många gram aborrar dom hade dragit upp på dagens pimpeltävling. Helt klart avtändande.

Eller vad säger ni? :-)

Inte ett samtal so far..

Ingen har ringt, inte en enda, inte ens KP. Han fiskar hellre:-) 10 minusgrader och isen är perfekt för pimpeltävlingar antar att det är mer lockande än telefonsex:-)

Det skulle nog t o m jag tycka..

Jag får åka ner till banan istället och skjuta lite.

Nu måste jag försöka väcka Fjunet, wish me luck:-) Han och en polare ska följa med ner och man väcker inte en 17 åring hur enkelt som helst när det är helg:-)

Fin lördag alla!

2009-01-16

Telefonsex

Läste ett så roligt inlägg om telefonsex hos min bloggis Lennart.

Och det slog mig plötsligt.

Varför vill ingen ha telefonsex med mig? Jag har aldrig under hela mitt liv ens varit i närheten. Är det en brist månne? Ett förlorat personlighetsdrag? en defekt?

Själv anser jag att min röst, lite hes sådär, är ytterst lämplig för telefonsex. Men den verkar inte duga..

Eller så beror det på att jag är 44, numera bredbakad, och har en kära pojkvännen..

Folk kanske inte vågar erbjuda telefonsex till en pistolskytt? De flesta som ringer mig är ju också kvinnor.. Hmm.. Gamla faster kanske inte är så intresserad..

Nej jag har inte druckit alkohol, jag bara undrade:-)

Alone

Att jag aldrig lär mig.

Dom vill inte fredagsmysa med sin morsa längre.

Dom vill vara ifred eller med sina kompisar.

Så här sitter jag för mig själv en fredagskväll..

..och väntar på bättre tider.

För när jag blir en mormor ja då jäklar..

..Då ska det fredagsmysas!

Dom där fina jag har..

Dom är inte så små längre, inte heller är dom lintottar. Dottern vill inte lägre ha rosa dunjacka som mamma valt, nej knappt några kläder alls som hon inte fått köpa själv. Att åka skidor med sin mamma är något som går fetbort hos dottern, sonen är än så länge med, men bara om jag betalar liftkortet. Kanske kanske, om jag har tur, vill dom grilla korv utomhus en kall härlig vinterdag men det är inte längre självklart.

Dom är inte längre 7 och 8 år men dom är fortfarande mina och jag älskar dom lika mycket än idag.

I kväll kommer dom hem igen. En pappavecka är tillända och mitt hus blir levande igen. Stökigt, dammigt, fullt av blöta handdukar, smulor på köksbänken och tomt kylskåp men levande!

Fin fredag alla, nu packar jag ihop och far hem.

Det är

Det är Gaza.

Det är flygkrasch i Hudsonfloden.

Det är Arbogamord.

Det är sjuk Mojje.

Det är kallt ute igen.

Det är risk för halka igen.

Det är fredag.

Det innebär.

Att jag inte ids ha en enda åsikt om något.

:-)

2009-01-15

Torsdagslunch

Jag kanske skulle förvandla min Pangisblogg till en matblogg och komma med i matbloggsnomineringen? Vad tror ni om det? Nu har jag ju outat min köttfärssås så ett inlägg till i samma anda kan inte vara helt galet.

Idag invigde vi vårt nya HR-programs lunchrestaurang. När jag arbetade i Kumla var jag stammis på HR restaurangen (Hotel- och restaurangprogrammet). Nu ämnar jag bli stammis på torsdagar här i Hallsberg. Deras privata lilla granskningsnämnd.

Dagens lunchintag såg ut så här:

Mozarellaost inlindad i lite parmaskinka, lätt stekt och serverad på en bädd av grönsaker med en aning honungsglace.

Laxpudding med skirat smör. En äkta hemlagad laxpudding som innehöll mer lax än halva Vätterns bestånd.

Efter det hade vi fått nog och avslutade med en kopp kaffe, det fanns annars chokladcheesecake och lite annat smått och gått att välja på till dessert.

Bäst av allt.

Priset!

86 spänn för hela kalaset med bordsservering.

Det ni:-)

Favvisar

Jag har fått en favoritelev. När man arbetar i skolvärlden får man lätt det. Man behandlar alla lika, det är man skyldig till men vissa gillar man lite extra.

Min favorit just nu är en ung gosse, ständigt klädd i huva och med en colaburk i näven. I näsan hänger en stor, kraftig ring och ögonbrynen är fullpiercade. Halsen är täckt av tatueringar. Han är så gullig och blyg och kommer redigt på alla lektioner hur tidigt de än startar. Mitt modershjärta vaknar varje gång han kommer in til mig med en fråga.

Nej mitt Fjun ser inte ut så men man måste alltid se människan bakom masken och även om den här unge mannen har ett utseende bara en mor kan älska så är han en adonis när det kommer till personlighet.

Jag har alltid haft bra kontakt med de lite "besvärligare" de lite tuffare och kantigare eleverna. Redan när jag jobbade som studievägledare på ett högstadium var det så. Många som tillsynes verkar tuffa och hårda är egentligen det motsatta. Det gäller bara att se dom och nå in till deras inre.

Nog om det, back to buissness

:-)

Kosher och köttfärssås

Blandar ni kött och mjölkprodukter?

