2009-01-25

Fördomsfritt

Som vanligt var vår familjemiddag sprudlande trevlig. Massor av mat, god mat, vi är bortskämda:-) Många runt bordet och alla pratar i munnen på varandra. Vi konstaterade att vi är den bästa familjen. Vi har alla familjekonstellationer.

Självfallet har vi ju den skilda bonusfamiljen. Vi har även paret där kvinnan är många år äldre än mannen. Kusin Karin är ju homosexuell och lyckligt gift med sin hustru. Det enda som saknas är en invandrare, jag tror inte att jag med min norska blod räknas så nu står vårt hopp till kusin D. :-)

Glada nyheter framfördes också Kusin Karin med hustru skall skaffa barn, familjen ska utökas och i deras fall är det genom insemination. Numera kan man göra det i Sverige vilket glädjer mig. Vi är äntligen (år 2009!!! märk väl) på väg mot ett samhälle som accepterar och tar hänsyn. Mycket finns kvar att göra men vi är på väg! Jag pratade med teensen efteråt och frågade hur ungdomar såg på det här med homosexualitet, dom är ju vana med Kusin Karin. Först förstod dom inte riktigt frågan och ansåg att den var irrelevant, hur kan man frågasätta något så naturligt? Enligt dom så var det inget som ungdomar ens reflekterade över, man blir kär i människor inte kön. Mitt modershjärta svällde vid dessa ord.

Dagens ungdom har i många fall kommit ett steg längre i utvecklingen. Evolutionen går sakta men säkert åt rätt håll.

6 kommentarer:

✿Ewa sa...

Ja, det låter som vår familj. Sprudlande glada, pratandes, god mat. Diskussioner om det mesta. Olika personligheter som tillför tankar, idéer och många skratt.

En familj att må bra av!

Kram på dig och ha en bra dag!

Pangbruden sa...

Ewa där satte du spiken på huvudet, en familj att må bra av:-)

Anonym sa...

Vi är en salig röra i vår släkt!!
Brukar säga till dom att vi kan jämföras med (Tomten är far till alla barn)Ingen ger ifrån sig protester:)Jag trivs väldigt gott i denna skara av människor.
Ha det gott, kram lena.

vivan sa...

Det låter på pricken lik min familj,alla pratar i mun på varandra,skrattar och det är heta diskussioner...om allt...älskar min bullriga familj1 kramen1

Anonym sa...

Vi får sätta hoppet till ungdomarna.

Anonym sa...

De äldre kan också! När min fd svåger och tillika kollega berättade för mig att han var gay skickade mina föräldrar (då närmare 70) blommor till honom, och önskade honom ett gott liv och alla lycka ;-)