2009-01-26

Sportspegeln

Sådär ja då har jag mailat arbetsgivaren om den 6 juni. Här skall inga lediga dagar gå till spillo inte:-)

Gårdagen var en härlig dag i sportandets tecken, dvs sportande framför TV apparaterna. På det stora hela har det varit en finfin vintersporthelg:-) Fina skidskytte och alpina resultat och Olsson i längdspåret var en fröjd att skåda. Jag är inte särskilt road av bandy men kan inget annat än att bli glad åt ett VM guld.

Mitt vintersportintresse grundlade min mormor. När det var skidåkning på TV satt hon som fastklistrad och nåde den som störde henne då. Man fick akta sig noga för att ha den dåliga smaken att ringa mitt under någon 5 mil:-) Hennes stora sorg i livet var nog den dag Gunde Svan blev en mästare i spåren, tänk att någon kom och slog hennes älskade norska skidlandslag:-) Faktum är att den gamla damen svor över Gunde Svan och det inte bara en gång.

Det alpina intresset är inte så konstigt det heller, vi som var med på Stenmarks storhetstid kan knappt ha undgått att bli intresserade. Hela skolan stängdes av och alla begav sig till bibliotek eller uppehållsrum för att heja. Det skapade gemenskap av ett slag som inte längre finns. Det var unikt. Sverige stod verkligen stilla. Har vi någon annan gång stött på ett liknande fenomen? Kommer ni ihåg Stenmarksmössan föresten? Hade ni någon? Det hade jag en vit röd och blå, mönstret var en koala av något slag.

Skidskyttet får tala för sig själv. Skidor OCH skytte på samma gång då njuter eders Pangbrud:-)

Jag njöt även en stund på banan i går när jag provade den nya pistolen. Helt plötsligt gick skotten av när dom skulle och jag behövde inte tvinga fram smällen. Det var riktigt kul att skjuta .22 igen:-)

Nackdelen är att nu har jag inte längre något att skylla på om det går dåligt, mer än mig själv och jag gör ju aldrig fel, eller?

:-)

6 kommentarer:

sofie sa...

Gör som Björn Borg gjorde när hans matscher gick åt skogen och säg:Jag hade så ont i armen eller foten eller benet eller huvudvärk nu fick du lite tips:-)för så var det jämt när han förlorade.Kram på dig.

Pangbruden sa...

Tack sofie det ska jag komma ihåg:-)

Anonym sa...

Jag älskar att titta på nästan all sport.Jag tror faktiskt att du aldrig gör några fel när du är på banan:)
Kram lena.

Pangbruden sa...

Det tror inte jag heller.. måste vara materialet:-)

Anonym sa...

Någon stenmarksmössa hade jag aldrig, men jag vet mamma jagade mönstrena som en vettvilling

Anonym sa...

Gillar också skidor, skidskytte mm. Mysigt på vinterhelgerna att kika på sådant och speciellt om svenskarna gör bra insatser.

Ja, vi får se vad ultraljudet visar. Tack för snälla kommentarer som vanligt!!!