2008-08-07

Tre passioner!

En utmaning hade knackat på min bloggdörr. Séra utmanade några av oss att beskriva tre av våra passioner, något vi inte kan få nog av. Gå gärna in på hans sida och kolla hans passioner. Den första gladde mig i hjärtat.. Hans ständiga förälskelse i sin fru. Som den obotlige romantiker jag är gjorde det lilla inlägget min dag ett snäpp vackrare.

Mina tre passioner då.

1. Böcker, utan böcker är jag halv. Jag läser varje dag och har så gjort i hela mitt liv tror jag. Mitt hem är överbelamrat med mina böcker och jag fasar för att flytta dom:-) Många böcker läser jag om och om igen och hittar alltid något nytt. Böcker har varit med längst av mina passioner därför måste jag sätta de som nummer 1.

2. Min familj. KP och alla barnen betyder mer för mig än mitt eget liv skulle jag vilja påstå. Den dag jag fick mitt första barn blev jag trygg. Och förälskad för alltid. Mina barn var de som gjorde störst skillnad i mitt liv. I Kp hittade jag hem i vuxenkärleken. Lilla Tass är min bonus, bonusen jag allid önskat mig. Jag är inte naiv på något sätt, tvärtom är jag ganska krass. Jag tror inte mina barn har en gloria runt sin panna jag tror inte heller att man är konstant förälskad och det är inte det jag menar. Men jag vet att utan dessa personer skulle mitt liv vara så oändligt mycket fattigare. Och den vetskapen finns även de dagar jag är ledsen, arg eller besviken. Passionen till dom är starkare än den till böcker men dom kom in en aning senare i mitt liv.

3. Nu måste jag välja mellan Latte och matlagning. Och eftersom jag inte kan välja tar jag båda. De faller ju båda under ämnet mat. Jag har druckit latte, kaffe med mjölk, i snart 30 år dvs låångt innan det blev inne att dricka latte. Jag är beroende av mina 5 muggar om dagen, inte mer. Finns det inte mjölk till kaffet blir jag sur. Rikitig grinig faktiskt. Bästaste skrattar alltid åt mig för mitt största bekymmer är alltid om det finns mjölk, tillräckligt med mjölk. Sen älskar jag att laga mat, läste kokböcker och mattidningar redan 1986! Det ni:-) Jag ska i ett eget inlägg brodera ut mig lite mer kring det ämnet för jag bloggar väldigt lite om min matlagningspassion. Men det är en glädje i mitt liv att laga mat åt vänner. En glädje som tyvärr fallit lite i skymundan de sista åren.

Utöver det är skidåkning och skytte två likvärdigt stora passioner. Att dom inte är listade beror på att de har kommit och gått i mitt liv, de jag nämnt är konstanta. Men jag älskar dessa sporter riktigt passionerat. Och mår bra av att utöva dom.

Ni är allesammans utmanade, ta för er! Själv är jag sen till en enhetsträff:-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Mina tre passioner:

1.Musik, jag kan inte leva utan musik. Ibland har jag behov av att bara stänga in mig och lyssna på musik en hel dag.
2.Sex, det viktigaste för att jag ska må bra.
3.Mode,cosmopolitan är och förblir min bibel.

Som en liten perentes så skulle jag vilja tilläga att nr 4 bli mina böcker även om det varit dåligt på läsarfronten denna sommar.

Pangbruden sa...

.. det är ju förklarligt att du inte kunnat koncentrera dig på läsning denna underbara sommar:-)

Flunkbuster sa...

Jag har 7 passioner:
Sex & brännvin ;-)

Pangbruden sa...

Flunken. är jag förvånad?;-)

Anonym sa...

Mina passioner är:

1. Böcker, jag spar alla bra böcker som är värda att läsa om så jag har några bokhyllor för lite. Flera av böckerna har jag läst om också. Svärdets Makt av Wilbur Smith har rekordet med 5 omläsningar. Läser även ljudböcker när jag kör bil.

2. Det kommer kanske inte som en överaskning, men jag är väldigt förtjust i öl. Och då menar jag riktig öl och inte sån där Sofiero-blask. Tacka vet jag en hembrygd imperial stout till choklad-desserten eller hefeweissen till kräftorna.

3. Nörd som jag är har jag snöat in på historia. Allt fram till andra världskriget är intressant och speciellt vikingatiden. Till ämnet historia lägger jag till släktforskning eftersom jag har kommit så pass långt i antavlan att det har blivit historia av det.

Anonym sa...

.. Malte.. jag är inte förvånad när det gäller öl..bryggare som du är:-)