2009-01-28

Moment 22

Jag blir fundersam när jag läser det här. Nu menar jag inte lagförslaget som sådant, det kanske kan vara bra för vissa men det kommer att slå oerhört snett och tokigt för många.

Det som förundrar mig är den onda cirkeln försäkringskassans personal försätts i. Jag har varit på informationer kring detta och personalen har själva tagit upp problemet med tiden och att dom inte känner sig tillräckligt kompetensutbildade inom området.

De har såpass lite personal efter år av nedskäringar att dom inte hinner betala ut pensioner, föräldra- eller sjukpenning. Åtskilliga går på knäna, utskällda av desperata människor som väntar på sina pengar. Utöver detta ska dom arbeta med rehabkedjor som innebär många och långdragna möten och skrivelser runt en person.

Det kommer sluta med att försäkringskassans personal går på knäna, blir utbrända, långtidssjukskrivna och till sist hamnar i sin "egen" rehabkedja.

Nej gott folk se för tusan till att vara frisk i det här landet. Frisk och tillsvidareanställd, och ge tusan i att gå i pension!

1 kommentar:

sofie sa...

Jag tycker även synd dom,dom ärju bara människor dom oxå som jobbar på försäkrings kassan.Kan inte vara ett lätt jobb.Kram