2009-01-05

Konfliktlösning

Situationen och konfliken på Västbanken är så djup och så långvarig att man nog ska akta sig för att ha några åsikter om den om man inte är oerhört insatt. Jag är väldigt dåligt insatt i historien och läget därnere så någon åsikt om konflikten vill jag inte ha, inte här i bloggen i allfall.

Men. (Ja där kom det igen)

För mig kommer aldrig krig vara lösningen på något problem. Aldrig!

Ni vet

"Där hjärnan tar slut tar nävarna vid"

10 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, en konflikt som varat i hundra tals år löser man inte i ett nafs, men man löser det inte heller med att försöka utrota ett helt folk genom att döda kvinnor och barn som Israelerna gör. Historiskt paradoxalt. Dags för världen att våga sätta ner foten för Israel nu. Det har gått över 60 år nu.

sofie sa...

Jag håller med och har inga åsikter.kram

Anonym sa...

Tyvarr sa ar nog emellanat krig den enda daliga losningen.. Hur skulle det annars ha gatt med Hitler och hans anhang? Se hur det blev i Sovjet nar de far hallas. Bara Stalin raknar man med har ca 32+ miljoner ryssar pa sitt samvete, jamfort med Hitlers 6+6 miljoner. Trots att han dog 1953 sa vagar annu inte vara politiker kritisera detta, GULAG etc.
Ibland maste det val gora ont for att fa slut pa elandet. Som yrkesman med viss praktisk erfarenhet av dessa saker sa kan jag kosta pa mig en asikt i fragan..

Pangbruden sa...

Kära gamla Major:-) Du har mycket mer insikt än jag i frågan det vet jag ju men jag tror inte på våld i allfall.. Låt de styrande kriga man mot man om det nu är den enda lösningen men ge fan i att meja ner kvinnor, barn och andra oskyldiga.. Gott Nytt År btw!

Anonym sa...

Jag håller med dig och skulle gärna vara mer insatt än vad jag är!

Anonym sa...

Krig och våld är väl en sak, om det sker på någorlunda jämställda villkor. Det är ju inte fallet mellan Israel och Hamas.

Anonym sa...

Jag minns en video från 80-talet med "Frankie Goes To Hollywood"; där satte de in Reagan och Garbatjov i en boxningsring.

(Gudars va länge jag har väntat på en mening som jag kunde sätta ett semikolon i :o))

><(((¤> <¤)))><

Anonym sa...

Tyvarr sa ar det ju sallan som de styrande ar sa sjalvuppoffrande att de gar ut i strid personligen. Den siste monark som deltog i strid i Europa med vapen i hand var faktiskt Karl XII.. Det ni! Tyvarr sa ar det nastan alltid en typ som Hitler och Stalin som drar igang ett krig och da har man att valja pa att ta strid for sin och andras frihet eller underkasta sig tyranni, fortryck och diktatur. Det ar latt att saga att man aldrig skulle ta till vapen, nar magen ar matt och ens problem mest handlar om att fa lonen att racka till moderiktiga klader eller mer ammunition till revolvern (mitt fall), men i lander som Palestina kan jag mycket val forsta att folket tar till alla vapen mot fortrycket. De har varit fortryckta sedan arhundraden och inte blir det battre av att staten Israel bildades. Enligt FN beslut sa skulle ju aven ett Palestina bildas 1948, men det satte de forfoljda judarna stopp for.. de som borde vetat battre efter 1933-45!
Och dessutom anser de sig ju vara overmanniskor och Guds utvalda folk pa jorden.. sade inte Adolf nagot liknande om tyskarna?? Hmmm..

Och efter att personligen ha sett vad olika styrande gjort mot vanligt folk i Afghanistan sa kan jag nog bara konstatera att man sjalv skulle ha handlat likadant..

✿Ewa sa...

Det är så hemskt med detta krig som dödar flera kvinnor och barn varje timme. Stackarna så rädda de måste vara...
Något måste göras. NU! En gammal konflikt som verkligen fått gå överstyr.

Anonym sa...

Jag anser mig också vara för dåligt insatt för att ha några starka åsikter om detta krig som jag förmodligen kommer pågå för evigt. Man kanske ska hoppas på det för alternativet kan vara något än värre är jag rädd.