2009-01-02

Vilket nyår!

Pangbruden lämnades hemma denna nyårshelg och i stället fick den gamla partybruden ånyo träda fram ur gömmorna där hon samlat damm de senaste åren.

Första kvällen var hon i sitt esse och efter en trevlig sammanstrålning med mycket skratt vinglade hon glatt ner till sitt sovrum och sov likt ett barn. Dagen därpå, självaste nyårsdagen, var hon fortfarande i fin form och det gick alldeles utmärkt att vistas i backen. Ett tämligen väl genomfört träningspass under förmiddagen gick ypperligt partybruden hängde i. Ja jag skrev träningspass ja. En i gänget visade sig vara skidlärare. Fram tills vi mötte honom var vi alla tämligen utmärkta skidåkare. Ingen utom KP fann nåd inför hans tränarblick och tipsen och råden var många. Många och kloka! Bara att tacka och ta emot.

Hur som helst efter några timmar i backen smakade det bra med våfflor och glühwein därefter fortsatte några skidandet medans jag drog på mig förklädet och blev "The chef" för några timmar. Dock med gott bistånd av övriga märk väl:-) Ni vet många kockar, men soppan smakade bra ändå:-)

En trerättersmeny med ingridienser såsom parmaskinka, chevré, kyckling, saffran och vitlök tillagdes under inmundigandet av ett par goda glas rödvin. Som alltid avslutade vi måltiden med en 70 talsklassiker, päron med after eight:-) Festen fortsatte därefter under några timmar och vi var alla glada och i synnerligen god form. Fyrverkerier, cigarr och champagne vid tolvslaget och lite softande någon timme därpå sen somnade eders parybrud gott igen.

Morgonen därpå hade partybruden fått nog, packat ihop och återvänt till sin garderob. Eders pangbrud var tillbaka och hon har inte ork för partajande någon längre tid. Tack o lov hade samma sak skett för den gode KP vars partyalterego även han lämnat in. Vi åkte några åk på eftermiddagen men sen strosade vi mest omkring, fikade och mös litegrann.

Jag är begåvad med en kärlek som likt mig hellre åker några roliga åk i backen än plågar sig timme ut och timme in när han blivit trött. Dyra åk blev det dock då vi hade löst 2 dagarskort:-)

Nyårshelgen 2008/2009 vill jag beteckna som en av de roligaste genom åren! Tack alla ni som förgyllde den. Vi var ett härligt gäng där det hela tiden var högt i tak blandat med respekt och förståelse.

Kan man ha det bättre?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Pangbruden hördes och syntes första kvällen (det var det i och för sig fler som gjorde), men det var bara trevligt. Nyårskvällen var det andra som också hördes och syntes...Tack detsamma för ett jättetrevligt nyår med god mat, trevligt sällskap och härlig skidåkning!!

Pangbruden sa...

Gatu du har väl inte glömt ditt nya namn:-) Tack för finfina dagar min vän!

Anonym sa...

Men vad härligt ni verkar haft det där i sälen!!
Kan tänka mig att dom har fixat en hel del där sen i påskas.
Kram min vän/lena.