2008-08-21

Mysteriet med de försvunna kakorna.

Förra veckan inhandlade jag ett stort paket franska vaniljkex. Ni vet en sån där blå tub med en prins på. Paktetet ställde i skafferiet bland alla paket med pärlsocker och ströbröd:-)

I går kväll blev jag akut sugen på ett dylikt kex. Sagt och gjort, efter en stunds dividerande med mig själv och vågen gick jag med bestämda steg mot skafferiet, öppnade dörren och möttes av pärlsocker och ströbröd men inget kakpaket! Det var puts väck!

Jag hade haft funderingar när jag damsög för det låg ovanligt mycket smulor på mattan i vardagsrummet. Ingen får äta där men jag beslöt mig för att inte bråka om saken. Men nu lade jag självklart i hop ett och ett. Teensen ropades ner från sina rum varpå utfrågningen startade. Vart finns kakpaketet? Vem har ätit upp det? Helt ok att äta kakor men säg till först etc etc. Båda nekade. Fjunet erkände att han ätit några torra chokladkex därav smulorna men inga vaniljkakor hade slunkit ner i hans strupe. Ex14 visste inte ens att vi hade kakor..

Jag ringde KP och frågade om han hade gömt paketet, eller Gud förbjude, stulit det från mig:-) Han hade sett det när vi grejade i skafferiet i helgen och flyttat på det men mindes inte vart.

Kakpaketet är borta, försvunnet, puts väck, deseased. Jag har inte gått upp i vikt, snarare tvärtom, så några nattliga skafferiorgier har inte förekommit. Men kakorna är och förblir någon annanstans. Jag undrar var.

Kan det månne vara katten som haft ett nattligt party med sina kattpolare och fått slut på möss?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, ja det där med katterna låter ju onekligen som en rimlig orsak.. De kanske upptäckt att kex är godare än möss att mumsa på? :-)

Kram Pruseluskan

Pangbruden sa...

..sötare...-) Synd vi inte ses i Grimsta i helgen. Pasi sa att ni inte skulle dit:-(

Monica sa...

hmmm samma brukar hända här hemma!
Eller så ligger det halvt kex kvar , och då kan jag tycka att ät upp allt i stället, lämna inte smulor!
men säg till som sagt!!