2008-08-11

Twins

När man sover så länge som jag gjorde igår drömmer man otvivelaktigt mycket tok. Själv drömde jag att Fjunet var vuxen och fick tvillingar. Det var massa tokigheter kring detta men drömmen fick mig att komma ihåg en sann historia.

Jag blev gravid med Exfjåårtisen när Fjunet endast var 7 månader och långt från ett fjun, han var den lilla Buppen:-) När vi skulle på ultraljud skojade jag med min mamma och sa att "Det är ju tur vi inte har tvillingar i släkten för då hade det här blvit jobbigt"

Ehhh svarade min mor, det vet du väl att vi har massa tvillingar i släkten. Jag kände hur jag bleknade och hur ångesten krampaktigt tog tag i mitt inre. Tvillingar vi? Var då? Vilka då? Jisses tänk om vi får två bäbisar till?

Modern fortsatt att berätta om alla kusiner hon har som var tvillingar och påminde mig om de tvillingar som var mina tremänningar. Det som var mest intressant var att min mormorsmor som var född på 1800 talet tillhörde Norges första överlevande fyrlingar! Japp ni läste rätt. Fyra troll som hade sovit i en byrålåda. Att de överlevde var tydligen en sådan stor sensation att de fick 100 riksdaler var av den dåvarande unionskungen Oscar II:-)

Nu väntade jag tack och lov bara en, men när min syster var på ultraljud med sin förstfödda visade det sig att det varit två embryon från början, dock hade det ena "gått tilbaka". Så nog har vi tvillingar i familjen alltid och det är kanske inte helt omöjligt att jag en dag blir tvillingfarmor eller mormor.

Vem vet, jag kanske hade en sanndröm:-)

6 kommentarer:

Majsanochmalla sa...

Tvillingar... Hjälp!

I nuläget oänkbart... Men en gång i tiden.. Ja tack!

Kan Pangisen ha läst några bilagor till kvällspressen... Alla kändisar som fått twins var visst uppstaplade där..

Ha en bra dag!

Pok

Mallanöjdsomdetärbralla

Anonym sa...

Nej inte vad jag vet:-)

Anonym sa...

Hohoooooo..jag blir bannemej alldeles svettig bara av att tänka på om detta skulle vart tvillingar..huuuuu!!! :D Men drömmar är häftiga när dom är sådär.... själv drömemr jag litervis nu! ;) KOnstigt o ännu mer konstigt...

Kraaaaam

Anonym sa...

fyrlingar det var häftigt ;) kanske det är det ,det blir sen ;) Monica

Anonym sa...

Fantastisk historia! Du kan berätta en historia Amie! Längtar till vi ses! Krammmmmmmm

Anonym sa...

Dito V..dito