En märklig fråga så här i arla morgonstund men dom pratade om det å radion i morse. Att blanda kött och mjölkprodukter är inte kosher så att hälla i grädde i köttfärssåsen är inte helt ok. Nu är ju inte jag jude så jag blandar hejvilt. Vill jag ha grädde i såsen så har jag det oavsett om det ligger kött i eller ej:-)

Mitt enklaste och godaste köttfärssåstips är som följer:

Bryn köttfärs och lök (trots teensens protester) Krydda med salt, peppar och ganska mycket örtagårddskrydda eller basilika. Soja och ketchup i lagom mängd och tillslut häller man på ett paket matlagningsgrädde som det hela får puttra i.

Är jag nyttig river jag ner en morot i köttfärsen och vill jag hotta upp den pressar jag i lite vitlök och en dutt cayennepeppar.

Som ni ser, inte helt kosher men riktigt gott och snabbt går det när man har hungriga kids och har jobbat lite för länge på dagen:-)

Nu ska jag fortsätta med det, jobba alltså. Ni kan väl roa er med att lägga in era bästa snabbmatlagningstips här nedan. Man kan aldrig få för många sådana:-)

Fin dag alla!

2009-01-14

På förekommen anledning

Till dig som skriver ut fakturor på Computer Sweden:

Jag heter inte Arne!

Att sätta en gräns

Ni som är lite uppmärksamma såg att jag tog bort ett inlägg igår. Let´s Dance Jeanettes mamma berättade om Mojjes hjärtinfarkt och att Niklas Wahlgren skulle ersätta honom.

Men eftersom TV 4 inte gick ut med något igår ville jag avvakta och raderade det jag skrev. Någonstans måste man respektera det privata. Jobbskvaller kanske ska få vara jobbskvaller om det handlar om en så här allvarlig sak.

En ung människa får en hjärtinfarkt och en annan ung människa blir mycket chockad och ledsen.. Nej jag kunde inte ha kvar inlägget innan det blev officiellt.

Där någonstans går min bloggräns

Var går din?

Rätt fokus

Jag har inte läst Liza Marklunds bok Gömda, ingen annan bok av henne heller så jag har ingen åsikt om innehållet i den. Men jag tycker att debatten om sanningshalten i boken kanske tagit lite väl stora proportioner. Spelar det någon roll om den är sann eller inte? Blir kvinnor mindre misshandlade om boken inte är helt sanningsenlig?

Personligen skulle jag nog vilja flytta fokus på debatten. Från en bok till en verklighet och vardag många kvinnor och barn de facto befinner sig i. En vardag som inte är lik min egen. En otrygg och skrämmande vardag. En vardag där man ständigt har en blick över axeln, aldrig låter sig fotograferas, ståldörr in till sitt hem och ångest så fort ens barn går till skolan. Dom kanske inte kommer hem igen.

Nej satsa fokus, pengar, information, stöd, hjälp och råd till de som behöver det. De utsatta, misshandlade familjerna som lever under hot, våld eller i konstant rädsla.

Debatten i tidningarna borde handla om denna förfärliga vardag istället.

För även om inte bokens "Mia" är sann så finns det tyvärr allt för många "Mior" i vårt land som är det.

2009-01-13

Eders Pangbrud in action



Så här går det till live på en fältskjutning, jag och KP skjuter B, dvs det som säger Bom:-) Men hjälp vilket ars-l ja har:-) Platt o brett.. inte konstigt man är frisk alltså:-) Ja just det, både jag och KP träffade med alla skotten på den stationen. Överhuvudtaget gick det bra i B. Jag missade bara med 4 skott, dvs 44 träff:-)

Hmm enligt Bästaste fyller jag 27 för 17´e gången men vaddå en siffra hit och dit..

Jag har väl de gulligaste kollegorna i m

Jag har väl de gulligaste kollegorna i mannaminne:-)

27! Inte en siffra mer

När man fyller 27 för 14´e gången så får man arbeta hela kvällen därför firade vi igår. Den närmsta familjen och bästa vännerna uppvaktade. Lagom trevligt, man har ju inget enormt behov längre av att bli påmind:-)

När man fyller 27 för 14 gången så är det även svårt att önska sig något. Jag har allt i flerfaldig upplaga och ständigt ramlar det in nytt. T ex så önskade jag mig ett fat i tre våningar men det vann jag ett i höstas. När mitt strykjärn började krångla ja då låg det ett nytt ouppackat i källaren. Vi tävlar och vinner priser så allt möjligt finns på lager:-)

Men mina vänner och min familj hade lyckats bra ändå. Nya fina skinnhandskar och en snygg pyjamas. Biobiljetter med tillhörande meny, en påse med delikatesser såsom ostar, marmelader och choklad:-) Utöver det en flaska Päroncognac och en bra bok.

Gratulationerna strömmar in medels kort och sms så jag lär inte glömma bort att jag från och med nu är ett år äldre. Kanske inte visare men synen har blivit sämre och skinnet slappare. En och annan extra rynka har säkert tillkommit det med.

Å andra sidan så är jag ju ett år gladare och det är ju inte att förakta:-)

2009-01-12

Dagens

Dagens dyraste: Besöket på öronmottagningen. 130 spänn för att höra att jag var frisk.

Dagens roligaste: Långtradaren som körde förbi mig på 70 väg och fick en fartkamerablixt i ögonen..mer sånt:-)

Dagens skitigaste: Min bil!

Dagens gaphals: Min katt!

Dagens trevligaste: Gästerna i afton

Dagens godaste: Pastasallden med citrussås som ska serveras i afton.

