2009-01-11

Till Monica och alla andra intresserade

Ok då en liten synnerligen förenklad skytteskola så här på kvällskvisten kan väl vara lämplig.

C är .22 den kaliber som i stort sett kommer efter luftpistol, inte mycket rekyl och lite mer finlir. Det säger Pang när man skjuter

B är .32 lite grövre och med en aning tyngre rekyl, psitolen är något större med det säger Bom när man skjuter.

R är revolver, alltså ingen pistol den ser ut som på gamla westernfilmer. Den finns i många olika kalibrar och hur den låter och vilken rekyl den har beror på det. Jag har en . 38 lite grövre än min B-pang och den säger alltså Bom men det är en helt annan skjutteknik.

A är det tyngsta vi skjuter (Vi skjuter inte magnum) 9 mm kulor och med en mycket kraftig rekyl, är man inte skytt är risken stor att man drattar på ändan om man provar. Den säger KaaBoom:-)

Något förenklat så är det "lättare" ju lägre kaliber du har. C är allstså enklare än B. Ungefär som att åka i barnbacken jämfört med svarta pistar i slalom. A är den svarta pisten. Man börjar med C och lägger till de grövre kalibrarna senare. (Det säger även lagen iofs)

I normala fall är det alltså enklare. Jag är inte normal. Ju brantare en backe är desto bättre skidor åker jag och ju grövre kaliber jag skjuter desto bättre.

Troligen koncentrerar jag mig och fokuserar bättre om det är svårare, och då gör man rätt.

Eller så är jag bara regeln som bekräftar undantaget:-)

3 kommentarer:

Monica sa...

Pang bom KAAbooom forstår så mycket bättre nu ;) lite iallafall har ni inegn som säger poff?

sofie sa...

Jag tackar jätte mycket för lektionen.Men det är nog inget för mig,för så fort det säger kaaboom eller pang osv.Skulle jag ta o hoppa ur brallorna är nåt fruktansvärt skotträdd så jag skulle missa tavlorna totalt.Möjligen kanske jag skulle träffa en fågel om han är på fel ställe ju som skottet brinner av.Kram.

Pangbruden sa...

Luftpistoler säger puff..eller fjutt:-)

sophie du får göra något anant i stället:-)