2009-01-04

Om drömmar och livet efter döden..

Man ska vara försiktig med det man önskar sig, man kan få det. Jag har ju önskat mig vinter och kallt och i morse hade jag fått det med råge. -20 grader. Ingen skjutbana för mig idag med andra ord.

Inatt har jag drömt de mest märkliga drömmar. Jag har varit i Thailand på semester, dels med skyttarna dels med läkarna i Greys. Vi åkte bil dit. Väl framme träffade vi grabbarna i Beastie Boys och blev bjudna på deras konsert. Jag tog bilen ända in till min plats och där mötte jag mina föräldrar.

För mycket ledighet här eller?

Troligtvis föranleddes denna märkliga dröm av en än mer märklig bok jag läste i går. En bok om en nära döden upplevelse. Jag har läsbrist så jag rotar i mina hyllor på jakt efter något jag missat under åren och den här hade jag lånat någon gång men glömt bort.

Jag har hört talas om nära dödenupplevelser förr. Faktum är att jag har en kompis vars fru dog en stund förra året. Jag har frågat om hon såg något ljus eller tunnel men icke, hon minns ingenting. Som att sova. Den krassa stenbocken i mig lutar nog åt det hållet men jag fascineras över berättelserna, jag vill gärna tro något annat.

Ni vet man ser ljuset, man möter sina gamla, man är lugn och fridfull och vill inte tillbaka etc etc. Små glimtar av något vackert och trösterikt innan man vaknar upp i sin kropp igen. Ni har säkert liksom jag läst dessa berättelser.

Sen har vi den här kvinnans berättelse.

Detaljerat beskriver hon hur hon går ifrån sin kropp, åker och ser till sina barn, far i väg i en tunnel, möter andra. Kramas av Jesus och får dra Gud i skägget! Hon får se skapelsen och får veta varför vi (ja vi hjälpte alla till) skapade jorden. Hon vandrar i lustgården och beskriver färgerna på blommorna och hon möter vävande kvinnor. Det blir lite mycket. Hur hann hon med allt innan de hunnit begrava kroppen nere på jorden? De andra berättelserna jag läst har jag kunnat haft respekt och förståelse för men den har fåniga amerikanska damens utläggningar betecknar jag bara som kvacksalveri.

Idag ska iallfall inte jag fundera över döden utan koncentrera mig på att leva. Det verkar vettigare..

.. även om termometern visar på -20 grader:-)

2 kommentarer:

sofie sa...

Vi har ungefär lika kallt men jag tror ändå du har ännu kallare med rå luften inräknat.Katten din går nog inte ut frivilligt i dag skulle jag tro.Kram

sofie sa...

Jag skämtade men medans jag bodde i Gafsele hade vi nog strömavbrott 10 till 20 gånger på ett år.Så när det blev 20 sekunders avbrott kom jag att tänka på det.Jag håller mig inomhus i dag.Kram