Dagens födelsedagsbarn: Ja inte är det jag för jag fyller i morgon.

Hur svårt kan det va?

Telefonen ringer en kvinna vill prata med studievägledaren på komvux. Jag meddelar vänligt att hon finns på plats i morgon och eftersom vi har kvällsöppet kan hon komma mellan 16.30-18.30. Jag försäkrar mig om att hon har förstått tiden och jo det har hon.

Efter 15 minuter står kvinnan i dörren och vill prata med en vägledare på komvux. Jag frågar om det inte var henne jag nyss pratat med i telefonen och mycket riktigt är det samma kvinna. Jag meddelar åter att vägledaren är på plats i morgon och att vi gjort upp om den tiden. Det hon behöver hjälp med ligger långt utanför mitt kompetensområde.

Du kan ju hjälpa mig ändå får jag till svar.

Vilken del i samtalet var det hon inte förstod?

Hon vet inte vem hon pratar med.

Hon kommer tillbaka i morgon kl 16.30

Jag är populär

Eftersom jag inte bara är populär hos sjukvården utan även hos folktandvården blev jag inte särskilt förvånad när de ringde mig. däremot var det kanske lite märkligt att de t o m tog sig tid att kontakta mig en Söndag:-)

Mitt under pågående skjutning började det surra i fickan, eftersom det aldrig slutade svarade jag när vi markerade målen. Det var, hör och häpna, folktandvården som snällt frågade om jag hade lust att besöka dom idag. Damen i andra änden blev alldeles ställd när jag svarade att jag var ute och sköt och inte hade tid att prata:-) Idag är jag upptagen med att träffa de trevliga doktorerna på USÖ´s öronklinik så jag tackade vänligt nej till att komma och besöka dom. I stället får jag en kallelse i februari.

Jag kan inte förstå att jag är så populär hos landstingets instanser. Är jag utsedd till försöksobjekt? Har jag en lämplig kroppshydda och tandbett? Eller är det bara mina pengar dom är ute efter?

2009-01-11

Till Monica och alla andra intresserade

Ok då en liten synnerligen förenklad skytteskola så här på kvällskvisten kan väl vara lämplig.

C är .22 den kaliber som i stort sett kommer efter luftpistol, inte mycket rekyl och lite mer finlir. Det säger Pang när man skjuter

B är .32 lite grövre och med en aning tyngre rekyl, psitolen är något större med det säger Bom när man skjuter.

R är revolver, alltså ingen pistol den ser ut som på gamla westernfilmer. Den finns i många olika kalibrar och hur den låter och vilken rekyl den har beror på det. Jag har en . 38 lite grövre än min B-pang och den säger alltså Bom men det är en helt annan skjutteknik.

A är det tyngsta vi skjuter (Vi skjuter inte magnum) 9 mm kulor och med en mycket kraftig rekyl, är man inte skytt är risken stor att man drattar på ändan om man provar. Den säger KaaBoom:-)

Något förenklat så är det "lättare" ju lägre kaliber du har. C är allstså enklare än B. Ungefär som att åka i barnbacken jämfört med svarta pistar i slalom. A är den svarta pisten. Man börjar med C och lägger till de grövre kalibrarna senare. (Det säger även lagen iofs)

I normala fall är det alltså enklare. Jag är inte normal. Ju brantare en backe är desto bättre skidor åker jag och ju grövre kaliber jag skjuter desto bättre.

Troligen koncentrerar jag mig och fokuserar bättre om det är svårare, och då gör man rätt.

Eller så är jag bara regeln som bekräftar undantaget:-)

Snacka om att man blir trött. 3 varv! Nu

Snacka om att man blir trött. 3 varv! Nu käk på snoddas i linköping:-)

Eders pangbrud in action:-) 9 mm skyttet

Eders pangbrud in action:-) 9 mm skyttet fungerade jättebra. Jag är ingen finlirare utan till ha grova grejor:-)

Finaste skjutmiljön i landet

Finaste skjutmiljön i landet

B går bra men i c var det kaos:-)

B går bra men i c var det kaos:-)

Det var värst vilken vacker soluppgång d

Det var värst vilken vacker soluppgång det är i linköping:-)

2009-01-10

Lång lista

I brist på underhållning, ids inte körslaget så kör vi en liten lista. Den passar mig bättre i ålder och är snodd hos Bitte.

Hoppas alla avslöjanden kan vara er till belåtenhet, åtminstone roa för en stund ty här kommer den bistra sanningen om Eders Pangbrud:

1. Hur gammal är du om fem år? Då ska jag fylla 49 om ett par dagar

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Kära herr KP

3. Hur lång är du? 170 cm ö.h

4. Vilken är den senaste filmen du sett? The Tuxedo på nyårsdagen, skrattade mig tårögd:-) Jag vet, taskig humor...

5. Vem ringde du senast? Malte om samåkning i morgon

6. Vem ringde dig senast? Min kompis Skomakaren för att önska trevlig helg.

7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa! Jag är en pratkvarn av Guds nåde :-) Snodd av Bitte men lika sann hos mig:-)

8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda Gudskelov för jag gillar min styvfar bättre...

