2008-08-31

Plötsligt...

Helt plötsligt och utan förvarning så bestämde sig båda mina teens för att dom inte skulle gilla lök. Detta hände sig för många år sedan, dom kanske var 7 och 8 år. Som den goda moder jag var ruskade jag lite lätt på huvudet, smålog och tänkte att ja ja det går väl över.

Men se där "sket jag mig en spik" för det har inte gått över än. Så fort jag lagar mat kommer någon av dom ner och ber rart "snälla mamma ingen lök". Jag lägger i lök i den mat som kräver dylik krydda varpå teensen ber om att det ska vara stora bitar som dom lätt kan plocka bort.

Jag kan inte för mitt liv förstå denna märkliga aversion som startade av en händelse, en liten knäpp. Dom åt lök utan problem i många år...

När jag frågar varför får jag bara till svar:

"Det är inte smaken utan konsistensen..."

7 kommentarer:

Flunkbuster sa...

Precis samma sak här!
Fast jag finhackar löken så de inte märker den :-)

Anonym sa...

Konstigt, lök har ju ändå en ganska fast konsistens.

Anonym sa...

LÖK! Bara att riva..... då syns det inte och går ej att plocka bort!!
Neeejdååå,det innehåller ingen lök,ser du någon??? Då så och alla är nöjda!!!

LJ Media sa...

Lök som är så gott! Men tipsen att riva elelr finhacka är ju bra, för då förändras ju konsistensen...

Anonym sa...

ja visst är det konstigt. Mini är precis likadan. Men att trycka i sig lökchips och andra saker med lök i det funkar hur bra som helst. Precis som dom andra kommentarerna, finhackat så äts det för det syns inte.

Pangbruden sa...

Att dom inte gillar lök när dom är små kan jag förstå men nu... dom är ju 15 o 16 år!! Jag tror det helt enkelt blivit en grej.. för lök har jag alltid haft i maten..

Monica sa...

samma här hemma!!