2008-08-07

Dumpad

..och lämnad ensam..

Jajamensan så hade eders stackars Pangbrud det igår. Home alone. Me and the cat. Som moder till två teens på uppgång är det något jag helt enkelt måste börja vänja mig vid. Visst har dom varit ute förr, inte så mycket än kanske men så sakteliga börjar dom skaffa sig ett revir aningen större än vår lilla by.

Den ene, ynglingen som jag fr o m nu kommer att benämna Fjunet av vissa uppenbara orsaker, tog moppen och drog på bio med två andra Fjun. Den andre, f.d fjååårtisen som kommer att få ett nytt namn inom kort, hon var på "Talangen" med efterföljande disco. Båda skulle komma hem runt midnatt. Självklart var det helt ok med mig bara dom smög in när dom kom. Jag behövde ju sova som skulle upp 06.00 i morse. Sova!! My ass.. trodde ni det? :-)

Kl 23.00 kom jag på mig själv med att sitta på trappen tillsammans med katten ivrigt lyssnandes efter ljudet av Fjunets moppe. Det var tyst. Hur jag än lyssnade hördes inte ett moppeljud. Jag gick in och lade mig, fortfarande med öronen som strutar mot vägen. 23.40 hörde jag äntligen det efterlängtade motorljudet. Han smög sig in för att inte väcka sin mor.. ehhh sin klarvakna moder:-) Straxt efteråt kom exfjåårtisen hem. Min puls gick ner till normal nivå. Det hade varit kul, hon hade dansat så hon hade ont i fötterna men det här med att "festa" är än så länge något överreklamerat:-)

Den "sovandes" modern slappnade av och somnade in inom ett par sekunder, i trygg förvissning om att avkomman var hemma. Ordningen var återställd.

I morse frågade en kollega om jag hade varit ute igår, jag såg så trött ut.

Nej svarade jag med en suck, inte jag inte.. mina tonårsbarn...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gissar att jag har sådana kvällar framför mig också.
Relativt snart dessutom.

Anonym sa...

Troligtvis.. och när alla friare dyker upp då får du ta till Dr Evil:-)

Anonym sa...

Känner igen det där, mörka ringar under ögonen och orolig sömn fast du själv har inte haft en blöt kväll...

Anonym sa...

Jag väntar på att det ska sätta igång här hemma. Men Lollo visar inget som helst intresse för att börja gå på disco mm. Iofs bor vi i en liten stad som saknar sådana faciliteter och sin pappa som hon bor hos varannan vecka rumsterar långt ute på landet utan bussförbindelser. Det lär väl komma, men det känns skönt att hon ännu vid 16 1/2 års ålder inte börjat. Hmm... jag tänker på hur jag själv var, liksom :-)

Anonym sa...

Bitte.. Tack o lov är det lungt här med..

Flunkbuster sa...

Man har som förälder till två tonåringar naturligtvis förfasat sig över den tid som kommer då barnen skulle börja ränna på byn till sent på kvällarna, festa och hålla på likt (deras fader i unga år)
sonen är nu 17 år och han är allt annat än lik sin far i unga år, det är mest data som gäller.
Han är mer eller mindre from som ett lamm, men det kanske ändrar sig.
Dottern är 14 och där kanske det inte blir lika lätt, hon har redan ertappats med att tjuvröka och det blev inte nådigt för unga fröken då kan jag berätta.
Husarrest i två veckor och indragen månadspeng för resten av året!

Anonym sa...

ojoj, mycket man har framför sig. Tur att hon bara är tre så man har lite tid att förbereda sig mentalt.