9. När såg du senast din mamma? 13 december när vi åt julbord, De firar alltid jul i Budapest.

10. Vilken ögonfärg har du? Gröna

11. När vaknade du i dag? 09.20, blev sent i natt..

12. Vilken är din favoritjulsång? O helga natt och Julen är här.

13. Vilken är din favoritplats? Trivs i fjällvärlden jag:-)

14. Vilken plats föredrar du minst? Gynekologstolen. Där är jag som Bitte igen:-)

15. Var tror du att du befinner dig om tio år? I Dyltabruk

16. Vad skrämde dig om natten som barn? Skrämde mig? Ha! Dom försökte att skrämma mig med några Täffsor men jag var tuffare än så:-)

17. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Tuxedo och en grej som KP gjorde igår men den är definitivt cencurbelagd:-)

18. Hur stor är din säng? 180 cm som jag delar med KP åtminstone varannan vecka och Moroten när han kan..

19. Har du stationär eller bärbar dator? Både och finns i huset jag använder den stionära på kontoret mest.

20. Sover du med eller utan kläder på dig? Pyjamas och raggsockor.. Sorry KP vill du ha en kvinna med negligé får du byta.

21. Hur många kuddar har du i sängen? 4 men anväder bara en när jag sover

23. Vilka städer har du bott i? Städer? Kristinehamn och Örebro sen har jag bott i massa samhällen också..

24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor ute, strumpor inne och barfota på sommaren.

25. Är du social? Ja väldigt.. men jag har mycket större integritet än vad folk tror när de träffar mig. Mycket större!

26. Vilken är din favoritglass? Tja äter jag glass någon gång vill jag att den ska vara "ren" Enkel vanilj eller jordgubb.

27. Vilken är din favoritefterrätt? Pajer med mycket vaniljsås eller Creme Brúle

28. Tycker du om kinamat? Bara friterat

29. Tycker du om kaffe? Ja med massa mjölk (Du och jag Bitte:-) Drack Latte innan det ens var uppfunnet..

30. Vad dricker du till frukost? Kaffe. Fast först ett glas vatten. Det här börjar bli löjligt Bitte.. det gör ju jag med:-)

31. Sover du på någon särskild sida? Helst den högra. Bitte för tusan.. är du jag?

32. Kan du spela poker? Ja men är ingen kortspelare.

33. Tycker du om att mysa/kela? Absolut! Är väldigt kelig med KP och alla barnen.. katten däremot får andra gosa med

34. Är du en beroende människa? Det är jag nog, har lätt att fastna men har järnvilja nog att avstå eller sluta.

35. Känner du någon med samma födelsedag som din? Japp. Finns det fler kanske där ute? 13 januari? Lämna ett avtryck isåfall.

36. Vill du ha barn? Har två och en bonus som jag är mycket nöjda med.

37. Kan du några andra språk än svenska? Norska, engelska, lite spanska och tyska och av någon märklig anledning gör jag mig även förstådd på franska???

38. Har du någonsin åkt ambulans? Ja faktiskt, då var jag inte så pigg direkt..

39. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet helt klart för där räcker det med att vada lite, är inget vattendjur.

40. Vad spenderar du helst pengar på? Skytte och kläder måste jag väl erkänna, fast jag har aldrig något att sätta på mig:-)

41. Äger du dyrbara smycken? Tja ett par riktigt tunga guldarmband som jag aldrig använder, föredrar "juggel".

42. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Det vet väl alla som läser här:-)

43. Kan du rulla med tungan? Rulla med tungan?? Vad fan är det för fråga?

44. Vem är den roligaste människan du känner? Bästaste vännen är en störtskön tjej med massa härlig vild humor i min smak. Kvick som..:-)

45. Sover du med gosedjur? Nej verkligen inte

46. Vad har du för ringsignal? Musik, just nu nåt med David Guetta.. den har hängt med ett tag.

47. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nej tyvärr:-(

49. Flirtar du mycket? Jämt med allt och alla både kvinnor och män. Jag är flirtarnas flirtare men alltid med glimten i ögat. KP har vant sig, han vet att jag bara är seriös med honom.

50. Kan du byta olja på bilen? Det är väl det man har män till eller?

51. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Allt för många gånger.. en gång i Norge fick jag t o m välja om jag hellre ville ha 11 dagar i ett norskt fängelse. Det blev en dyr historia. :-)

52. Vilken var den senaste boken du läste? Rotweilern av Ruth Rendell, en riktigt bra thriller.

54. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.

55. Dansar du i bilen? Skriksjunger för det mesta!

56. Vilken radiostation lyssnade du till senast? P3

57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Inventering av ammo och priser i klubbstugan, den är renskriven.

58. När var du i kyrkan senast? Lilla Tass julavslutning.

59. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Vi hade ene kul svensklärare som brukade ha lederhosen på sig. Han hette Danielsson och tyvärr hade jag inte vett att uppskatta honom då.

60. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Tre veckor i Europa med mina föräldrar som 15 åring. Stor tält:-) Gillar camoingliv men föredrar numera husvagn eller stuga. Vi tältar dock ibland för resten av familjen gillar det... Märkliga typer jag lever med:-)

Nu kan ni kopiera och roa er med en lista i händelse av tillfällig bloggtorka.

Fin söndag alla!

Årets bild kanske?


Den här bilden tycker jag säger allt. Den innehåller det mesta som en nyårsafton kan innebära.

Vi har de kära, den fulle glade, den sura och den milt översende. Vi har även den som ska fotografera och dokumentera (bakom kameran) och givetvis de som redan gått och lagt sig (ej med på bild:-)

En härlig bild helt enkelt!

