2009-01-15

Kosher och köttfärssås

Blandar ni kött och mjölkprodukter?

En märklig fråga så här i arla morgonstund men dom pratade om det å radion i morse. Att blanda kött och mjölkprodukter är inte kosher så att hälla i grädde i köttfärssåsen är inte helt ok. Nu är ju inte jag jude så jag blandar hejvilt. Vill jag ha grädde i såsen så har jag det oavsett om det ligger kött i eller ej:-)

Mitt enklaste och godaste köttfärssåstips är som följer:

Bryn köttfärs och lök (trots teensens protester) Krydda med salt, peppar och ganska mycket örtagårddskrydda eller basilika. Soja och ketchup i lagom mängd och tillslut häller man på ett paket matlagningsgrädde som det hela får puttra i.

Är jag nyttig river jag ner en morot i köttfärsen och vill jag hotta upp den pressar jag i lite vitlök och en dutt cayennepeppar.

Som ni ser, inte helt kosher men riktigt gott och snabbt går det när man har hungriga kids och har jobbat lite för länge på dagen:-)

Nu ska jag fortsätta med det, jobba alltså. Ni kan väl roa er med att lägga in era bästa snabbmatlagningstips här nedan. Man kan aldrig få för många sådana:-)

Fin dag alla!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Här blandas det hej vilt, allt i syfte att åstakomma den ultimata smakupplevelsen. Tur man inte har någon religion att ta hänsyn till

Pangbruden sa...

Ja visst är det skönt:-)

Anonym sa...

Snabbt och gott!!

Men du äter väl inte pasta??

Miasomhaderecept

Anonym sa...

Nej inte just nu men jag har barn som äter det:-)

Monica sa...

tacogratäng går garanterat hem hos barna och snabbt som sjutton går det !