2008-08-08

Peace love and understanding

Chefen meddelades på förmiddagen att jag har inskrivet i mitt anställningsavtal att jag fritt får bese så mycket OS jag önskar. Så har jag alltid haft och så kommer det att förbli. Även denne chef hade inte mycket att argumentera mot och gick med på arrangemanget.

Jag ser mycket fram emot de närmsta veckorna. Glada vinnare, alla överaskande vinnare, alla som stupar, trillar, slår sig eller kommer sist av någon annan anledning:-) De dopade som åker fast, de kända som förlorar och de nya stjärnorna som ska tändas! Härliga tider stundar! Grym jag? Tror ni? :-) OS är en outsinlig källa till skvaller och skandaler och jag riktigt gnuggar nävarna i förväntan:-)

Eftermiddagen har jag spenderat framför TV´n tittandes på invigningen. Det som fascinerar mest är alla dräkter. Hur tänker ländernas OS-designers egentligen? Var tänker dom? Och framför allt varför tänker dom? Den ena märkliga kreationen efter den andra dyker upp och jag rodnar nästan av skam med de stackarna som måste klä ut sig på detta vis. Jag vill kort sammanfatta mina outsinliga åsikter såhär:

Afrika är som alltid vackrast, dessa färglada bilbanemönstrade dräkter bärs fram med stolthet och mod!

Norge var gråare än spelet UNO... Why?

Spanien var onekligen gula och det är en färg eders Pangbrude tycker är... gul.

Det har varit mycket snack om Kinas långe populäre fanbärare men Guam hade iallfall den bredaste fanbäraren.

De rysska herrarnas skjortor kommer att ge mig mardrömmar en lång tid framöver.

Lichtenstein var inte så många inte..

Ungern var väldigt blommiga och Estlands designer lider helt klart av färgblindhet alternativt kronisk maginfluensa.

Varför hade Sveriges damer kinainspirerade tunikor när inte ens Kina hade det?

Till sist: Var i hela fridens namn ligger St Kitt and News? Vad är det för nation? Någon som vet? Jag har aldrig hört talas om den och då arbetar jag ändå med SFI. De hade snygga klännignar dock..

Peace love and understanding!

5 kommentarer:

Flunkbuster sa...

St Kitts and Nevis är två små öar i Västindien.
Jag såg inte hela invigningen men så mycket såg jag iaf att Norges kläder var snygga och Estlands fula!

Anonym sa...

Nu stavade du fel Flunken.. Norge hade fula kläder..

Anonym sa...

Som jag skrivit tidigare har jag inte lika stor längtan till detta OS som jag haft till tidigare olympiska spel MEN som den sportdåre jag är kommer jag självklart att titta på massor...

Jag som oftast är vaken på delar av nätterna gillar ju sändningstiderna också även om jag säkerligen kommer spela in det mesta för att kunna spola och se det jag tycker är mest intressant.

Du verkar ha en bra chef för övrigt ;)

Invigningen såg jag bara lite grann av och det var ju mäktigt med trummorna och fyrverkeriet men jag kan tycka invigningarna ofta blir alldeles för långa o trista. Alla försöker överträffa de tidigare och man undrar ju hur Sverige skulle kunna matcha nåt dyligt om man fick OS.

Anonym sa...

Sverige skulle göra det som norge gjordei Lillehammer.. Dvs Back to Basic.

Anonym sa...

Oarna ligger i nord-ostra Vastindien och lydd elange under det brittiska kolonialvaldet.. Riktigt fint semesterparadis, liksom de franska oarna Martinique, St Barthelemy (fd svensk koloni) och Guadelope. Kan rekommenderas at den som gillar sol och vita strander!