Nu sängdags för i arla morgonstund far vi till Överum och tävlar.. Fältskyttepremiär i A.. håll tummarna.

OBS! Min vän Malte har copyrighten här

En pundare är en pundare..

Heder till Malin Roos för den här artikeln. För det finns inga finknarkare. Narkotika är och förbli djävulens föda och vi ska aldrig sluta kämpa emot.

En knarkare är en knarkare är en knarkare! Oavsett om denne står på plattan och pundar eller gör bort sig på Grammisgalan. Faktum är att ni är lika mycket knarkare båda två och ni går samma undergång till mötes.

Heder även till Mallan min kära bloggis för det här inlägget.

Till syvende och sist heder och respekt till alla ni modiga inom polisen, socialtjänsten och andra som oförtrutet arbetar mot narkotika. Ni står alla på min vardagshjältelista just nu!

Let´s talk about let´s dance:-)

Efterson Let´s dance har börjat igen är det från och med igår tillåtet att se på TV i detta hus på fredagar.

Som bekant arbetar jag med Jeanette´s mamma (Hon dansar med Mojje i år) och varje dag pumpar vi mamma Anita friskt om veckans händelser. Vi vill ju ha insidertips likt de som spelar på hästar:-)

Hur som helst så är ju mamma Anita både diskret och tämligen oinsatt så några snaskigheter får vi aldrig serverade. En bild på Karl-Petter i ballettrikå är väl det mest snaskiga vi fått ur henen:-) Däremot röstar vi ihärdigt på Jeanette och Tobias som även han är från Hallsberg. Båda startade sin danskarriär i den dansskola som faktiskt ligger i samma byggnad som min arbetsplats:-) Här har vi äkta Lassievarning

En liten Pangisrescension från gårddagen då. Årets behållning kommer att bli världens starkaste man. Denne koloss till jätte som faktiskt kunde dansa både mjukt och följsamt. Hoppas han stannar länge. Carl-Jan ska vi väl inte ens kommentera en rolig man som konstant spelar parodi på sig själv, man kan inte annat än gilla karln. Hasse Aro ger ett mycket sympatiskt inryck men dansa kan han inte:-) De som förvånade mig mest positivt var Linda Haglund och Magnus Alling, skickliga dansare men åtminstone Linda har nog för lite publikstatus för att få vara kvar.

Någon som vi däremot tvingas slita med länge är nippertippan Blondinbella..suck alla mina fördomar besannades när hon öppnade munnen.. Men hon är ju bara ett barn, ett smart barn med. Dansa kan hon däremot inte, helt utan taktkänsla men det inser hon inte själv lilla stumpan:-) Hon var mäkta sur på domarna efteråt. Det brukar bli så när upphaussade personer som är vana att ligga i topp hamnar på jorden med ett brak. Dom har svårt att hantera situationen.

Bästa personligheten stod barnprogramsledaren den färgstarka fröken Jutbrink för, henne gillade jag skarpt! Trots att hon surade ihop av juryns sågning:-) Även fröken Bagge gjorde ett gott dansintryck.

Jeanette och Mojje då, ja han dansar ju uppenbarligen bra mycket bättre än Karl-Petter så domarna kommer nog att ge dom poäng, hur starkt han går hem hos hemmaröstarna vet jag inte, för mig är han tämligen okänd Gullig och charmerande var han dock så en top tre placering är nog inte omöjligt.

Ja ja.. nu ska jag äta frukost och inte längre besvära er med detta i-landsproblem längre:-) För ärligt.. vem sjutton bryr sig om vem som vinner let´s dance:-) .. Mer än jag då..och resten av anhanget på mitt jobb:-)

Fin lördag alla!

2009-01-09

Barnsligt Kleerup!

Så här tolkar jag den där Kleerups uttalande om att han fick lämna urinprov på Grammisgalan:

"Vi musiker är hjältar i Sverige, vi lever faktiskt inte på Palsternackor. Jag jobbar ju även med Unicef så jag får faktiskt knarka hur mycket jag vill. Spela roll om det är olagligt, jag är ju en högre stående person, bättre än er andra så lämna mig och mitt knark ifred"

Barnsligt uppträdande och hans uttalanden visar att den fånige lille loosern är mest rädd för vad polisen hittar i hans urin.

För min del kan du gärna flytta från Sverige, så slipper vi skattebetalare betala din avvänjningsvård längre fram.

Big ass...

Stark och rakryggad som en Norsk fura har jag motat Olle i grind. Åtminstone tvingat tillbaka alla former av vinterkräksjuka. Kampen fortsätter för jag har fortfarande så makalöst ont i magen men det är också allt.

Här ska inte vomeras inte!

Jag hörde på radion i morse att en stor rumpa på oss kvinnor innebär en bättre hälsa.

Inte undra på att jag är sundheten personifierad.

2009-01-08

Kampen mot kräket..

Klockan 15.00 slog det till. Rejält. Riktiga magsmärtor, nästan krampliknande. I min evinnerliga skräck för magsjuka så fick jag omedelbart psykisk vinterkräksjuka.

Men skam den som ger sig. Väl hemma har jag knaprat vitpepparkorn, lagat mat (med ordentligt rengjorda händer) tvättat och städat som en dåre. Allt för att förtränga det magonda och tvinga eventuell magsjuka all världens väg.

Jag har inte lyckats, har oerhört ont än men jag ger inte upp. Vägrar magsjuka tills den bryter ut och jag de facto ligger där och vomerar.

I morgon är det fredag och det enda som ska få mig att kräkas då är möjligen om KP raringen har gett mig en allt för stark Irish!

Go away!

Mina hjältar

LJ media utmanade mig att skriva om någon vardagshjälte jag känner till.

Jag har funderat och tänkt så det knakar men jag tror inte att jag känner någon s.k vardagshjälte. Ingen i min omgivning är särskilt engagerad i något, arbetar hårt för en god sak eller skänker massa pengar och gör insamlingar till de fattiga.

Däremot känner jag en hoper människor som lever ett anständigt liv. Vi skickar en slant till barncancerfonden eller har ett fadderbarn. Vi uppfostrar våra barn kärleksfull och engagerar oss i skolgång och deras fritidsaktiviteter. Vi lär dom vad som är rätt och fel och visar dom hur saker och ting fungerar. Vi betalar hederligt vår TV-licens och kyrkoskatt. Har vi ett fritidsintresse hjälper vi till i vår förening utan gnat men med glädje i hjärtat.

Vi pratar vänligt med våra grannar och vattnar deras blommor och katter under semestern. Under jul och nyår avstår vi raketer för deras hundars skull. Vi tar hand om våra gamla och är i allmänhet vänligt inställda till våra arbetskamrater, ingen mobbas på vårt jobb. När det kommer till våra närmaste vänner och familj finns det ingen hejd på vad vi kan göra för dom om en kris skulle uppstå. Någon gång om året försöker vi fara iväg på semester, gärna utomlands. Då småklagar vi lite på rummen, förfasar oss vad drinkarna har gått upp i pris men gläds åt sol, värme eller en fint preppad skidbacke.

Vi snattar inte i butiken utan gör rätt för oss även med självscannern och få av oss skulle "vabba" eller faskeligen sjukskriva oss även om det pågår ett VM i fotboll. Troligtvis beror det sistnämnda på att vi helt enkelt inte har råd att sjukskriva oss. Vi finner oss i den ena lagen efter den andra som är ute efter vår skalp och ser till att motionera och sköta oss så vi inte blir långtidssjukrivna. Skulle detta inträffa eller om vi skulle bli uppsagda, ja då kämpar vi förtvivlat för att få ett nytt arbete eller komma tillbaka.

Vi lägger oss inte ner förräns den dagen vi dör.

Dom kallar oss Svenssons och någonstans tycker jag nog att vi är lite vardagshjältar allihop av och till! Det är väl vi som utgör grunden för vårt samhälle.

Heder åt oss!

2009-01-07

Nu är det över!

Idag åker han ut. Med buller och bång. Det är inte en dag för tidigt. Äntligen är det över.

Jag kan knappast bärga mig tills jag kommer hem och får stöka undan eländet. Det är nästan så att jag känner ett litet elakt leende spela på läpparna bara vid tanken.

Jag har fått nog nu helt enkelt.

Därför mina vänner, direkt efter dagens värv åker jag hem. Plockar undan kulorna, lindar upp glittret för återanvändning och lägger varsamt ner ljusen i sin kartong.

För nu vill jag inte se någon julgran igen förräns i December.

I mitt hem varar ingen jul ända fram till påska, var så säkra.

Ny termin minsann

På plats. Ärmarna uppkavlade, telefonen har startat ringa och kön utanför dörren har redigerats.

Skolstart.

Säg mig hur kommer det sig att vuxna människor har så mycket sämre koll än ungdomar när de börjar studera? Många har absolut ingen aning om när de börjar, vart de ska vara eller hur de ska gå tillväga. Vissa saker kan jag förstår men när en människa i 30 års åldern ringer och frågar vad den ska läsa jag då fylls jag av förundran. Jag brukar fråga vilka ämnen de har sökt. Men det vet dom inte....

Jag började skriva en lång harang om det här för vi ser en hel del problem med vuxna som läser av fel orsak. De läser inte för att de vill eller behöver utan skolan och studielån blir en sista desperat inkomståtgärd.

Jag avstår dock, problemet lär inte minska bara för att jag har en harang här på bloggen. Tvärtom så bidrar den nuvarande finanskrisen, uppsägningarna och de mycket försämrade A-kassevillkoren till en ökning.

Ni vet den enes död....

2009-01-06

Här hade man tänkt sig att Blogga lite o

Här hade man tänkt sig att Blogga lite om dagens framgångar o då ligger nätet nere i hela byn:-S hörs i morgon vänner. Ny arbetsdag väntar

En Riktigt bra start på året. Har skjuti

En Riktigt bra start på året. Har skjutit 9 mm långt över förväntan. :-)

C varvet gick Riktigt bra:-) nu ska jag

C varvet gick Riktigt bra:-) nu ska jag premiärtävla med min 9 mm. Spännande! Jag är lite knäsvag faktiskt:-)

Ute o traskar med en bunt Trevliga herra

Ute o traskar med en bunt Trevliga herrar. Sämre kan man ha:-)

2009-01-05

Extensions och skallighet

Undrar just om KP raringen missbrukat extensions (hårförlängning) innan han träffade mig?

Han har ju inte så mycket hår på huvudet och jag läste häromsistens att för långvarigt bruka av dylika extensions kunde ge skador på hårsäckarna så att man helt enkelt blev skallig.

Vad tror ni?

Bal.. jag? Knappast::-)

En del människor roar sig med att gå på bal på trettondagsafton eller på andra mer eller mindre större tillställningar.

Själv roar jag mig med att ta fram varma kläder, ammo och annat inför morgondagen. Trettondagsskjtning i Enköping. En tävling där alla skjuter mot alla och jag lovar, många gånger har jag funderat på vad fasen jag gör där:-)

Man går upp kl 06.00 och far iväg 20 mil, kallt och j-ligt och snöyra. Till på köpet så betalar man en massa pengar bara för att konstatera att man inte har en susning till chans.

Inte kan man gå på bal i kväll heller..

:-)

Konfliktlösning

Situationen och konfliken på Västbanken är så djup och så långvarig att man nog ska akta sig för att ha några åsikter om den om man inte är oerhört insatt. Jag är väldigt dåligt insatt i historien och läget därnere så någon åsikt om konflikten vill jag inte ha, inte här i bloggen i allfall.

Men. (Ja där kom det igen)

För mig kommer aldrig krig vara lösningen på något problem. Aldrig!

Ni vet

"Där hjärnan tar slut tar nävarna vid"

2009-01-04

Maginfluensa? Inte om jag får bestämma!

Våga vägra vinterkräksjuka säger jag. Själv äter jag minst 10 vitpepparkorn varje dag i förebyggande syfte. Stundom petar jag i kidsen också. Dom suckar djupt åt mig men sväljer för det mesta lydigt.

Det räcker att jag hör ordet maginfluensa eller liknande för att jag ska börja må illa och kallsvettas. Jag får omedelbart en attack av psykisk vinterkräksjuka. In i skafferiet med nosen och fram med vitpepparkornen, ett par korn ner i magen och allt lugnar sig.

Om det är så nyttigt att äta alla dessa vitpepparkorn har jag ingen aning om och ärligt, det blåser jag i.

För det menar jag.

Hellre magsår än maginfluensa!

Ny hjälm o nya googles. Klart snyggast i

Ny hjälm o nya googles. Klart snyggast i backen i vinter. Synd inte han är nominerad till jerringpriset:-)

Jerringpriset

För mig är valet enkelt.

099-232 02

Bara att ringa och rösta.

Ut och lek

Strålande sol och minus 15 grader ute! Inte kan man sitta inne och såsa då inte.

Nu tar jag med mig mina jullovsslöa teens ut.

Ända till Stadium.

:-)

Om drömmar och livet efter döden..

Man ska vara försiktig med det man önskar sig, man kan få det. Jag har ju önskat mig vinter och kallt och i morse hade jag fått det med råge. -20 grader. Ingen skjutbana för mig idag med andra ord.

Inatt har jag drömt de mest märkliga drömmar. Jag har varit i Thailand på semester, dels med skyttarna dels med läkarna i Greys. Vi åkte bil dit. Väl framme träffade vi grabbarna i Beastie Boys och blev bjudna på deras konsert. Jag tog bilen ända in till min plats och där mötte jag mina föräldrar.

För mycket ledighet här eller?

Troligtvis föranleddes denna märkliga dröm av en än mer märklig bok jag läste i går. En bok om en nära döden upplevelse. Jag har läsbrist så jag rotar i mina hyllor på jakt efter något jag missat under åren och den här hade jag lånat någon gång men glömt bort.

Jag har hört talas om nära dödenupplevelser förr. Faktum är att jag har en kompis vars fru dog en stund förra året. Jag har frågat om hon såg något ljus eller tunnel men icke, hon minns ingenting. Som att sova. Den krassa stenbocken i mig lutar nog åt det hållet men jag fascineras över berättelserna, jag vill gärna tro något annat.

Ni vet man ser ljuset, man möter sina gamla, man är lugn och fridfull och vill inte tillbaka etc etc. Små glimtar av något vackert och trösterikt innan man vaknar upp i sin kropp igen. Ni har säkert liksom jag läst dessa berättelser.

Sen har vi den här kvinnans berättelse.

Detaljerat beskriver hon hur hon går ifrån sin kropp, åker och ser till sina barn, far i väg i en tunnel, möter andra. Kramas av Jesus och får dra Gud i skägget! Hon får se skapelsen och får veta varför vi (ja vi hjälpte alla till) skapade jorden. Hon vandrar i lustgården och beskriver färgerna på blommorna och hon möter vävande kvinnor. Det blir lite mycket. Hur hann hon med allt innan de hunnit begrava kroppen nere på jorden? De andra berättelserna jag läst har jag kunnat haft respekt och förståelse för men den har fåniga amerikanska damens utläggningar betecknar jag bara som kvacksalveri.

Idag ska iallfall inte jag fundera över döden utan koncentrera mig på att leva. Det verkar vettigare..

.. även om termometern visar på -20 grader:-)

2009-01-03

Denna dagen i ett liv

Ljudet av en motorsåg är att likna med en tandläkarborr har jag insett under dagen. Ett vinande, isande ljud som får det att skära längs ryggraden på mig.

F.ö bjöd inte dagen på mycket, lite husmodersplikter i form av småstädning och tjälknölstillagning samt moderliga plikter i form av att trösta ledsna teens.

Det suger att vara tonåring. Jag är innerligt tacksam att jag har passerat de 40 med råge. Hoppas att jag lyckat förklara att livet inte alltid är så bitigt som när man är i värsta hormonåldern. Med åren blir de flesta av oss klokare och inser vad som är värdefullt i tillvaron och det är iallfall inte att ödsla energi på idioter.

Jag har en gapig, konstant hungrig katt till salu.. billigt.. någon?

Lugn och ro.. my ass!

Jag hade en plan när jag gick och lade mig igår kväll. En plan om en lång sovmorgon. Att kunna njuta sin nattsömn i lugn och ro. Ingen snarkare i rummet brevid, ingen snarkare i rummet ovanför och absolut ingen snarkare i sängen.

Tidigt i morse sprack den planen med råge när en grannj-l drog igång en motorsåg! Finns det ingen anständighet kvar i det här landet? Inte nog med det. Lagom till att jag gett upp, vaknat och klivit upp ur sängen ja då var f-nskapet klar och slutade.

Så här sitter jag nu.

2009-01-02

En ung tjejs tårar

Olika falla ödets lott och olika startar vi ett nytt år. Vissa av oss i glädje och lycka, andra i liklgiltighet och några i sorg, smärta eller tårar.

Nyårsdagen gick KP och jag runt i Lindvallen och myste när vi inte orkade åka mer. I backen hade vi hittat en stackars Dansk kvinna som fick starta sitt år i väntan på en pulka som skulle ta henne ner från fjället med ett brutet knä.

Vi fikade i den nyöppnade gallerian och bakom oss satt en ung flicka och pratade i mobilen och grät så svårt. Nyårsnatten hade inte varit rolig men nu hade hon bestämt sig. Hon ville inte mer, hon hade försökt så många gånger, hon lämnade sin pojkvän där och då med tårarna rinnande men med beslutsamhet i rösten. Nog är nog.

Jag ville så gärna gå fram till henne, trösta och säga henne att även om livet för stunden ter sig hopplöst nattsvart och man aldrig mer tror att man ska kunna känna glädje så kommer det alltid en dag när det vänder. När det mörka ljusnar och goda nyheter eller händelser drabbar oss. Tider när vi ler igen.

Lika lite som vi kan värja oss från sorgen kan vi komma undan glädjen.

Jag hoppas att den unga söta tjejen nästa år sitter och ler lyckligt mot någon som har vett att inse vad som är värt att behålla och satsa på.

Kärlek

En sak är i allfall solklar... Det kallas kärlek och är något jag unnar er alla under 2009!

Vilket nyår!

Pangbruden lämnades hemma denna nyårshelg och i stället fick den gamla partybruden ånyo träda fram ur gömmorna där hon samlat damm de senaste åren.

Första kvällen var hon i sitt esse och efter en trevlig sammanstrålning med mycket skratt vinglade hon glatt ner till sitt sovrum och sov likt ett barn. Dagen därpå, självaste nyårsdagen, var hon fortfarande i fin form och det gick alldeles utmärkt att vistas i backen. Ett tämligen väl genomfört träningspass under förmiddagen gick ypperligt partybruden hängde i. Ja jag skrev träningspass ja. En i gänget visade sig vara skidlärare. Fram tills vi mötte honom var vi alla tämligen utmärkta skidåkare. Ingen utom KP fann nåd inför hans tränarblick och tipsen och råden var många. Många och kloka! Bara att tacka och ta emot.

Hur som helst efter några timmar i backen smakade det bra med våfflor och glühwein därefter fortsatte några skidandet medans jag drog på mig förklädet och blev "The chef" för några timmar. Dock med gott bistånd av övriga märk väl:-) Ni vet många kockar, men soppan smakade bra ändå:-)

En trerättersmeny med ingridienser såsom parmaskinka, chevré, kyckling, saffran och vitlök tillagdes under inmundigandet av ett par goda glas rödvin. Som alltid avslutade vi måltiden med en 70 talsklassiker, päron med after eight:-) Festen fortsatte därefter under några timmar och vi var alla glada och i synnerligen god form. Fyrverkerier, cigarr och champagne vid tolvslaget och lite softande någon timme därpå sen somnade eders parybrud gott igen.

Morgonen därpå hade partybruden fått nog, packat ihop och återvänt till sin garderob. Eders pangbrud var tillbaka och hon har inte ork för partajande någon längre tid. Tack o lov hade samma sak skett för den gode KP vars partyalterego även han lämnat in. Vi åkte några åk på eftermiddagen men sen strosade vi mest omkring, fikade och mös litegrann.

Jag är begåvad med en kärlek som likt mig hellre åker några roliga åk i backen än plågar sig timme ut och timme in när han blivit trött. Dyra åk blev det dock då vi hade löst 2 dagarskort:-)

Nyårshelgen 2008/2009 vill jag beteckna som en av de roligaste genom åren! Tack alla ni som förgyllde den. Vi var ett härligt gäng där det hela tiden var högt i tak blandat med respekt och förståelse.

Kan man ha det bättre?

Då måste vi lämna den vackra fjällvärlde

Då måste vi lämna den vackra fjällvärlden för den här gången.

2009-01-01

Alla pigga..eller?

Nej ordet pigg ingår inte i dagens vokabulär:-)

Jag vill bara meddela er att det senaste modet inom skidåkning är turkos overall á 6000:- 80 talseran är tillbaka och inom loppet av några år kommer backarna återigen vara som en färgpalett.

Jag vill även passa på att meddela ni aldrig kommer att få se eders Pangbrud i en turkos overall. :-)

Hoppas ni alla haft lika trevligt som vi har det.

Eders Pangbrud direkt från Sälfjällstorget